Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wilczy ogród

Pokaż wątki Pokaż posty

Wilczy ogród

Magleska 13:32, 13 wrz 2023

Basieksp napisał(a)
Kiedyś jedna znajoma na takich "marudzących" że po co, jak jej powiedziałam, że chyba mało "modna" jestem ,bo ciągle w ogrodzie siedzę, powiedziała mi tak, " Basia, ale chcialabus leżeć na kanapie i pachnieć i nic nie robić, przecież Ty to lubisz, ten ogród ". Teraz jak ktoś mi mówi, że po co na co to mam w głowie jej słowa a swoją drogą, moda się zmienia, bo te znajome, które nic kompletnie nie robiły, bo po co, zaczynają ogrodowo działać. Ostatnio jedna powiedziała, że musi do mnie wpaść zobaczyć co mam w ogrodzie kompletnie mnie zaskoczyła, bo jak kiedyś u nas bywała to nawet nosa na ogród nie wychyliła, a teraz sama chce zobaczyć

Basiu moje dalsze koleżanki też co jakiś czas mają zrywy ogrodowe -pytają mnie o różne rady ,co i jak posadzić ,żeby było mało pracy przy tym
ciężko mi na takie pytania odpowiadać ,bo nie wiem ,jak mieć ogród małoobsługowy
Magleska 13:34, 13 wrz 2023

Anda napisał(a)
Madziu, również zostawiam zachwyt i szczękę gdzieś w Twoim przepięknym buszu
Anitko, cudne zdjęcia

Ewa dziękuję bardzoooo

jak będziesz mieć chwilkę czasu ,to może mogłabyś mi doradzić co zrobić z przedogródkiem,bo teraz po wycięciu platana jakoś stracił urok i pusto się zrobiło -
jak zrobię fotki ,to będę Cię wołać -mogę ?

Buziaki
Magleska 13:36, 13 wrz 2023

Judith napisał(a)
Borze szumiący, jak pięknie! Jeśli gdzieś tam będzie Ci się pałętała samotna szczęka, to właśnie moja .
Kolory, bogactwo roślin, wspaniałe kompozycje! Och! Ach! Cudnie .
I tu zaczęłam wymieniać, które kompozycje mnie zachwyciły, ale zauważyłam, że każde zdjęcie opisuję - zrezygnowałam zatem . Zostawiam zachwyty nad każdym kadrem, każdym miejscem w Twoim ogrodzie .

Co do komentarzy: mam jedną dalszą sąsiadkę, która kiedyś kilka razy komentowała podobnie jak u Mrokasi - "no pięknie, ALE jaka to ciężka praca!" Za każdym razem odpowiadałam jej tymi sami słowami "tak, ciężka, czyż to nie cudowne?". Przestała, bo nie czuła wspólnych wibracji .

Judith dziękuję za pochwały wolałabym Ciebie w całości zobaczyć w moim ogrodzie zamiast samotnej szczęki

Fajny ten zwrotny komentarz do sąsiadki -muszę zapamiętać
Magleska 13:39, 13 wrz 2023

LIDKA napisał(a)
To nie był przypadek. To było szczęśliwe zrządzenie losu. No to przecież porozumienie dusz ogrodniczych. Pozawerbalne i pozaświafomością.

Zatem czekamy na relacje.

Pozdrawiam Madziu

Lidka tak to było niesamowite cudowne zrządzenie losu
relacje będą ,ale najpierw muszę zdjęcia zgrać na lapka ,pokasować te co niewyrazne ,czy prześwietlone i wstawię
Buziaki
Magleska 13:39, 13 wrz 2023

ewsyg napisał(a)
Pokazuj, pokazuj, czekamy

jeszcze chwila cierpliwości
Magleska 13:41, 13 wrz 2023

Gosialuk napisał(a)
To ja też czekam na relację. W Daglezji byłam w zeszłym roku. I jak ci się podobał ogród?

Gosia bardzo mi się podobał - w szczególności te części cieniste -pewnie temu ,że u mnie brak cienia
akurat z Daglezji mam fotki tylko z telefonu ,ale coś też wstawię na pamiątkę

Magleska 13:42, 13 wrz 2023

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ale miałaś super spotkanie na spontanie
Dawaj fotki, nie bądź taka

Sylwuś fotki będą ,tylko muszę przejrzeć i pokasować te co nie nadają się do publikacji
Anda 15:00, 13 wrz 2023

Magleska napisał(a)

Ewa dziękuję bardzoooo

jak będziesz mieć chwilkę czasu ,to może mogłabyś mi doradzić co zrobić z przedogródkiem,bo teraz po wycięciu platana jakoś stracił urok i pusto się zrobiło -
jak zrobię fotki ,to będę Cię wołać -mogę ?

Buziaki

A dlaczego wycięłaś platana? Mało mnie na forum teraz i uciekła mi ta informacja.

Jasne, wołaj
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Magleska 16:28, 13 wrz 2023

Daglezja Ryki -niestety fotki tylko z telefonu
Magleska 16:30, 13 wrz 2023