Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wilczy ogród

Wilczy ogród

TAR 19:41, 07 maj 2023

Madziu, jeszcze raz dziekuje

Ogrod wymiata, co roku piekniejszy, bujniejszy i dojrzewa. Warzywnik perfekcyjny, zmiana koloru wyszla na dobre i skrzyniom i domkowi ogrodnika. Ja myslalam, ze to domek goscinny

U Ciebie o kazdej porze roku jest co podziwiac
Margerytka40 22:29, 07 maj 2023

Też mam chęć na wykopanie red barona. Piękny ale kłopotliwy z tym rozłażeniem. Na razie myślę czy nie dać go gdzieś, gdzie będzie mógł sobie szaleć (tylko gdzie?! )
Urszulla 06:54, 08 maj 2023

Ja już też likwidowałam Red Barona, choć takiej inwazji jak u Ciebie nie miałam. Obawiam się, że mój z tyłu liliowcowej też pójdzie do likwidacji. On musi mieć żelazne ryży
olciamanolcia 08:48, 08 maj 2023

Każdy ma chwasty tylko "nie wypada' pokazać. Niedawno wypieliłam całe rabaty-choc u mnie jest naprawdę mało chwastów- teraz pojawił sie skrzyp- katafostra
Ale co tam -nie bede co drugi dzień z wiaderkiem latac i wyrywać-ile mozna?
veva 12:47, 08 maj 2023

Nie mogę się napatrzeć na Twój ogród. Jest cudowny Klony masz wspaniałe
April 14:06, 08 maj 2023

Ja Red Barona spacyfikowałam. Dostał kilka wielkich donic i tylko w nich rośnie. Czyli mam kilka okrągłych kępek Totalna kontrola czyli to co lubię
TAR 15:07, 08 maj 2023

A ja chyba skrzyp wlasnie sobie zafundowalam przesadzony z poprzedniego ogrodu razem z magnolia. Chociaz wciaz licze, ze to moze cos innego
mrokasia 15:36, 08 maj 2023

I u mnie skrzyp wyłazi...
Red Barona nie mam ale parę takich niezdyscyplinowanych roślin u mnie rośnie. Pierwsze w kolejce to oczywiście Ice Dance (ale już malutko), drugie to zawilce wiosenne, a trzecie to fiołki... Ostrogowce też mi się sieją jak głupie ale to przynajmniej łatwo wypielić.
olciamanolcia 15:48, 08 maj 2023

U mnie niezdyscyplinowana jest werbena patagońska ale akurat to jest dla mnie plusem. Mam tyle siewek, że ho, ho

oprócz skrzypu najbardziej upierdliwy u mnie jest powój -pomimo przekopania ziemi ( na froncie, w kamlotach przy ambrowcach wrrr ) dalej się pojawia i to skubany tylko w jednym miejscu ale na dużym kawałku. Myślałam aby go potraktować jakimś a'la randapem -tak pędzelkiem po liściach ale boję się ,że ambrowce szlag trafi
TAR 15:54, 08 maj 2023

Na zawilce akurat bym nie psioczyla, ice dance meczyla mnie w poprzednim ogrodzie, cos okropnego. W obecnym ogrodzie zrezygnowalam tez z tojesci - udusi wszystko