Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wilczy ogród

Wilczy ogród

Basieksp 23:49, 29 kwi 2023

Domek ogrodnika już teraz fajnie wygląda, jak będzie druga warstwa będzie jeszcze ładniej ten kolor pasuje do Twojego ogrodu a te pojedyńcze mlecze hmm u mnie zaczyna się robić żółto muszę jutro podziałać z wyrywaniem ich, dziś popadywało, łatwiej będzie się je wyrywać
Urszulla 18:44, 30 kwi 2023

Madzia, lubię Twoje rabaty kwietne- Niespodzianki u Ciebie fajnie rosną i kwitną, dobrze że zostawiłaś poletka
Agatorek 19:51, 30 kwi 2023

Skąd Ty bierzesz siły?

Domek po malowaniu, nawet jednym, wygląda świetnie

Te Twoje wiśnie to burgund royalty? Ładne mają korony

Edit: trochę pomyliłam nazwę, chodziło mi o Royal burgundy
Magleska 06:24, 03 maj 2023

nyna76 napisał(a)
Tak to jest z tą pogodą, trzeba się narobić żeby nadrobić po deszczach i przed kolejnymi deszczami.

Ja z kolei mimo deszczu pojechałam ogarniać domek, bo tam jeszcze farby i tynki jakieś się walały. A 1 maja inauguracja- grill z przyjaciółmi.

Miłego weekendu majowego w cudownym Twoim ogrodzie, odpoczywaj i podziwiaj efekty swojej ciężkiej pracy. Jest co ...

Ania dziękuję
a jak u Ciebie -domek ogarnięty i imprezka udana ? em pochwalił robotę ?
Miłego również

Roocika napisał(a)
Magda, podziwiam, bo masz tam ogrom pracy i teren trudny.
Zmiany kształtu rabat duże...
Runianka może nie współpracuje z platanem? Platan jej wszystkim zabiera?

Asia teren trudny ,fakt ,ale powoli go wyprowadzam na prostą

może faktycznie platan zabiera wszystko tej runiance -zobaczę ,jak sytuacja się będzie rozwijać w sezonie -może podsypię troszkę ziemi ....

Buziaki

TAR napisał(a)
Ale duzo roboty. Bedzie cudnie. A to co juz jest zachwyca mnie zawsze.

Madziu a czemu nie jestes zadowolona z runianki? Piekna jest.

Ania dziękuję

przy platanie runianka coś nie daje rady -temu nie jestem zadowolona -powycinałam brzydkie suchelce ,na ile mogłam to zruszyłam ziemię i zobaczę w tym sezonie ,czy się odbuduje
w prostokącie z hortkami jest ładna
Buziaki

Magleska 06:33, 03 maj 2023

Basieksp napisał(a)
Domek ogrodnika już teraz fajnie wygląda, jak będzie druga warstwa będzie jeszcze ładniej ten kolor pasuje do Twojego ogrodu a te pojedyńcze mlecze hmm u mnie zaczyna się robić żółto muszę jutro podziałać z wyrywaniem ich, dziś popadywało, łatwiej będzie się je wyrywać

Basiu dziękuję pomalowałam już drugi raz ,ale jeszcze poprawki mnie czekają -wczoraj się rozpadało i dziś też leje -więc przerwa w pracach ogrodowych
mleczy mam dużo w trawniku -kwitną tak nisko ,że kosiarka ich nie ścina -wycwaniły się

Urszulla napisał(a)
Madzia, lubię Twoje rabaty kwietne- Niespodzianki u Ciebie fajnie rosną i kwitną, dobrze że zostawiłaś poletka

Ula oby coś urosło zawsze przy tym sianiu ,to taka niespodzianka troszkę

Agatorek napisał(a)
Skąd Ty bierzesz siły?

Domek po malowaniu, nawet jednym, wygląda świetnie

Te Twoje wiśnie to burgund royalty? Ładne mają korony

Edit: trochę pomyliłam nazwę, chodziło mi o Royal burgundy

Aga siły moje na wyczerpaniu ale już bliżej niż dalej końca robót zaplanowanych na ten sezon
domek pomalowany drugi raz wygląda już lepiej -zabrakło mi farby na poprawki przy barierkach ....
moje wiśnie to chyba royal burgundy ,ja je po kwitnieniu przycinam -nie chcę ,żeby urosły do 10 metrów mam je 7 rok
mrokasia 06:47, 03 maj 2023

Magda, domek bardzo ładnie wygląda w tym kolorze . Ten szałwiowy jest taki dyskretny.

Dobrze, że pokazałaś rabaty czekające na odchwaszczenie. Takie fotki zawsze poprawiają mi samopoczucie, że nie tylko ja tak mam .

Mlecze u mnie też kwitną przy samej ziemi.
ElzbietaFranka 08:07, 03 maj 2023

Witam Magda

Doczekałam się pokazania skarpy. Muszę ci powiedzieć, ze bardzo lubię skalniak o tej porze bo nie ma buszu.
Twój jest piękny utrzymany perfekcyjnie. Chwastów nie widać?

Jednak widziałam zaglądając wstecz, tym bardziej pochwały, że dajesz radę z nimi.

Po śniadaniu Idę pielic swój.
Tyle chwasciorow co tej wiosny nigdy jeszcze nie miałam wczoraj 2 taczki. Jakies chwasty mi się rozsiały w żwirowisku i jest zielony.

Poza tym jakoś ciągne. Jednak terenu dla mnie za dużo do obrobienia.
Chłodno dzisiaj słoneczko świeci.
Pozdrawiam
Kasya 08:20, 03 maj 2023

Fantastycznie zmienia się twój ogrod
Rosnie wraz z apetytem
Strasznie duzo pracy włożyłam ale efekt robi wrażenie
To takie refleksje po porcji fotek

A teraz pytania o żwirek w praktyce
Jak sie sprawdza ?
Masz pod nim włókninę ? Jak z chwastami ?
Dorota321 19:39, 03 maj 2023

Patrzę na ten ogród i widzę jak się rozrasta we wszystkie strony. Przybywa nowych rabat i warzywnik też spory. Wszystko pięknie zaplanowane i wykonane. Ja też miałam kawałek łąki kwietnej w ubiegłym roku. Powstała w miejscu gdzie miałam różne pikówki, więc kwitły tam orliki, jeżówki, rudbekie, łubiny i taki wszędobylski chwast, który kwitnie na biało i mocno się rozsiewa. Podczas kwitnienia wyglądało to świetnie.
nicol21 22:43, 04 maj 2023

Ale miałaś fajnie-pracowite dni! Ogród mucha nie siada, a ten zmieniony kolor boni i dopasowana reszta - super pomysł!!! Wygląda rewelacyjnie.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies