Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku :)

Ogród Sylwii od początku :)

Syla 06:56, 18 lip 2011

monteverde napisał(a)
Sebek warzywa sa bardzo ważne w diecie, szczególnie w Twoim wieku Sylwia widziałaś moje białe miniaturki? są świetne do słoików

Pytanie !!!! pewnie ,że widziałam i tylko u Ciebie
Syla 07:00, 18 lip 2011

Lena napisał(a)
Witaj
Odnośnie warzywniaka też pewnie ograniczyłabym się do minimum,ale na szczęście mój M świetnie sobie radzi w tej materii .Ja mam ogród,on ma działkę warzywną i hoduje od wiosny ...kury,przeplatane innym ptactwem
Uwielbiam Twój ogród a teraz gdy pojawiły się świerki stał się dostojniejszy i "wiekowy"...no cudnie jest

Witaj Lena Cieszę się , że zagościłaś u mnie w ogrodzie dopiero co powstającym. Fajnie, że się podoba. Kury - to już nie moja działka , a po coś na zupę wpadam do mamy i szperam w warzywniaku Jeszcze mnie nie pogoniła
Lena 09:30, 18 lip 2011

Hihi...ja też korzystam z mamy
Małż mój to lubi ,a że działka obok była ,więc ją sprzątnął i bawi się w "Ranczo "
Ania 09:47, 18 lip 2011

No pięknie Sylwia, wiśnia na pniu cudo, czy ona ma czerwone listki? Szukam czegoś takiego z czerwonymi listkami tylko że z koroną w kształcie parasola za nic nie mogę nic znaleźć, oprócz buka ale to przeważnie baardzo małe egzemplarze
Sebek 09:51, 18 lip 2011

monteverde napisał(a)
Sebek warzywa sa bardzo ważne w diecie, szczególnie w Twoim wieku

oj tam oj tam
Gardenarium 10:01, 18 lip 2011

Ania napisał(a)
No pięknie Sylwia, wiśnia na pniu cudo, czy ona ma czerwone listki? Szukam czegoś takiego z czerwonymi listkami tylko że z koroną w kształcie parasola za nic nie mogę nic znaleźć, oprócz buka ale to przeważnie baardzo małe egzemplarze

Koronę w kształcie parasola z mniejszych drzew mająjeszcze klony palmowe lub japońskie,aleodpowiedni cięte lub prowadzone. Śliwa wiśniowa na pniu mawyżej koronę, ale nie parasol tylko normalne drzewo

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 10:04, 18 lip 2011

Syla przejrzałam chyba z 15 stron, musimy z Twoją kuzynką zrobić jakieś ognisko Ogrodowiskowe, czuję że dziewczyna by sporo zarobiła gdyby została zawodową ogrodniczką Tyle ma propozycji

A swoją drogą martwię się czy świerki nie za nisko, pamiętałaś ?

Instagram Ogrodowiska
Ania 10:05, 18 lip 2011

gardenarium napisał(a)

Koronę w kształcie parasola z mniejszych drzew mająjeszcze klony palmowe lub japońskie,aleodpowiedni cięte lub prowadzone. Śliwa wiśniowa na pniu mawyżej koronę, ale nie parasol tylko normalne drzewo

Właśnie klon palmowy coś mi nie chce rosnąć przez 2 lata nic nie urósł
Sebek 21:48, 18 lip 2011

Co tam dziś znów działałaś Sylwuś
Syla 22:00, 18 lip 2011

Witaj Sebuś Dzisiaj załatwiłam transport ziemi , jutro z rana przywiozą. Natomiast miałam kilka spotkań i zajęło mi to cały dzień, choć rano padało więc nie było mi przykro , że nie popracuję w ogrodzie. Szykuję się do remontu mieszkania mojej babci. Na 80-te urodzinki chciałam jej coś nie coś zmienić i odświeżyć za to jak bardzo kiedyś w dzieciństwie dbała o mnie !!! Mam ekipę która już wie co i jak.

Po południu jeżdżę z Kubą trzy razy w tygodniu na basen , żeby się uczył pływać pod okiem wykwalifikowanych instruktorów. Dzisiaj również byliśmy. Nawet mu to już wychodzi

A jutro jak pogoda będzie sprzyjać ruszam w plener z łopatą. Zakładam , że będzie chłodno ale nie deszczowo I na to liczę !!!

Córcia kuzynki już pojechała do domciu , starszy syn wyjechał na wakacje a ja jutro tak czy siak mam pomoc, tym razem męską i myślę , że zrealizuję plan dnia.

Z niecierpliwością również oczekuję mojego wyśnionego bonsai-a. Koniecznie muszę nadać mu jakieś imię.