Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie wymarzony …

Ogród prawie wymarzony …

olciamanolcia 10:39, 25 lut 2022

Już i tak wycięłam boczne gałązki po zmierzały w stronę domu I chciałam podciąć z góry no i lekko uformować i stąd pytanie czy można ją ciąć wedle uznania
Anda 10:45, 25 lut 2022

Możesz ją teraz lekko uformować, ale tak, aby nie stracić kwiatów
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
olciamanolcia 10:52, 25 lut 2022

No to dziekuje baradzo . jeszcze mam kalinę z białymi kulami ale tej nie ruszam-pięknie kwitnie i pięknie rośnie.

mrokasia 10:57, 25 lut 2022

Mszyce Ci nie żrą tych kalin? Piękne krzaki .
DariaB 10:58, 25 lut 2022

olciamanolcia napisał(a)
No to dziekuje baradzo . jeszcze mam kalinę z białymi kulami ale tej nie ruszam-pięknie kwitnie i pięknie rośnie.

Piękna ta Kalina ja nie mam żadnej jeszcze, ale krzewuszki mam, 9 sztuk i też nie wiem gdzie je wkomponować
olciamanolcia 11:00, 25 lut 2022

mrokasia napisał(a)
Mszyce Ci nie żrą tych kalin? Piękne krzaki .

A jakże Pryskam i pryskam . Szczególnie na tej z czerwonymi koralami siedza uparcie W zeszłym sezonie tak ja opanowały ,ze miała listki pozwijane. Dwa opryski i listki proste
olciamanolcia 11:08, 25 lut 2022

A tu moje harkuro. Zdjęcie z ubiegłego lata po silnym wiosennym cięciu do połowy płotu.

Dwa sezony temu- przed tym cięciem- opanowała je zbiorowa choroba- brązowiałay i gubiły liscie. Opryski pomogły i podcięcie też.
olciamanolcia 11:10, 25 lut 2022

DariaB napisał(a)

Piękna ta Kalina ja nie mam żadnej jeszcze, ale krzewuszki mam, 9 sztuk i też nie wiem gdzie je wkomponować

Tez posiadam krzewuszkę. Z bidula Pieknie rośnie. Część kwiatków ma rózowych a część białych .
Mirka 13:40, 25 lut 2022

olciamanolcia napisał(a)

A jakże Pryskam i pryskam . Szczególnie na tej z czerwonymi koralami siedza uparcie W zeszłym sezonie tak ja opanowały ,ze miała listki pozwijane. Dwa opryski i listki proste

To tak jak ja całe lato pryskam na mszyce
Czym pryskasz?
mrokasia 14:16, 25 lut 2022

Hmmm, myślałam że masz może jakiś mega cudo sposób na te żarłoki. Moje kaliny też zawsze zaatakowane... Zawsze sobie obiecuję, że zduszę inwazję w zarodku i zawsze się zagapię a potem te listki poskręcane straszą...

Ja pryskam polysectem - zabezpiecza rośliny na 3 tygodnie.