Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Jankowskie Jeziorany - las, woda, cień

Jankowskie Jeziorany - las, woda, cień

Martka 20:46, 25 lip 2021

Johanka77 napisał(a)

Ja jestem uzależniona! Moje ulubione medium.

Asiu, fakt, krótko i na temat
Judith 21:27, 25 lip 2021

Johanka77 napisał(a)
Molinie ładne, ale chyba nie do lasu.

Dziewczyny z leśnych ogrodów!
Jakie wysokie trawy u Was rosną najlepiej?

U mnie szaleje Miskant silberspinne.
Johanka77 21:35, 25 lip 2021

Judith napisał(a)

U mnie szaleje Miskant silberspinne.

Dzięki Judith! Fajnie
UlaB 22:15, 25 lip 2021

Asia, trudno nazwac moją dzialke lesną, ale to mala dzialka w miescie z duzymi drzewami w sąsiedztwie. Moje tez niczego sobie. Mam miejsca sloneczne przez maksymalnie kilka godzin, ale nie mam miejsca naslonecznionego caly dzien. Ogolnie polcien lub cień. Z wysokich traw rosną u mnie trzcinniki i miskanty. Miskantow mam 10 odmian, wszystkie wysokie - najciemniejszym miejscu Variegatus. Poza Grackiem iMorningLight wszystkie kwitną.
Johanka77 22:20, 25 lip 2021

UlaB napisał(a)
Asia, trudno nazwac moją dzialke lesną, ale to mala dzialka w miescie z duzymi drzewami w sąsiedztwie. Moje tez niczego sobie. Mam miejsca sloneczne przez maksymalnie kilka godzin, ale nie mam miejsca naslonecznionego caly dzien. Ogolnie polcien lub cień. Z wysokich traw rosną u mnie trzcinniki i miskanty. Miskantow mam 10 odmian, wszystkie wysokie - najciemniejszym miejscu Variegatus. Poza Grackiem iMorningLight wszystkie kwitną.

No to Ula w pełni zaspokoiłaś moją ciekawość
Czyli mogę dzielić moje miśki!
PrawieBory 06:50, 26 lip 2021

Witaj Asiu.
Nie wiem jaką masz glebę, ale u mnie na piasku świetnie sobie daje radę proso rózgowate. Mam kilka odmian i jak na razie wszystkie rosną super. Tylko, że one to chyba bardziej słonka potrzebują. I tak jak wspomniały dziewczyny wcześniej, miskanty- są niezawodne. W bardziej cieniste miejsca hacone. Ale to sama wiesz
Robota pędzi Wam jak ekspress. Podziwiam
UlaB 08:19, 26 lip 2021

Dziel, dziel, i tak co jakiś czas trzeba Ja też powoli zaczynam myśleć o dzieleniu z domu na działkę Jak coś tam nie przeżyje to i tak nie boli portfel tylko co najwyżej mięśnie, a to akurat pozytywny efekt
Jaką masz tu ziemię?
Juzia 09:50, 26 lip 2021

Mi chyba trzecia opcja najbardziej wchodzi
Rojodziejowa 10:13, 26 lip 2021

Asia Ty tam już masz pewnie każde ułożenie przemyslane z wszystkimi za i przeciw

Ledwo mi to przez klawiaturę przechodzi, ale ja to nawet bym sie chyba tu pokusiła o rozważenie rabat nie „w kancik”, ale wiem, że to nie Twoja bajka. Tzn sciezka prosta, ale rabaty juz nie prostokatne.
Z czego tam bedziesz mieć ścieżki?
Dragonka 11:17, 26 lip 2021

Szkoda, że jestem jak kret jesli chodzi o plany-patrzę i nie umiem ich przenieść sobie 'w ogród' i zobaczyć jakby to było, więc w niczym nie pomogę- ale pochwalę, że dobrze rysujesz, no jaka zdolniacha z tej Johanki! I planuje, i rysuje, i mebluje.. no,no