Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wilczy ogród

Wilczy ogród

TAR 15:21, 25 kwi 2023

Ja pierdykam alez ladnie. Szary mietowy boski. Ja to nazywam szalwiowym kolorem
Gosialuk 16:16, 25 kwi 2023

Madzia czy trojeść (ta pomarańczowa) wychodzi już u ciebie? Cykniesz jej zdjęcie? Coś swojej nie widzę.
Johanka77 15:39, 26 kwi 2023

Madzia pięknie pomalowałaś chatkę! Jeszcze dach się prosi

U Ciebie taki porządek na tej wielkiej połaci, że aż mi żal. Kiedy ja taki porządek będę miała!
Ślicznie jest!
Gruszka_na_w... 22:04, 26 kwi 2023

Gosialuk napisał(a)
Madzia czy trojeść (ta pomarańczowa) wychodzi już u ciebie? Cykniesz jej zdjęcie? Coś swojej nie widzę.

Mojej też jeszcze nie widać. Już zaczęłam myśleć, że poszła do trojeściowego nieba.

Magda, 21 arów budzi respekt. U mnie tylko 12,5 a, a czasem nie wiadomo, w co ręce włożyć.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
April 07:23, 27 kwi 2023

Wydawało mi się że dopiero u ciebie byłam zachwycałam się ileż to fajnej roboty przy szklarni zrobione, a tu myk, mija tydzień a ja się odnaleźć nie mogę Nowe otoczenie, nowe kolory, bardzo ładne zresztą. Takie nienachalne. Przy okazji mam dziś na sobie spódnicę w tym kolorze
Lubię malować, często to robię i wiem ile to cię pracy kosztowało. Chylę czoła, ale efekt ŁAŁ uzyskałaś bez dwóch zdań
Do donic w cieniu może jakaś mała kalina japońska?
A tę długą przestrzeń łatwo podzielić robiąc w którymś miejscu przewężenie, np w postaci wysuniętych kwadratów, po obu stronach, z jakimiś efektownymi krzewami kwitnącymi
Kasya 07:50, 27 kwi 2023

Alez teren do obrobienia !
I tak perfekcyjnie wszędzie
Tylko podziwiac
anpi 09:06, 27 kwi 2023

Madzia, szacun za wykonanie ostatnich prac, wszystkich nowości i zmian. Dopiero przy tym kolorze zobaczyłam, że masz obramowanie okien i drzwi, aż cofałam się do wcześniejszych fotek, czy już były, czy teraz dorabialiście Świetnie ten kolor zagrał z kolorem drzwi i okien. Wszystko nabrało fajnego charakteru, niby subtelna zmiana...!
W mig uporałaś się z warzywnikiem i "sadkiem". Szklarnia wymiata, to wiadomo, szkoda, że takiej mieć nie mogę Ale fajnie mieć koleżanki u których można podziwiać, szkoda, że tak daleko!

Jak przeniesiesz betonowe mebelki, to co planujesz na dolnym placyku?
Pozdrawiam
Magleska 22:33, 27 kwi 2023

Gosia dziękuję

lecę jak torpeda ,bo po prostu nie lubię robić w upale poza tym chciałaby w tym sezonie już zacząć więcej odpoczywać i cieszyć się ogrodem ,a bez pokończenia zaplanowanych zmian raczej nie będzie to możliwe -taki mam dziwny charakter

Magara dziękuję a jak Twoje zakupy > szachownice są ?

Asia dziękuję mam jeszcze jedno pytanie o te kanadyjki -pisałas ,że sadziłaś co 1,40 metr -jeśli chcę mieć bardziej szczelnie ,to mogę gęściej posadzić ? co metr ?

Ania dziękuję
wymuskany to tylko na fotce -trawa skoszona i jakoś czyściej się wydaje jakbym porobiła takie fotki z bliska ,to byś się przeraziła ile chwastów na rabatach a mleczy kwitnących wrrr

Basiu dziękuję tak ,to magnolia Suzan chyba -ma w tym sezonie bardzo dużo kwiatów

Ula może w przyszłym tygodniu wybiorę się do ulubionej szkółki ,to zapytam ,ok

Aga donica ma 1 m na 40 cm chyba -muszę pomierzyć -nie ocieplona ,ale stoi w miarę zacisznym miejscu -wyłożona taką grubą folią fundamentową .
klon jest tam 3 sezon -daje radę -ale to taki zwyklak za 18 zeta kupiony
przerabiać raczej już nic nie zamierzam -jeszcze chce tylko linie rabat uatrakcyjnić co wiąże się ze zdzieraniem darni w jednym miejscu ,a dokładaniem w innym ,a przy okazji jakieś roszady roślinne wyjdą napewno też
Magleska 22:55, 27 kwi 2023

Tarcia dziękuję bardzo ten mój nju kolor ,to właśnie szałwiowy
dziś już wszystkie klony mają listki ,mini jabłonki kwiaty -muszę fotek pocykać ,bo z dnia na dzień jest coraz ładniej

dziś do wieczora tyrałam i już mi się nie chciało nic cykać łapy bolą

Gosia chyba jeszcze nie wychodzi ,zajrzę jutro na tą rabatę ,to się przyjrzę ,czy coś widać

Asia Johanka dachu nie będę malować ale jutro w planie mam malowanie domku ogrodnika
dziękuję za pochwały a u Ciebie też jest porządeczek widziałam

Haniu jest co robić nie powiem ,a latka lecą .....dlatego też zmieniam niektóre miejsca ,żeby było mi łatwiej pielęgnować ,kosić itp itd

Aprilku dziękuję

zaczęłam właśnie dziś robić takie przewężenia -potrzebowałam darni ,żeby uzupełnić dziury w likwidowanych prostokątach po malinach ..

..pocykam fotki ,to może podpowiesz na fotce ,jak to ciekawie dalej zrobić ?

kalina -bardzo fajny pomysł -odrobię się z malowaniem domku i ruszę na jakieś zakupy ogrodowe myśłałam też o palibinach -ale boję się ,że za mało słońca im tu będzie

Kasya dziękuję perfekcyjni nie jest -fotki kłamią

Ania Anpi dziękuję
Bonie wokół okien były od samego początku -tylko kolor był taki żółtawy -cały czas mnie drażnił ,ale nie miałam pomysłu na jaki go przemalować
taki był wcześniej

na dolnym placyku w sezonie letnim stoi basen ,a na teraz chciałabym tam dać leżanki

Buziaki

Agatorek 00:10, 28 kwi 2023

Magleska napisał(a)
Gosia

Aga donica ma 1 m na 40 cm chyba -muszę pomierzyć -nie ocieplona ,ale stoi w miarę zacisznym miejscu -wyłożona taką grubą folią fundamentową .
klon jest tam 3 sezon -daje radę -ale to taki zwyklak za 18 zeta kupiony
przerabiać raczej już nic nie zamierzam -jeszcze chce tylko linie rabat uatrakcyjnić co wiąże się ze zdzieraniem darni w jednym miejscu ,a dokładaniem w innym ,a przy okazji jakieś roszady roślinne wyjdą napewno też

Madzia, nie mierz specjalnie, tak orientacyjnie mi chodziło . Za 18 zeta to chyba teraz nie da się kupić klona (chyba że jakiegoś naprawdę mini mini )