Asia dziekuję dzieje się ,bo mam pomocnika sama bym nie ogarnęła tyle prac
wstawię zaraz kilka zdjęć z robót ,ale mam je w telefonie -na którym nie lubię pisać odpowiedzi na forum
Daga wysprzątane to tylko na fotkach wygląda kanty nadal nie zrobione -resztki ściętych traw też nie posprzątane ,ale uczę się nie być pedantką
niestety moja doba nie jest z gumy -po prostu załatwiłam sobie pomocnika do ciężkich prac ziemnych -dzisiaj cały nowy warzywnik jest już wysypany kamyczkami -mam fotki kiepskiej jakości na telefonie -poodpowiadam i coś tam wstawię na pamiątkę
Aniu tak -zabrałam skrzynie wszystkie te z okolicy domku -ponaprawiałam je ,poszlifowałam i pomalowałam i wyglądają jak nowe dlatego tak zrobiłam ,bo tu na górze -gdzie przeniosłam warzywnik jest bardzo kiepska ziemia -nie uśmiechało mi się aż tak kopać i ją wymieniać -wolałam przenosić skrzynie i ziemię z dołu -tym bardziej ,że miałam pomoc do tej pracy
i tak -wprowadzam nowy kolor szałwiowy inna jego nazwa to cement gray -taka szara zieleń
w tym kolorze będzie też mój domek ogrodnika -niektóre donice -te drewniane i bonie wokół okien w domu - spodobał mi się ten kolor bardzo
Lidka jak to w życiu plany się zmieniają znalazłam pomoc ,więc mam to szybciej zrobione
nie zrażaj się wysiewami -mi też nie wszystkie się udają -jaskry mi wogóle nie wyszły ,arbuzy powyciągały się tak bardzo ,że od nowa będę siać i jeszcze kilka niewypałów też miałam ...a i seler też 2 razy siałam
Wiola wiesz jak to jest przy robocie nie zawsze chce się wszystko focić w szczególności wielki bałagan
i tak też tak mam jak Ty -co zaplanuję ,to muszę wykonać
dziękuję za pochwały
Agnieszka bardzo mi miło Cię powitać na moim wątku dziękuję za wszystkie pochwały
ja malowałam moje skrzynie farbą Tikkurila Everal Aqua Semi Matt [40] -kolor z palety barw RAL 7033
-na próbce tej w sklepie wygląda inaczej niż na żywo -znalazłam na Insta dziewczynę co mi odpowiedziała jaki ma kolor i szukałam po wszystkich sklepach ,aż znalazłam ....
po próbniku to nie byłam pewna ,czy to ten kolor co chciałam -inaczej wyglądało ...poprosiłam o zrobienie małej puszeczki na próbę i jak się okazało ,że to ten -to dopiero kupiłam potrzebną mi ilość
Moja psinka dziękuje pokaż swoją damę -możesz u mnie ,jak jeszcze nie masz wątku -a może skusisz się na swój
Iwonka cieszę się ,że Ci się podoba mam nadzieję ,że przyjedziecie odebrać robotę
szklarnia ma być na początku kwietnia ,więc już coraz bliżej -chciałam przed nią mieć już ogarnięte te skrzynie
Zgapiaj do woli -mój kolor nazywa się cement gray -RAL 7033 -z mieszalnika
skrzynie nie mają dna -poziomowane były na kostkach ,bo teren po zdarciu darni był mega krzywy -teraz już nie wiszą w powietrzu bo obsypane od zewnątrz kamyczkami ,a od środka dawałam jakieś stare resztki desek ,żeby ziemia się nie wysypywała dołem -zresztą na dno poszła darń ,pózniej taki na wpół przerobiony kompost i na wierzch dopiero ziemia