Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wilczy ogród

Wilczy ogród

Magleska 12:47, 06 maj 2023

mrokasia napisał(a)
Magda, domek bardzo ładnie wygląda w tym kolorze . Ten szałwiowy jest taki dyskretny.

Dobrze, że pokazałaś rabaty czekające na odchwaszczenie. Takie fotki zawsze poprawiają mi samopoczucie, że nie tylko ja tak mam .

Mlecze u mnie też kwitną przy samej ziemi.

Kasiu nieskromnie powiem ,że też mi się ten szałwiowy bardzo podoba

takich zachwaszczonych rabat mam większość niestety ,dziś kawałek pokazywany wcześniej zrobiłam ...od razu lepiej jedynie szpeci kabel z prądu-wyciągam na wierzch ,bo mam jakieś zwarcie na lampkach -muszę dojść gdzie i prawdopodobnie lampki do wymiany pójdą

skończyłam z malowaniem i przeróbkami warzywno owocowymi -teraz czas na porządki na rabatach
fotki na poprawę humoru jak się przyjrzysz ,to dojrzysz ,jak skrzyp i mlecz się u mnie rozgościł na całego -a nie zapraszałam

Buziaki
Magleska 12:50, 06 maj 2023

ElzbietaFranka napisał(a)
Witam Magda

Doczekałam się pokazania skarpy. Muszę ci powiedzieć, ze bardzo lubię skalniak o tej porze bo nie ma buszu.
Twój jest piękny utrzymany perfekcyjnie. Chwastów nie widać?

Jednak widziałam zaglądając wstecz, tym bardziej pochwały, że dajesz radę z nimi.

Po śniadaniu Idę pielic swój.
Tyle chwasciorow co tej wiosny nigdy jeszcze nie miałam wczoraj 2 taczki. Jakies chwasty mi się rozsiały w żwirowisku i jest zielony.

Poza tym jakoś ciągne. Jednak terenu dla mnie za dużo do obrobienia.
Chłodno dzisiaj słoneczko świeci.
Pozdrawiam

Ela dziękuję ja też lubię ten wczesny etap ,gdy jeszcze kamienie widać potem jest już busz
chwastów mam ogrom ,w szczególności skrzyp i mlecz się rozgościł -mam nadzieję ,że w nadchodzącym tygodniu uda mi się poskromić to towarzystwo
u mnie też dziś się ochłodziło ,ale jedną rabatkę udało mi się wyplewić -2 pełne taczki chwastów wyrwałam
Buziaki
Magleska 12:55, 06 maj 2023

Kasya napisał(a)
Fantastycznie zmienia się twój ogrod
Rosnie wraz z apetytem
Strasznie duzo pracy włożyłam ale efekt robi wrażenie
To takie refleksje po porcji fotek

A teraz pytania o żwirek w praktyce
Jak sie sprawdza ?
Masz pod nim włókninę ? Jak z chwastami ?

Kasia dziękuję Kochana za tyle pochwał -miło mi czytać takie komplementy

Ale zdaje sobie sprawę ,że nie wszystkim się będzie u mnie podobało -każdy lubi co innego

żwirek mam na włókninie i tam ,gdzie jakoś niedokładnie go położyłam ,to chwasty wychodzą ,poza tym nasiewaja się też -niestety czasem muszę plewić ....
w nowym warzywniku dałam pomiędzy skrzyniami taką mocną ,porządną ,grubą włókninę -jak narazie jest dobrze, a w starym miejscu (terazniejszy owocownik ) niestety jest ich sporo

za chwilkę wstawię trochę fotek ,to może zauważysz ,że są
Buziaki
Magleska 12:57, 06 maj 2023

Dorota321 napisał(a)
Patrzę na ten ogród i widzę jak się rozrasta we wszystkie strony. Przybywa nowych rabat i warzywnik też spory. Wszystko pięknie zaplanowane i wykonane. Ja też miałam kawałek łąki kwietnej w ubiegłym roku. Powstała w miejscu gdzie miałam różne pikówki, więc kwitły tam orliki, jeżówki, rudbekie, łubiny i taki wszędobylski chwast, który kwitnie na biało i mocno się rozsiewa. Podczas kwitnienia wyglądało to świetnie.

Dorota dziękuję sama jestem ciekawa tych moich łączek-ciekawe czy wogóle coś urośnie i jak będzie z chwastami -bo to rabaty na łatwiznę -czyli karton na trawę ,na to ziemia i nasiona -może być wielkie chwastowisko z tego

Buziaki
Magleska 12:59, 06 maj 2023

nicol21 napisał(a)
Ale miałaś fajnie-pracowite dni! Ogród mucha nie siada, a ten zmieniony kolor boni i dopasowana reszta - super pomysł!!! Wygląda rewelacyjnie.

Powiem Ci ,że mam już przesyt ciężkich prac -cieszę się ,że już one za mną -teraz tylko odchwaścić całość ,zrobić kanty ,poprawić linie rabat ,wyczyścić kostkę brukową i mogę powiedzieć ,że na ten sezon dość rewolucji
co wymyślę na przyszły ....nie wiem -w zimie będzie czas na rozkminki

Buziaki
Magleska 13:07, 06 maj 2023

Intensywne prace za mną skończyłam najcięższe prace i jestem już wykończona tymi przeróbkami ,ale też jestem zadowolona i szczęśliwa ,że zrobiłam coś co mi się podoba

Zaglądam i czytam wszystkie moje zaznaczone ogrody w miarę na bieżąco ,więc wiem co u Was się dzieje ,pomimo ,że nic nie piszę -postaram się poprawić
Z zaplanowanych prac zostało mi plewienie ,nowe kształty rabat ,kanty ,mycie bruku .....
pewnie też przy okazji jakieś roszady roślinne będę robić

a teraz zanudzę Was fotkami po zakończeniu prac
do znudzenia domek ogrodnika
Magleska 13:08, 06 maj 2023

Magleska 13:09, 06 maj 2023

Magleska 13:10, 06 maj 2023

Magleska 13:12, 06 maj 2023