Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wilczy ogród

Wilczy ogród

Johanka77 23:24, 27 cze 2021

Wracam jeszcze raz i piszę to, co już raz dziś napisałam, ale mi post uciekł

Bardzo ładnie wygląda Twój ogród w obiektywie Kasi.
Trochę inne szersze kadry - choć tych szerokich u Ciebie nigdy mi nie brakuje.
Zazdroszczę jej tej wizyty - też bym kiedyś chciała do Ciebie dotrzeć.

To jest niesamowite, że parę lat temu zaczęłyśmy tu pisać tworząc jednostkowe rabatki, a po tym czasie mamy kompletne ogrody. Część jest podobna miejscami, a część wyjątkowa.
Twój należy do tych wyjątkowych.
Nikt tu. nie ma takiego ogrodu - w takim stylu, na takiej powierzchni. Proste kształty rabat rozmieszczone na różnych poziomach w nieoczywisty sposób. Dużo funkcji użytkowej, a mimo to genialne kompozycje.

I dobór roślin niesztampowy.
Wszystko to w. pięknych okolicznościach z widokami.

Magda, bardzo lubię Twój ogród.
Magleska 23:25, 27 cze 2021

Dobrej Nocy
Helen 06:43, 28 cze 2021

Ja też bardzo lubię Twój ogród i chętnie do niego wpadam. Również z poranną kawą.
Gosiek33 06:59, 28 cze 2021

Magleska napisał(a)

Zuza

Co robisz, że w pełnym słońcu tak pięknie trzymają się jarzmianki? Moje raz dziennie się pokładają i o wodę wołają, nawet w cieniu

I na sesję psicy się załapałam

Zachodzące słońce daje znakomite efekty podobnie jak o świcie najlepsze zdjęcia można uzyskać

Coraz bujniej rozrosły się rabaty
KasiaBawaria 07:48, 28 cze 2021

Cuda pokazujesz chetnie usiadlabym na tych siedziskach i wypija z toba kawe
Iwonka 08:04, 28 cze 2021

Sobota u Madzi była wyjątkowa Od wielu tygodni gonię własny ogon, z niczym nie wyrabiam.
Ostatni tydzień to kolejny maraton. W sobotę rano zamiast szaleńczego pędu w stylu "od czego by tu zacząć" jest wycieczka Uwielbiam Kasię i nasze pogaduchy. Babskie rozmowy w aucie, bezcenne...
Po dwóch godzinach jesteśmy u Madzi. Mogłybyśmy być nieco wcześniej, no ale przecież jestem tu czwarty raz, przecież zawsze mam świetną orientację w terenie. Czy ja potrzebuję nawigacji? No kobieto, czasem potrzebujesz
Wysiadamy. Jak dobrze przytulić kogoś bez myśli "bo covid"... Nie widziałyśmy się z Madzią prawie dwa lata. Tydzień temu u Sylwii nie było czasu na pogaduchy. Pomoc i robota najważniejsza. Teraz nie możemy się nagadać
Najcudowniejsza wartość Ogrodowiska to ludzie. Czasem tak bardzo się różnimy, tak różne mamy ogrody, ale jest to coś, co łączy... Nie ważne jak zwał, długo by wymieniać... Razem jest po prostu fajnie. Wkrótce przyjeżdża Ula i jest jeszcze fajniej Jak na krakowskim targu, głośno i wesoło.
Pogoda ukrywa góry, ale magia miejsca jest widoczna.
Madzi ogród jest najpiękniej położonym ogrodem, w którym byłyśmy. Tak powiedziała Kasia. I ja potwierdzam. I pewnie każdy, kto tam przyjedzie. Okolica tchnie spokojem. I oby jak najdłużej pozostała tak dziewicza, jaką jest.
A Wilczy ogród... Jest niesamowity. Nie mogę uwierzyć, ile się zmieniło przez ostatni czas.
Madzi należy się złoty medal za robotę, którą wykonała. Kobieto jesteś niesamowita. Tytan pracy!!! I kopalnia pomysłów.
Jak mi jeszcze raz powiesz, że tu chwast i tam chwast Nic nie widzę, a wtedy jeszcze miałam soczewki
Ale wiem, że ten typ tak ma Pracuś niesamowity z Ciebie, a pedantyzm jak najbardziej rozumiem moja bratnia duszo
I czuję ogromny niedosyt w napatrzeniu na ogród, na rabaty...
Słuchajcie rabat jest tyle, że jak weszłam z moim aparacikiem, to zdążyłam obfocić połowę, i to jeszcze nie dokładnie.
Madzia niesamowicie poukładałaś rośliny. Jest w tym schemat, symetryczność, którą lubię, a przy tym ogromna dawka luzu i lekkości, której muszę i chcę się choć troszkę nauczyć. Jestem zachwycona!!!
Reszta zachwytów później bo poniedziałek i robota wzywa
Tak to jest pisać elaboraty o poranku
No więc postaram się w dwóch tylko słowach wspomnieć, że byłyśmy razem w wypasionej szkółce, wróciłyśmy z pełnym bagażnikiem i wypchanymi kolanami. Oczywiście pojechałyśmy tylko zobaczyć, czy są bodziszki, albo jarzmianka A że nie było, to przecież jakieś pocieszenie się należy
Zjadłyśmy pyszny chlebek bananowy - brawa dla Oliwii. Pyszne kiełbaski - przepraszam Madzia, że egoistycznie siedziałam wtedy w rabatach. Pyszną sałatkę - brawo Ula. Sałata oczywiście z wypasionego warzywnika!!!
Pogoda cały czas nam dopisywała, góry wyszły!!!! Są obłędne!
Przepraszamy Madzia, że siedziałyśmy nieprzyzwoicie długo, ale było tak fajnie Wracając znów zwiedzałyśmy okoliczne pola, no bo przecież Iwonka jest tak dobra z mapy A nawigacja słuchała nie mnie tylko Kasi Chciałyśmy na Kozy a ona uparcie Kasi "kurcze" szukała Bolała mnie buzia od śmiechu, w niedzielę chrypiałam jak po imprezie. W sumie byłyśmy na imprezie. Najcudowniejszej! Mega relaks!!!
I mój eMuś zadowolony, że w spokoju mógł mi rozkopać dalsze pół działki. Brrr... I że mam tak dobre koleżanki, że tyle roślin dostałam
I jak tu nie być szczęśliwym
No dobra kobieto zmykaj do roboty, bo znów się spóźnisz i tak wesoło ci już nie będzie
Wkrótce foto relacja. Obiecuję, że szybciej niż za miesiąc
Muszę od Dziewczyn nauczyć się lepszej organizacji. Są w tym niesamowite!!!
Miały być dwa słowa Cała ja.

Zacytuję jeszcze zdjęcie Madzi.

Wilczy ogród jest właśnie tak piękny...
hankaandrus_44 08:13, 28 cze 2021

O, i to jest cała magia Ogrodowiska! Najpierw ludzie, potem rośliny, a na końcu impreza! Brawo dziewczyny. Oklaski dla reporterki!
Czekam na zdjęcia.
Waclaw 10:02, 28 cze 2021

Czy w zachodzącym, wschodzącym czy południowym słońcu Twój ogród nieodmiennie mnie zachwyca
Johanka77 10:09, 28 cze 2021

Iwonka!!! You made my Day!
Agania 10:35, 28 cze 2021

Fajnie że miałyście czas się spotkać, ogród zjawiskowy,
Uwielbiam każde ujęcie z ogrodu, kąpiecie się już basenie?
Pozdrawiam i uściski przesyłam