Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie wymarzony …

Ogród prawie wymarzony …

Wiolka5_7 12:14, 16 mar 2022

olciamanolcia napisał(a)
Teraz chcę ja lekko uporzadkować-posadzę ją w jednej linii na rabacie ale czy ma to sens??? I tak rośnie sobie a muzom

Ja sadzę w rządku
DariaB 12:54, 16 mar 2022

Piękne werbenowisko ja mam 4 sadzonki wyhodowane z nasionek, wszystkie zakwitły, rosną od strony zachodniej więc słoneczko im dopisuje. Ciekawa jestem czy przeżyły zimę i czy się rozsiały, póki co oznak życia brak
olciamanolcia 13:07, 16 mar 2022

Wiolka5_7 napisał(a)

Ja sadzę w rządku
.

Widziałam ! U Ciebie jakieś bardziej zdyscyplinowane .
Tez tak posadzę .
olciamanolcia 13:08, 16 mar 2022

DariaB napisał(a)
Piękne werbenowisko ja mam 4 sadzonki wyhodowane z nasionek, wszystkie zakwitły, rosną od strony zachodniej więc słoneczko im dopisuje. Ciekawa jestem czy przeżyły zimę i czy się rozsiały, póki co oznak życia brak

Będą żyły . Nie martw się .
Wiolka5_7 13:26, 16 mar 2022

olciamanolcia napisał(a)
.

Widziałam ! U Ciebie jakieś bardziej zdyscyplinowane .
Tez tak posadzę .

ciekawe ile przeżyło,bo teraz 3/4 nie ma już zielonych listków jak nie to siewki się posadzi
olciamanolcia 13:46, 16 mar 2022

Wiolka5_7 napisał(a)

ciekawe ile przeżyło,bo teraz 3/4 nie ma już zielonych listków jak nie to siewki się posadzi

Wiola moja jedna werbena pozostała przez zimę w plastikowej donicy. Leżała pod śniegiem , potem stała w wodzie i …
ma zalążki listków.
April 15:52, 16 mar 2022

Judith napisał(a)

Zatem u mnie raczej szansy nie mają...

Raczej się nie zgodzę że werbena tak dużo słońca potrzebuje. Owszem, uwielbia je ale... Wszyscy wiedzą, że u mnie las, słońca jak na lekarstwo. A na zachodniej rabacie, gdzie słońca są może 4 godziny dziennie, po 15-stej, werbena bardzo ładnie kwitła. Fakt że trochę później niż u innych. To samo w lesie, w rozproszonym cieniu, też dała radę.
Agatorek 18:25, 16 mar 2022

Wiolka5_7 napisał(a)

U mnie też zielone listki zniknęły…czy to znaczy, że już z tych werben nic nie będzie?
Wiolka5_7 18:28, 16 mar 2022

Agatorek napisał(a)

U mnie też zielone listki zniknęły…czy to znaczy, że już z tych werben nic nie będzie?
nie mam pojęcia, się okaże
Judith 19:16, 16 mar 2022

April napisał(a)

Raczej się nie zgodzę że werbena tak dużo słońca potrzebuje. Owszem, uwielbia je ale... Wszyscy wiedzą, że u mnie las, słońca jak na lekarstwo. A na zachodniej rabacie, gdzie słońca są może 4 godziny dziennie, po 15-stej, werbena bardzo ładnie kwitła. Fakt że trochę później niż u innych. To samo w lesie, w rozproszonym cieniu, też dała radę.

Hmm, no to nie wiem, co tej mojej nie pasowało...