Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie wymarzony …

Ogród prawie wymarzony …

olciamanolcia 21:19, 27 kwi 2025

Joann napisał(a)
Uwielbiam Twój ogród, przepięknie masz! I zapał wciąż ten sam

Dziękuję Kochana
Ja do Ciebie tez lubię zaglądać bo bardzo mi się podoba Twój ogród i kamlotowa ściana
olciamanolcia 21:24, 27 kwi 2025

Horty posadzone w rabacie ze śliwami. Wypieprzyłam jedna kosodrzewinę a jutro wyleci druga-łyse długie i rozlazłe sie zrobiły a najgorsze, że ich korzenie oplotły mi hortki i rozchodniki
Wcisnę tam rozplenicę Hameln i będzie lux a i jeszcze przetaczniki porozrzucam po caaałej tej rabacie

muszę zmienic nazwę wątku na Ogród prawie monotonny
anabuko1 07:34, 28 kwi 2025

Fajne nowe zakupowe szaleństwa roślin.
Ja jeszcze parę dni też będę latać z łopatą. Kilka roślin w doniczka h czeka na cieplejsze noce.
U mnie wczoraj i dziś było z przymrozkiem
Makao 07:53, 28 kwi 2025

Kostrzewy można ciąć i to ostro. Wtedy się zagęszczają i nie ma tych długich łysych badyli. Mam u siebie taką sporą bo jako jedna z pierwszych roślin u mnie posadzonych i w tym sezonie chcę ją odmłodzić. Zobaczymy jak mi to wyjdzie i jak się odbuduje.
Kasya 08:09, 28 kwi 2025

No ja przegapilam ciecie kosodrzewin i powywalalam bo z dlugimi przyrostami nic sie nie da zrobic
Wiaan 09:52, 28 kwi 2025

Zachwycam się łanami tulipanów, coś pieknęgo Widzę, że hortensji Ci jeszcze mało

Justynka pytanie o platany kuliste - polecasz na front? Nie u mnie oczywiście bo mam katalpy, ale znajomi się napalili, a ja nie widzę u siebie w ogrodach.
Tak samo z brzozą, chcą małą, nie pendulę brzoza przecież mała nie jest i jakoś mi jedna sztuka nie pasi, chyba, że wielopniowa. U ciebie pewnie Doorenbos, jaka masz tam szeroką rabatę?
olciamanolcia 10:31, 28 kwi 2025

Makao napisał(a)
Kostrzewy można ciąć i to ostro. Wtedy się zagęszczają i nie ma tych długich łysych badyli. Mam u siebie taką sporą bo jako jedna z pierwszych roślin u mnie posadzonych i w tym sezonie chcę ją odmłodzić. Zobaczymy jak mi to wyjdzie i jak się odbuduje.

Fotę wstawię a Ty mi zaznacz jak je podciąć
olciamanolcia 10:33, 28 kwi 2025

Wiaan napisał(a)
Zachwycam się łanami tulipanów, coś pieknęgo Widzę, że hortensji Ci jeszcze mało

Justynka pytanie o platany kuliste - polecasz na front? Nie u mnie oczywiście bo mam katalpy, ale znajomi się napalili, a ja nie widzę u siebie w ogrodach.
Tak samo z brzozą, chcą małą, nie pendulę brzoza przecież mała nie jest i jakoś mi jedna sztuka nie pasi, chyba, że wielopniowa. U ciebie pewnie Doorenbos, jaka masz tam szeroką rabatę?

Platany to drzewa nr jeden dla mnie
Brzozy to dorenvoos
One nie rosną aż takie wielkie
Jedna brzoza trochę mało chyba że rabata nie ma być zbyt wielka

Tulipany w tym sezonie wyrosły wszystkie i piękne są ❤️
olciamanolcia 10:33, 28 kwi 2025

Kasya napisał(a)
No ja przegapilam ciecie kostrzew i powywalalam bo z dlugimi przyrostami nic sie nie da zrobic

Narazie je wykopałam ibposadze na skarpę
olciamanolcia 10:35, 28 kwi 2025

anabuko1 napisał(a)
Fajne nowe zakupowe szaleństwa roślin.
Ja jeszcze parę dni też będę latać z łopatą. Kilka roślin w doniczka h czeka na cieplejsze noce.
U mnie wczoraj i dziś było z przymrozkiem

Ja wszystko wsadzam do gruntu -pomimo przymrozków
Przymrozki są u nas od soboty - w niedziele rano było biało