Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie wymarzony …

Ogród prawie wymarzony …

Monika83 17:05, 26 lut 2022

Ziemia kompostowa obowiązkowo, torf możesz dodać ale troszkę, mieszając to z kompostem.
Wiolka5_7 17:06, 26 lut 2022

Ja bym je przycięłam to by dołem się zagęściły
olciamanolcia 17:09, 26 lut 2022

Dobrze . Zrobię jak piszecie . To moje pierwsze berberysy i się cieszę ze są prawie czarne
mrokasia 17:13, 26 lut 2022

Przytnij, przytnij, zagęszczą się. Mojego jednego Bagatelle rozjechała samochodem kuzynka. Cały środek był wyłamany. Odrósł bez problemu .
olciamanolcia 17:49, 26 lut 2022

Posadzę je w pas z pissardi akurat bedzie miejsce na te marne dwie sztuki.
Przytnij, przytnij... dziś przycięłam derenia... zdjecie wstawię jutro bo jestem jeszcze w szoku
malgorzataka... 17:52, 26 lut 2022

Justysiu ,a jakiegoż to szoku doznałaś?
olciamanolcia 17:58, 26 lut 2022

Szoku z powodu mojego odważnego przycięcia. Mam go kilka lat a jeszcze nigdy tak go nie ogoliłam co innego hortensje
olciamanolcia 18:02, 26 lut 2022

mrokasia napisał(a)
Przytnij, przytnij, zagęszczą się. Mojego jednego Bagatelle rozjechała samochodem kuzynka. Cały środek był wyłamany. Odrósł bez problemu .

Wiolce zniszczyli robotnicy, Tobie kuzynka Co spotka moje ?
BASIA8 18:12, 26 lut 2022

Ładne berberyski. Jak je przytniesz to fajnie się zageszczą od dołu.
olciamanolcia 18:24, 26 lut 2022

Oto moje plany. Miała być rabata w poprzek ale zmieniłam plany. Już kiedyś taki układ miałam na początku tworzenia ogrodu-rosły w niej same śmiałki darniowe. Wymysliłam,ze poszerzę ją na ok 40-50 cm, tak aby tworzyła kąt prosty z rabatą pod grabami - w tym momencie jest mały uskok. Grabie i pal to moje drzewa Z rabaty pod grabami usuwam te iglaki- nie moge sie do nich przekonać i posadzę seslerię -mam 4 sadzonki zrobi sie 8 albo i wiecej .

Tym samym -w odniesieniu do poszerzenia rabaty z chwilowymi grabiami -dam do przodu rozchodniki i zielone żurawki. Za rozchodnikami posadzone są rozplenice Flamingo a pomiędzy nimi patagonka -po przesunięciu będą wszystkie miały więcej luzu i tym samym więcej miejsca na rozsianie-głównie werbena
Tu gdzie sa daniki posadzę ich drugi rząd- a gdzie mam dwie kosodrzewiny powtórze sekwencję .
Tę rabatę pod grabami też lekko wyciągnę i wyrównam od strony rabaty brzozowej bo jak wycięłam rozplenice mam same łyse placki na niby trawie
Ten patyk to prawdopodobnie koniec rabaty.

oczywiscie trawa w miejcu pobasenowym będzie wymieniona a raczej zasiana bo teraz to jest po prostu chwastowisko