Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wilczy ogród

Wilczy ogród

LIDKA 20:48, 11 paź 2023

Zdjęcia innym okiem potwierdzają to co wiadomo. Madzia to pracuś a ogród piękny aż nie do wypowiedzenia.
Magleska 21:23, 11 paź 2023

Basieksp napisał(a)
Widoki bajeczne jesieni nie widać, pięknie jest no może te dynie trochę o jesieni przypominają, bo w ogrodzie jej nie widać

Basiu dziękuję lubię ten czas w ogrodzie -powoli wszystko się przebarwia i jest pięknie

Magara napisał(a)
Coś w tym jest, że każdy patrzy inaczej Iwonka - zdjęcia super Inne spojrzenie, ale ogród Madzi nieodmiennie piękny

Daga Iwonka zrobiła przepiękne zdjęcia -sama jestem zachwycona
dziękuję

Kordina napisał(a)
No właśnie, super zdjęcia nowego oka

faktycznie- fotki ,jak nie z mojego ogrodu takie cudne

zawitka napisał(a)
Piękny jesienny spokój

Dziękuję

UrszulaB napisał(a)
Super foty

Dziękuję

Helen napisał(a)
Mnie się też podobają zdjęcia, zwłaszcza szerokie kadry z zapożyczonym tłem
Madzia, fajnie masz usytuowaną działkę

Helen dziękuję widoczki dalsze mam niezłe ,gorzej z komunikacją
Magleska 21:29, 11 paź 2023

Muszelka napisał(a)
Ogród miodzio i widoki w tle miodzio.

Kiedyś miałam sen, że z mojego okna zobaczyłam na horyzoncie Alpy...
Do dziś wspominam go z rozrzewnieniem

Muszelko dziękuję mieć widok na Alpy -też bym chciała ale muszą mi wystarczyć Beskidy

sylwia_slomczewska napisał(a)
Pękne kadry Iwonko, niektórych jeszcze nigdy nie było Miałaś odwagę w rabaty wchodzić, mnie zawsze brakuje bo nie wiem czy czegoś pod ziemią nie zadepczę

o tak -Iwonka zrobiła niesamowite fotki normalnie nie mogę się napatrzeć na te inne kadry niż moje

Margo2 napisał(a)
Dopiero teraz zwróciłam uwagę jaki Ty masz piękny krajobraz za płotem.
Ma się wrażenie, że Twój ogród się ciągnie i ciągnie w nieskończoność.
Pozazdrościć miejsca na ziemi

Margo narazie piękny ,ale nigdy nie wiadomo ,czy się kiedyś nie zmieni jak narazie nie ma możliwości ,żeby ktoś mi się wybudował za płotem ,ale kto to wie ,czy kiedyś się to nie zmieni ...

Dziękuję

ewsyg napisał(a)
Magda, Twój ogród o każdej porze roku jest przepiękny

Zauważyłam drugiego wilka

Ewa dziękuję
a wiesz ,że rózyczka od Ciebie mi zakwitła -śliczna jest -żałuj ,że wydałaś
chociaż ja się cieszę ,że jej nie chciałaś

jak tam dalsze roboty ogrodowe -pokaż proszę jakieś fotki ,bo ostatnie z szałunkami widziałam
Buziaki
Magleska 21:38, 11 paź 2023

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Na rabatach wciąż późne lato. Pięknie kwitną dalie i róże. Tylko dekoracje, pledziki i puchate podusie na tarasowych mebelkach przypominają, ze to jednak jesień.
Uroczą mieliście niedzielę!

Madziu, te 24 m długości przedpłocia i 4 m szerokości budzą respekt. Niejedna ogrodniczka nie ma tyle miejsca wewnątrz ogrodu.
Wizualnie pasowałyby tam chyba jednolite miskanty. Te Memory (to chyba one) dobrze tam wyglądają. Wiosną cięłabyś całość zmechanizowanym sprzętem i tak chyba byłoby najmniej obsługowo.

Haniu Niedziela była fantastyczna i jak zawsze za szybko minęła
Na przedpłociu pewnie masz rację -lepiej by wyglądały jednolite miskanty( tak to memory )
oprócz nich są 2 Grazielle i Morning Light -ale uwierz -nie chce mi się wykopywać tych co są ....

,może kiedyś ...jak zacznę się nudzić ,to bardziej zadbam o ten teren przed płotem -narazie po prostu chcę ,żeby tam nie kosić -obsadzić wszystkimi nadmiarami z ogrodu -staram się sadzić na zasadzie powtórzeń ....a co z tego wyjdzie ,to dopiero w przyszłym sezonie się okaże

Dzisiaj w końcu- ogarnęłam warzywnik i szklarnie. warzywa pomyte ,pomrożone ,cebulka zimowa i czosnek posadzony -kolejny kawałek z listy prac wykonany -zostało mi przycięcie róż ,wycinka bylin ,wykopanie dalii i w końcu zamykam ten sezon ogrodowy

Buziaki

Magleska 21:41, 11 paź 2023

daszum napisał(a)
Magda u Ciebie są prawdziwe trawiaste potwory

Rewelacyjne zdjęcia Iwonki

Nie mogę napatrzyć się na Twoje klony palmowe.
Moje są ładne krótko wiosną, a później stają się bordowo-brązowe i są niewidoczne na rabacie.

Danusiu dziękuję trawy u mnie szaleją aż za bardzo -sama jestem przerażona ich tak szybkim wzrostem -w dodatku nie wiem ,gdzie wsadziłam siekierę ,żeby co poniektóre kępy pozmniejszać

Klony u mnie dobrze rosną -i też niektóre są bordowo-brązowe -w szczególności Shainy -one są najładniejsze właśnie wiosną i za chwilę ,jak zaczną się przebarwiać
Magleska 21:43, 11 paź 2023

LIDKA napisał(a)
Zdjęcia innym okiem potwierdzają to co wiadomo. Madzia to pracuś a ogród piękny aż nie do wypowiedzenia.

Lidka dziękuję zdjęcia Iwonki sa niesamowite -sama nie mogę się napatrzeć na nie

lubię fotki zrobione przez inne ogrodniczki

Buziaki
anpi 00:19, 12 paź 2023

Magleska napisał(a)

Dzisiaj w końcu- ogarnęłam warzywnik i szklarnie. warzywa pomyte ,pomrożone ,cebulka zimowa i czosnek posadzony -kolejny kawałek z listy prac wykonany -zostało mi przycięcie róż ,wycinka bylin ,wykopanie dalii i w końcu zamykam ten sezon ogrodowy

Buziaki

Spryciula z ciebie! U mnie w szklarni jeszcze kupę niedojrzałych pomidorów, nie wiem kiedy się za nią wezmę!?
Warzywa też jeszcze nie wszystkie zebrane. A co dopiero mówić o sadzeniu cebuli. Czosnku nawet jeszcze nie kupiłam, bo swój cały zużyłam. Muszę posadzić więcej!
Dokupiłam za to krzewy borówki i też czekają na posadzenie
Świetnie,że jeszcze sezon spotkaniowy się nie skończył, to różnych fotek się naoglądamy! Iwonka ma oko i pięknie obfociła Twój cudny ogród i taras!
Agatorek 07:24, 12 paź 2023

Iwonka zrobiła przecudowne fotki ❤️

Ale nie mogło być inaczej, ogród Madzi jest fantastyczny!
basia3012 10:49, 12 paź 2023

Madziu, taras bardzo przytulny. Aż chciałoby się aby tak ciepło było żeby na nim posiedzieć. Ale niestety coraz zimniej jest.
Ogród jeszcze kwitnący, piękny.
Pozdrawiam.
Magleska 19:44, 14 paź 2023

anpi napisał(a)

Spryciula z ciebie! U mnie w szklarni jeszcze kupę niedojrzałych pomidorów, nie wiem kiedy się za nią wezmę!?
Warzywa też jeszcze nie wszystkie zebrane. A co dopiero mówić o sadzeniu cebuli. Czosnku nawet jeszcze nie kupiłam, bo swój cały zużyłam. Muszę posadzić więcej!
Dokupiłam za to krzewy borówki i też czekają na posadzenie
Świetnie,że jeszcze sezon spotkaniowy się nie skończył, to różnych fotek się naoglądamy! Iwonka ma oko i pięknie obfociła Twój cudny ogród i taras!

Ania ja też jeszcze miałam niedojrzałe -pozrywałam i w spiżarce trzymam -kilka na pewno dojdzie
Bardzo lubię fotki robione innym okiem niż moje
sezon spotkaniowy już niestety dobiega końca ,ale jeszcze łapiemy każdą najbliższą okazję ,żeby się zobaczyć
szkoda ,że tak daleko do Ciebie ech

Buziaki