Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo różanecznikowy

Ogród hortensjowo różanecznikowy

ElzbietaFranka 19:19, 04 lip 2024

Monika pięknie. Masz tego tyle, że możesz nie jeden ogród obdzielić.

Tyle ogrodowej i takie piękne. Czy je zabezpieczasz na zimę? Ja mam jedną i tyle kłopotu z nia aby przezimowała.

Jeszcze o marcinkach. Kupiłsm jesienią te które tak ładnie u ciebie kwitły chyba białe. Bardzo ładne krzaczki porosły.

Nie wszystkie takie ładne ale może dlatego, że przezimowały w donicach i były posadzone wiosna.

Monika83 16:16, 06 lip 2024

ElzbietaFranka napisał(a)
Monika pięknie. Masz tego tyle, że możesz nie jeden ogród obdzielić.

Tyle ogrodowej i takie piękne. Czy je zabezpieczasz na zimę? Ja mam jedną i tyle kłopotu z nia aby przezimowała.

Jeszcze o marcinkach. Kupiłsm jesienią te które tak ładnie u ciebie kwitły chyba białe. Bardzo ładne krzaczki porosły.

Nie wszystkie takie ładne ale może dlatego, że przezimowały w donicach i były posadzone wiosna.

Elu dziękuje Ogrodówek nie okrywam dlatego nie wszystkie krzaki mają kwiaty przy sporej ilości ich jest to uciążliwe. Swoją okryłaś i pięknie odwdzięczyła się kwiatami. A propo astrów pamiętasz Elu jakie dwie małe bidy miałam z Albamaru we wrześniu to tak urosły w tym sezonie że jednego z nich musiałam przesadzić na tyły bo ma z 80cm wys. To jest ten na zdj.

I drugi fioletowy.

Obie odmiany miały być karłowe niskie kopeczki ale ten na pierwszym zdj wygląda na zupełnie inną odmianę,więc Elu twoje astry też rozrosną się na pewno.
Monika83 11:36, 12 lip 2024

Jedna z najwcześniej kwitnących bukietowych

Rabata niechcianych roślin prócz magnolii i chryzantemy.Horty bukietowe o ażurowych kwiatach trafiły mi się pomyłkowo i średnio podobają mnie się.Wiosną kwitną w tej rabacie żółte i czerwone tulipany i żółte irysy bródkowe,latem pomarańczowe lilie azjatyckie które też trafiły mi się pkmyłkowo
Monika83 11:48, 12 lip 2024

Monika83 11:52, 12 lip 2024

Basieksp 13:22, 12 lip 2024

Piękne hortensje nie pokładają się u Ciebie? Ja mam takie nie za duże, pierwszy rok kwitną, jakieś podpory im dałam a i tak ostatnie burze trochę je poszarpały i jedną największą wiatr złamał. Na drugi rok muszę im coś lepszego, mocniejszego wymyślić.
Kordina 21:54, 12 lip 2024

Monika83 napisał(a)

Przepiękną masz tą lilię, chciałam prosić o nazwę, ale cofnęłam się i znalazłam Lotus elegance.
Monika83 14:28, 19 lip 2024

Basieksp napisał(a)
Piękne hortensje nie pokładają się u Ciebie? Ja mam takie nie za duże, pierwszy rok kwitną, jakieś podpory im dałam a i tak ostatnie burze trochę je poszarpały i jedną największą wiatr złamał. Na drugi rok muszę im coś lepszego, mocniejszego wymyślić.
Basia dziękuje Anabellki pokładają się u mnie,widać jest to na dwóch ostatnich zdj, czym większy kwiatostan to później pokłada się ,ale mnie to nie przeszkadza i nie robię im podpory..
Monika83 14:32, 19 lip 2024

Kordina napisał(a)

Przepiękną masz tą lilię, chciałam prosić o nazwę, ale cofnęłam się i znalazłam Lotus elegance.
Bożenko te orientalne o pełnych kwiatach to należą do moich ulubionych lili
Monika83 15:07, 19 lip 2024

Parę dni temu kupiłam gotowe oczko wodne, wygląda jak wanna,dla dziecka długość 2m. Nic tylko nalać wodę i można się kąpać heh Jutro będzie kopanie