Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wilczy ogród

Wilczy ogród

Magleska 23:18, 28 kwi 2023

i ostatnia fotka
początki w poprawianiu kształtu rabat

dobrej Nocy nie wiem ,czy zasnę ,tak mnie łapy bolą
Magara 23:50, 28 kwi 2023

Madzia, przyznam, że początkowo mnie wybrany przez Ciebie kolor nie przekonywał, chociaż bardzo mi się podobał, ale teraz to na całego zazdroszczę wyboru - on taki spokój daje, dopiero przy domku ogrodnika to do mnie dotarło
My w tym sezonie też na etapie renowacji skrzyń warzywnych - ale będzie tak jak dotąd: palisander królewski Może kiedyś przyjdzie czas na zmiany Jak dechy wytrzymają
Odpoczywaj pracusiu
sylwia_slomc... 00:14, 29 kwi 2023

Kolor jest świetny Ale ile to roboty to wiem doskonale A chwasty Madzia to u mnie mijają rośliny i na razie nic nie poradzę bo co innego do roboty
antracyt 09:56, 29 kwi 2023

Spore będą te poprawki rabat Kiedy poszerzam swoje mężaty zawsze się śmieje, że znowu kanciki robię
Psica przy bieganiu nie rozrzuca Ci żwiru?
ps. Jak to miło popatrzeć, że nie tylko u mnie są teraz takie rabaty z bliska
Magleska 14:13, 29 kwi 2023

Magarku ja też byłam pewna obaw ,jak to wyjdzie -jakby nie było- kolor ,który teoretycznie do niczego mi wstępnie nie pasował
dlatego też zaraz po pomalowaniu skrzyń wymyślałam ,gdzie i co jeszcze pomalować ,żeby się wpasowało w system
cieszę się ,że Ci się spodobało a palisander Ci pasuje do domku ,więc nie narzekaj

domek wymaga jeszcze jednej warstwy ,ale dziś po prostu nie dam rady malować -z powodu przetrenowania rąk ...

.żeby nie było ,że wolny dzień zmarnowałam na nic nierobienie ,to zmobilizowałam się na posprzątanie przedogródka -powycinałam wszystkie liście tulipanów i czosnków -próbowałam je wykopać ,ale nie idzie tam wbić łopaty- chyba przez korzenie platana -trudno -będę musiała jakoś inaczej tych cebul się pozbyć ,żeby nie mieć co roku samych liści -tylko nie wiem jak
było

jest

nie jestem zadowolona z runianki -ale jak narazie ją zostawiam ,bo nie mam pomysłu na co wymienić -podlałam biohumusem ,a teraz deszczyk się rozpadał dodatkowo ....z jednej strony fajnie ,ale buksy opryskałam ech -trzeba będzie oprysk zrobić ponownie
buksy też po zeszłorocznej ćmie wyglądają słabo
Magleska 14:17, 29 kwi 2023

sylwia_slomczewska napisał(a)
Kolor jest świetny Ale ile to roboty to wiem doskonale A chwasty Madzia to u mnie mijają rośliny i na razie nic nie poradzę bo co innego do roboty

Sylwuś dziękuję dziś za to odpokutowuję bólem rąk ...co zrobić ,jak uparta jestem i jak coś zaplanuje ,że zrobię ,to zrobię
ale dziś tylko przedogródek ogarnięty w końcu -3 godziny pracy z przerwami na 2 kawy

następna w kolejności tp
ścieżka z boku domu
narazie jest taka

plan na wtorek lub środę

Buziaki
Magleska 14:22, 29 kwi 2023

antracyt napisał(a)
Spore będą te poprawki rabat Kiedy poszerzam swoje mężaty zawsze się śmieje, że znowu kanciki robię
Psica przy bieganiu nie rozrzuca Ci żwiru?
ps. Jak to miło popatrzeć, że nie tylko u mnie są teraz takie rabaty z bliska

Zuza no spore taka robota głupiego -z jednej strony będę zdzierać ,z innej dokładać tą darń

psica -rozrzuca żwirek -jak to pies

z bliska mam dużo takich zdjęć
Buziaki

nyna76 21:39, 29 kwi 2023

Tak to jest z tą pogodą, trzeba się narobić żeby nadrobić po deszczach i przed kolejnymi deszczami.

Ja z kolei mimo deszczu pojechałam ogarniać domek, bo tam jeszcze farby i tynki jakieś się walały. A 1 maja inauguracja- grill z przyjaciółmi.

Miłego weekendu majowego w cudownym Twoim ogrodzie, odpoczywaj i podziwiaj efekty swojej ciężkiej pracy. Jest co ...
Roocika 22:58, 29 kwi 2023

Magda, podziwiam, bo masz tam ogrom pracy i teren trudny.
Zmiany kształtu rabat duże...
Runianka może nie współpracuje z platanem? Platan jej wszystkim zabiera?
TAR 23:48, 29 kwi 2023

Ale duzo roboty. Bedzie cudnie. A to co juz jest zachwyca mnie zawsze.

Madziu a czemu nie jestes zadowolona z runianki? Piekna jest.