Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo różanecznikowy

Ogród hortensjowo różanecznikowy

anabuko1 22:40, 03 sie 2023

Anabelkowocudnie.
Nie wiem czemu ja jeszcze nie mam anabelek. a tak mi się one podobaja.
Dużo ich masz. Ile sztuk ?
Czym je zasilasz ?
Pełne lilie piękne. Może za nimi się i ja rozejrzę

Inne hortensje też cudne. I bardzo dorodne
Mi wszystkie się podobają
ElzbietaFranka 08:46, 04 sie 2023

Monika83 napisał(a)
Moje ulubione o pełnych kwiatach ❤.

Piękne Monika

Te lilie na ostatniej focie bardzo ładne i ciekawe. Może wiesz jak się nazywają.
U mnie też jakieś pełne wstawiłam fotkę.
Monika mam jedną Anabelle i pokłada się nie ma sztywnych gałązek inna sprawa że kwiaty jak talerze ciężkie.
U ciebie te Anabelle takie sterczące wyniosłe.

Już napisałam nawet u siebie, że masz piękny ogród każdego dnia.
ElzbietaFranka 08:59, 04 sie 2023

Monika bardzo ładnie te roboty kamieniarskie wyszły.
Wyczytałam, że siatka po poprzednikach. Czy ty kupiłaś ten areał razem z domem.
Piszesz że masz orzecha dużego.
Masz wyjątkowe szczęście, że pod orzechem coś rośnie.

Przejrzałam jeszcze wątek od początku masz nazwy hortek dobrze wiedzieć.
Rzeczywiście siatka ogrodowa. Może i ja kiedyś zmienię siatkę u mnie jej nie widać bo wszędzie tuje i bluszcz na siatce.
Mam zielone ogrodzenie. Ja w polu jakbym była od drogi głównej też bym ładne ogrodzenie zbudowała.
Wiaan 09:07, 04 sie 2023

Monika jaki masz długi podjazd, no ekstra to wygląda, normalnie rezydancja

Piszesz, że zdenerwowały Cię ogrodówki, ja i tak Cię podziwiam bo u mnie na 4 sztuki mam jeden kwiatek okrywałam, z kurtkami dla nich latałam i nic to nie pomogło, mam je gdzieś, dostały ostatnią szanszę, a jak nie to zastąpię czymś innym

Coś mało zdjęć u Ciebie, jak to tak?
ElzbietaFranka 09:15, 04 sie 2023

Wiaan napisał(a)

Piszesz, że zdenerwowały Cię ogrodówki, ja i tak Csie wypoeię podziwiam bo u mnie na 4 sztuki mam jeden kwiatek okrywałam, z kurtkami dla nich latałam i nic to nie pomogło, mam je gdzieś, dostały ostatnią szanszę, a jak nie to zastąpię czymś innym

Jak już jestem to odpisuje.

Aneta wg mojego doświadczenia ogrodowki najczęściej marzną na przedwiośniu i w zimnych ogrodników.
W tym roku odkryłam swoją jedyną agrowluknina w marcu. Jak wiesz ogrodowki kwitną na zeszłorocznych pędach pewnie na przedwiośniu zawiązują kwiaty i wtedy jak mróz ich złapie to zmarzną paki kwiatowe.

Niech jeszcze się wypowie właścicielka czy okrywa czy nie.
Monika83 18:48, 04 sie 2023

Adela napisał(a)
Moniko - Twój ogród kwitnie pięknie przez cały rok! Fajnie skomponowałaś sobie naszdzenia!
Adela dziękuje To prawda przez cały rok coś kwitnie u mnie w ogrodzie nawet i zimą a to zasługa ciemierników i to jest fajne jest śnieg i są kwiaty

Co do nasadzeń to ja tak lubię w dużej ilości i ten sam gatunek
Monika83 19:02, 04 sie 2023

anabuko1 napisał(a)
Anabelkowocudnie.
Nie wiem czemu ja jeszcze nie mam anabelek. a tak mi się one podobaja.
Dużo ich masz. Ile sztuk ?
Czym je zasilasz ?
Pełne lilie piękne. Może za nimi się i ja rozejrzę

Inne hortensje też cudne. I bardzo dorodne
Mi wszystkie się podobają
Aniu dziękuje Anabelkowa to jedna z moich pierwszych początkowych rabat nawet nie pamiętam jakiej szerokości jest ta okrągła rabata tam jest ich 6 szt posadzone w dwóch rzędach na mijankę, nie zasilam ich już żadnym nawozem bo to spore szerokie krzaki, jedynie na początku jak były młode to dawałam im nawóz dedykowany do hortensji a teraz tylko podlewam gdy mają sucho. Mnie się jeszcze różowe podobają Anabelki ale nie mam już dla nich miejsca półcienistego. A lilie o pełnych kwiatach mnie też zachwycają i na wiosnę napewno kupie kilka cebul
Monika83 19:09, 04 sie 2023

ElzbietaFranka napisał(a)

Piękne Monika

Te lilie na ostatniej focie bardzo ładne i ciekawe. Może wiesz jak się nazywają.
U mnie też jakieś pełne wstawiłam fotkę.
Monika mam jedną Anabelle i pokłada się nie ma sztywnych gałązek inna sprawa że kwiaty jak talerze ciężkie.
U ciebie te Anabelle takie sterczące wyniosłe.

Już napisałam nawet u siebie, że masz piękny ogród każdego dnia.
Elu ta lilia na ostatnim zdj to jest Lotus Dream. Co do Anabelek to może powodem jest to że ja nisko wiosną je przycinam i nie daje nawozu i może dlatego nie pokładają się łodygi u zwykłej Anabellki. I zauważyłam że dalej tworzą nowe pąki .
Monika83 19:57, 04 sie 2023

ElzbietaFranka napisał(a)
Monika bardzo ładnie te roboty kamieniarskie wyszły.
Wyczytałam, że siatka po poprzednikach. Czy ty kupiłaś ten areał razem z domem.
Piszesz że masz orzecha dużego.
Masz wyjątkowe szczęście, że pod orzechem coś rośnie.

Przejrzałam jeszcze wątek od początku masz nazwy hortek dobrze wiedzieć.
Rzeczywiście siatka ogrodowa. Może i ja kiedyś zmienię siatkę u mnie jej nie widać bo wszędzie tuje i bluszcz na siatce.
Mam zielone ogrodzenie. Ja w polu jakbym była od drogi głównej też bym ładne ogrodzenie zbudowała.
Dziękuję Tak dom kupiliśmy z mężem wraz z areałem od starszych ludzi od seniorów, niestety już oni nieżyją ale pozostały się po nich do tej pory ich nasadzenia w ogrodzie drzewa czereśnie, orzech, jabłoń ,róża pnąca, piwonia, bukszpany, forsycja przy wjeździe , tawuła, daglezja którą mocno przycinam. Cały dom remontowaliśmy w środku i na zewnątrz. Od ulicy zmieniliśmy ogrodzenie z siatki na kamień z przęsłami panelowymi. Mnie siatka tylko drażniła wzdłuż od furtki przy chodniku aż do budynku, taka przegroda dzieląca podwórko od ogrodu tam miałam też azalie , wstawie zdj

I te same miejsce teraz obecnie zdj z dziś azalie wykopałam stąd i posadziłam z rodkami w miejscu wypadniętych swierków conica.
Monika83 21:12, 04 sie 2023

Wiaan napisał(a)

Piszesz, że zdenerwowały Cię ogrodówki, ja i tak Cię podziwiam bo u mnie na 4 sztuki mam jeden kwiatek okrywałam, z kurtkami dla nich latałam i nic to nie pomogło, mam je gdzieś, dostały ostatnią szanszę, a jak nie to zastąpię czymś innym

Aneta dziękuje Co do ogrodówek to ja ich nie okrywam , te które u mnie kwitną to zostaną a te co nie kwitną od początku to będę oddawać w dobre ręce, już jedną wykopałam ogrodówkę nn i oddałam sąsiadce. Mało zdj a właściwie wcale większych kadrach bo mam zniszczony ogród trawy brak bo wyschła i przez to nie zachwyca mnie ogród tego lata.