Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :)

Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :)

daredevil 19:23, 28 kwi 2022

Wysadziłam pietruszkę do warzywnika, I bób z doniczek. Powinnam była zrobic to juz dawno bo mocno przesychały I nie rosły wcale. Podlałam całość. Tydzien podlewania igloo I mauzer 1000l prawie pusty...

Fajnie ze dlugi weekend, chciałabym ogarnac igloo I tunel. W igloo do rozlozenia linia kroplująca I papryka I chilli do wysadzenia. W tunelu połowa do przekopania, zdarcie darni I napełnienie skrzynek.

Warzywnik wypełniony po brzegi, nie mam miejsca na ogorki, fasole I pomidory karłowe. Wiele poziomek slabo przetrwalo zime, zamowie nowe nasiona I zaczne zabawe na nowo...
sylwia_slomc... 22:00, 28 kwi 2022

Ja ze ślimatymi walczę już od marca, jak tylko się pojawiły i zaczęły żreć tulipany. W tym roku na razie mam wysyp drobno skorupkowych w paski, ale i młode nagusy są. Kury mają gniazda na wypasie
Pełen warzywnik to więcej kasy w portfelu bo ceny zwalają z nóg.
Basieksp 22:43, 28 kwi 2022

Chyba każdy czeka na ten weekend też mam w planach ogrodowo trochę nadrobić zaległości
daredevil 06:54, 29 kwi 2022

Rozsypalam granulki, widze ze w przedogródku tez trzeba bo żrą czosnki ozdobne... na szczescie te ich liscie I tak obumrą za jakis miesiac.

Ceny masakra, za tydzien zaczynamy budowe, juz sie boje. Szkoda ze tylko fundamenty. Zgadnijcie ile kosztuje podstawienie wywrotki I wywiezienie ziemi. 350 zl za jeden przyjazd. Chyba rozplantujemy te ziemie I bedzie podniesiony teren, bo nie widze innego wyjscia.

Mam sporo pracy jeszcze ogrodowej, fajnie byloby gdyby sie udalo w weekend

Pozdrawiam serdecznie!
Agania 08:48, 29 kwi 2022

Trudne czasy na budowę, ach moja córcia też chce zacząć w tym roku, mają już wszystkie media,
oby lokalśi byli chętni do takich typowych prac ziemnych.
Trzymam kciuki początki zawsze najtrudniejsze, a potem to już poleci
Mgduska 08:49, 29 kwi 2022

daredevil napisał(a)
Wysadziłam do gruntu i przykryłam włókniną dynie i cukinie. Dwa dni temu. Dziś zaglądam czy nie trzeba ich podlać... i nie ma po nich śladu, oślinione ogonki nic poza tym... heh masakra. Na to wygląda że sieję do gruntu i sypię niebieskie granulki... w warzywniku nie jest źle bo mam dużo czosnu i cebuli i chyba to je trzyma z daleka. Za to na rabatach dramat...

U mnie wyglądałoby to tak samo, dlatego cukinia i dynia to najtrudniejsze warzywa Jak nie siewki, to kwiatki zeżrą. Tylko w donicy i to naprawdę dużej, doczekałam się dyniek.

Kurki masz piękne
Agania 08:51, 29 kwi 2022

I serenki też śliczne
daredevil 08:53, 29 kwi 2022

Agatko robiłabym wcześniej, ale trzeba czeać na ekipę, no i kasa, kasa - sama się nie wyczaruje Musi czasu minąć trochę żeby się na kupce cokolwiek odłożyło... teraz mam nadzieję na sprzedaż działki, musze podzwonić po tych urzędach bo żadnych papierów od nich póki co nie dostałam...a za 2 tygodnie notariusz

Dynie i cukinie będę siała w weekend, mam nadzieję coś wyrośnie

dzięki, Dziewczyny, pozdrawiam Was serdecznie!
daredevil 13:41, 29 kwi 2022

Młoda kosi trawę

Kupilam sobie miłka amurskiego

Na wakscje Albania, loty 350 zł, apartment 700 zł za tydzien dla 3 osób... taniej niż nad Bałtykiem. Mogłabym leciec juz jutro haha ale póki co praca potem więcej pracy. Pozwolenie na budowę nadal w podpisie. Na szczescie starostwo pracuje też w poniedzialek. Moze sie akurat wybiorę do tej pani bo wypisałam urlop. Moze akurat?

Milego weekendu!
BASIA8 14:01, 29 kwi 2022

daredevil napisał(a)
Młoda kosi trawę

Ale pięęęęęęęękna fotamusiałam zacytować
Buziaki przesyłam