Oto moje plany. Miała być rabata w poprzek ale zmieniłam plany. Już kiedyś taki układ miałam na początku tworzenia ogrodu-rosły w niej same śmiałki darniowe. Wymysliłam,ze poszerzę ją na ok 40-50 cm, tak aby tworzyła kąt prosty z rabatą pod grabami - w tym momencie jest mały uskok. Grabie i pal to moje drzewa

Z rabaty pod grabami usuwam te iglaki- nie moge sie do nich przekonać i posadzę seslerię -mam 4 sadzonki zrobi sie 8 albo i wiecej

.
Tym samym -w odniesieniu do poszerzenia rabaty z chwilowymi grabiami

-dam do przodu rozchodniki i zielone żurawki. Za rozchodnikami posadzone są rozplenice Flamingo a pomiędzy nimi patagonka -po przesunięciu będą wszystkie miały więcej luzu i tym samym więcej miejsca na rozsianie-głównie werbena

Tu gdzie sa daniki posadzę ich drugi rząd- a gdzie mam dwie kosodrzewiny powtórze sekwencję .
Tę rabatę pod grabami też lekko wyciągnę i wyrównam od strony rabaty brzozowej bo jak wycięłam rozplenice mam same łyse placki na niby trawie

Ten patyk to prawdopodobnie koniec rabaty.
oczywiscie trawa w miejcu pobasenowym będzie wymieniona a raczej zasiana bo teraz to jest po prostu chwastowisko