Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wilczy ogród

Wilczy ogród

Magleska 15:44, 25 maj 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)
Madzia wyśmienicie to wyszło Choć w realu pewnie powiemy, że coś za blisko czegoś bo wielkie będzie, ale wiem powiesz, że będziesz ciąć Gdzie dałaś różyczkę?

Sylwia dzięki
różyczka pod płotem tam gdzie inversy -za nimi

nie powiem ,że będę ciąć ,tylko ,że ja tego nie doczekam
antracyt 15:53, 25 maj 2021

Magleska napisał(a)

Zuzanna może i fajnie ,ale nie spełniają swojej roli -muszę się na spacer wybrać za jakimiś bardziej wygiętymi

gdzie znalazłaś swój konar ? pokazałaś go ? lecę za chwilkę sprawdzić

Mam taką stertę drewna opałowego nie ciętego jeszcze na równe kawałki. Znalazłam tam już kilka fajnych elementów do kompozycji wszelakich Tylko mężaty nie bardzo jest z tych poszukiwań zadowolony, podobno co lepsze opałowe fragmenty wybieram
Zaraz jakieś zdjęcie poglądowe u siebie wstawię
Alija 18:13, 25 maj 2021

Magleska napisał(a)

Asiu cieszę się ,że trafiłaś
Buziaki ....nie nadrabiaj -fotki pogladaj i wystarczy

Pięknie, kolorowo, różnorodnie, woda i jeszcze na dodatek kamienie. Jest wszystko co trzeba, pięknie skomponowane. Bardzo mi się podoba.
Urszulla 18:16, 25 maj 2021

Magleska napisał(a)

Ula
fajnie ,że wpadłaś ....
od naszego spotkania kończę przy przyszłej wiacie ....już niewiele mi zostało do zrobienia

Skosiłaś ? ...ja jutro mam w planie jeśli nie będzie padać

ja też zasiałam ....ciekawe ,czy wyjdą

Skosiłam. Zrobiłam cały koszyk sadzonek dla sąsiadki bo to była lekka praca. Zaczęłam robotę jak Ty przy wiacie na wejściu do domu i ręka szybko wysiadła ( coś jak u Anitki)po kawałku chwastowiska. Posadziłam kilka sadzonek bodziszka żeby odjąć sobie pracy w przyszłości. A jeszcze tam zostało takich robótek na tydzień czasu. A pootem trzeba ruszyć przedogródek...tylko czy warto zdrowie poświęcać?
SlonecznyOgrod 21:35, 25 maj 2021

Magleska napisał(a)

Daria dziękuję ....już naprawdę chcę skończyć to tworzenie ....
chcę już kosić ,plewić ,dosadzać kwiatuszki i móc trochę poleżeć i odpoczywać ...
jak nie będzie padać ,to może do Niedzieli skończę ....póżniej jeszcze poprawić kanty ,wyplewić i leżę bykiem

Buziaki

Może aż tak leżeć bykiem nie będziesz haha ale na pewno już więcej czasu na odpoczynek, trochę porobić i znów odpoczynek
Ja tu wrócę i sprawdzę czy leżysz
Teraz jest dobrze bo pada, jak nie będzie to trzeba znowu czas poświęcić na podlewanie tych nowych i tych bardziej potrzebujących .

Buziaki
Magleska 15:16, 26 maj 2021

antracyt napisał(a)

Mam taką stertę drewna opałowego nie ciętego jeszcze na równe kawałki. Znalazłam tam już kilka fajnych elementów do kompozycji wszelakich Tylko mężaty nie bardzo jest z tych poszukiwań zadowolony, podobno co lepsze opałowe fragmenty wybieram
Zaraz jakieś zdjęcie poglądowe u siebie wstawię

Zuza ( może być Zuza ,czy wolisz Zuzanna ,jak w podpisie ? )
widziałam ten Twój .....fajny i spełni swoją rolę .....ja muszę się na spacerek do lasu wybrać ,a jak narazie nie mam kiedy

Alija napisał(a)

Pięknie, kolorowo, różnorodnie, woda i jeszcze na dodatek kamienie. Jest wszystko co trzeba, pięknie skomponowane. Bardzo mi się podoba.

Alicja dziękuję cieszę się ,że Ci się u mnie podoba

Urszulla napisał(a)

Skosiłam. Zrobiłam cały koszyk sadzonek dla sąsiadki bo to była lekka praca. Zaczęłam robotę jak Ty przy wiacie na wejściu do domu i ręka szybko wysiadła ( coś jak u Anitki)po kawałku chwastowiska. Posadziłam kilka sadzonek bodziszka żeby odjąć sobie pracy w przyszłości. A jeszcze tam zostało takich robótek na tydzień czasu. A pootem trzeba ruszyć przedogródek...tylko czy warto zdrowie poświęcać?

Ula
zdrowia na pewno nie warto poświęcać ....ale jeśli ta praca relaksuje i pomaga na duszy -to czemu nie skorzystać z własnej terapii
oszczędzaj łapkę
Buziaki

SlonecznyOgrod napisał(a)

Może aż tak leżeć bykiem nie będziesz haha ale na pewno już więcej czasu na odpoczynek, trochę porobić i znów odpoczynek
Ja tu wrócę i sprawdzę czy leżysz
Teraz jest dobrze bo pada, jak nie będzie to trzeba znowu czas poświęcić na podlewanie tych nowych i tych bardziej potrzebujących .

Buziaki

Darcia pewnie będzie tak ,jak mówisz .....
wiesz ....ja nie bardzo umiem leżeć i nic nie robić ....zawsze sobie zajęcie znajdę ...tylko po prostu na ten sezon mam dość tych ciężkich prac ,zdzierania darni ,tony taczek ,przekopywania .....
jutro mam wolne i myślę ,że skończę ostatnią

Buziaki

antracyt 18:19, 26 maj 2021

Magleska napisał(a)

Zuza ( może być Zuza ,czy wolisz Zuzanna ,jak w podpisie ? )
widziałam ten Twój .....fajny i spełni swoją rolę .....ja muszę się na spacerek do lasu wybrać ,a jak narazie nie mam kiedy

Obie wersje lubię
Jak znajdziesz pasujące "żabie" kładki, to koniecznie się pochwal
Agatorek 19:29, 26 maj 2021

Uwielbiam Twój ogród za klony i bordo.
Za skarpę.
Za mini-oczka.
Za bujność na rabatach.
Za kwitnące rodki

No pięknie masz
ElzbietaFranka 20:01, 26 maj 2021

Magleska napisał(a)

Asia Cześć

skarpa dawniej

teraz -na razie jeszcze pustawo ,ale już za momencik będzie busz

Moja kochana skarpka miodzio. Cmokam.
Madzia taka jest najładniejsza moja też wczesna wiosną jak ledwo co kwitnie.

Cholewcia tyle u ciebie nie byłam a tu bach nowy wątek.
Jeszcze idę do tyłu popatrzec
ElzbietaFranka 20:23, 26 maj 2021

Magleska napisał(a)

Aprilku
jeszcze nie wzorcowy ,ale powoli zaczyna być w miarę przyzwoicie
ja też te moje klony uwielbiam

nie wiem jak zabezpieczyć wodę w misie ...ja w 2 moich wymieniałam całą teraz -bo zielone bajoro z glonami było ....a trzecie czyściutkie ....
nie pamiętam jak te moje roślinki się nazywają -one niby oczyszczają wodę ....
jak znajdę co tam mam ,to Ci napiszę u Ciebie
w środkowym woda nie zmieniana ....potrzebuję jakieś konary ładne znależć

Madzia ile litrów mają te misy jaka wysokość?
Moim zdaniem powinnaś do każdej misy posadzic żółtego irysa który krystalizuje wodę. Jakbyś mogła zdobyć szyszki olchowe zmieniają PH wody, glony nie rosną.
Grzegorz ma taki mały grajdołek dopytaj co robi, że ma czystą wodę jakie ma rośliny.
Włóż do misek parę kamieni aby gady mogły wejść do wody tak aby wystawały nad miskę przy ściance. Żabka lubi kamienie musi mieć się gdzie schować.

Czy to macierzanka to niskie zielone