Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo różanecznikowy

Ogród hortensjowo różanecznikowy

Monika83 15:10, 19 lip 2024

Mój nowy nabytek...

i wieczorem.
Monika83 15:21, 19 lip 2024

Lilie z wiosennego zakupu cebul.
Monika83 15:29, 19 lip 2024

I z serii Roselily drugi rok w ogrodzie.. Oj koniecznie muszę dokupić więcej cebul z tej serii...

I pozostałe.
Sonka 15:40, 19 lip 2024

Cudo kwiaty.
Basieksp 16:39, 19 lip 2024

Monika83 napisał(a)
Parę dni temu kupiłam gotowe oczko wodne, wygląda jak wanna,dla dziecka długość 2m. Nic tylko nalać wodę i można się kąpać heh Jutro będzie kopanie

Takie 2 metry to i u mnie by się zmieściło. Ja to jednak długo się zastanawiam, chodzi za mną cały czas oczko wodne jak u kogoś zobaczę to wtedy intensywnie myślę a to na takie zgrabne, nie za duże, w sam raz wygląda a gdzie kupowałaś?
Sonka 18:30, 19 lip 2024

Też chciałam oczko wodne, ale kto by mi to czyścił, ogród ma spory areał a sama w nim pracuję, więc odpuściłam.
Kordina 19:20, 19 lip 2024

A masz już miejsce przeznaczone na oczko?
ElzbietaFranka 19:43, 19 lip 2024

Monika83 napisał(a)
Elu dziękuje Ogrodówek nie okrywam dlatego nie wszystkie krzaki mają kwiaty przy sporej ilości ich jest to uciążliwe. Swoją okryłaś i pięknie odwdzięczyła się kwiatami. A propo astrów pamiętasz Elu jakie dwie małe bidy miałam z Albamaru we wrześniu to tak urosły w tym sezonie że jednego z nich musiałam przesadzić na tyły bo ma z 80cm wys. To jest ten na zdj.

I drugi fioletowy.

Obie odmiany miały być karłowe niskie kopeczki ale ten na pierwszym zdj wygląda na zupełnie inną odmianę,więc Elu twoje astry też rozrosną się na pewno.

U mnie te które od razu posadzilam jak przyjechały to pięknie się rozrosły. Miałaś takie białe ładne kępy to właśnie te są takie ładne.
Na kupiłam ich sporo po 2 szt i teraz czekam aż zaczną kwitnąć. Jedne mi złapały mączniaka już pryskam.

Chyba te "Bahama" w tym roku słabo rosną może się jeszcze zbiorą.

U mnie też jedna tak wyrosła jak na pierwszej focie u ciebie.
Małe sadzonki lepiej się przyjmują a jak wsadzisz do dobrej ziemi to szaleją.
Mam też ta lilie różowa. Ma sporo lilii a lle w niedobrych miejscach posadzone więc będzie duża przeprowadzka.

Z tymi kopeczkami to na dwoje babka wróżyła. Mam astry te same w różnych miejscach jedne są kopeczkami drugie ok metra wysokości. To wszystko zależy w jakiej ziemi są posadzone. Genetyka też potrafi się buntować.
Monika83 07:28, 20 lip 2024

Sonka napisał(a)
Cudo kwiaty.
Oj to prawda i to jest ich czas
Monika83 07:36, 20 lip 2024

Basieksp napisał(a)

Takie 2 metry to i u mnie by się zmieściło. Ja to jednak długo się zastanawiam, chodzi za mną cały czas oczko wodne jak u kogoś zobaczę to wtedy intensywnie myślę a to na takie zgrabne, nie za duże, w sam raz wygląda a gdzie kupowałaś?
Basia ja o oczku wodnym to już myślałam z 5lat temu, ,, myśląc sobię kiedyś na pewno kupię,, nawet miejsce miałam przemyślane gdzie będzie te oczko wodne Gotowe oczko kupiłam w Chełmży.