Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku :)

Ogród Sylwii od początku :)

Syla 09:13, 27 wrz 2011

jotka napisał(a)
Dalszej tak sympatycznej aktywności na forum i w ogrodzie życzę

pozdrawiam

dzięjuję Jolu - pozdrawiam cieplutko
Niage 10:53, 27 wrz 2011

Gratuluję pięknego ogrodu, wytrwałości w dalszej pracy (ale tego Tobie nie zabraknie ) No i dalszych relacji na bieżąco w tworzeniu Twojego dzieła
A stronki same się nakręcają przy takiej ilości materiału
Limka 11:14, 27 wrz 2011

Bardzo energicznej, pracowitej,niezawodnej ogrodniczce, życzliwej forumce gratuluję ogrodu i takiej aktywności na forum. Życzę, żeby taczka mogła odjechać na swoje stanowisko i zostały tylko bieżące, miłe i relaksujące prace ogrodowe.
popcorn 11:33, 27 wrz 2011

Witaj Syla,
najlepszego z okazji 400tki!! Wytrwałości nie ma co życzyć, bo będzie... życzę żeby w przyszłym sezonie częściej odpoczywała w ogrodzie na leżaczku niz z łopatą w reku

pozdrawiam serdecznie!
Karolina
Lena 11:34, 27 wrz 2011

Sylwia dołączam się i z tej okazji czekamy na nowe zdjęcia
Pszczelarnia 14:00, 27 wrz 2011

Syla, Pracusiu jeden w domu, ogrodzie, na forum!
Tam w kąciku ogrodowym te worki z materiałem ziemnym i korą imponujące - jak zauważył Sebek. Ale czy chwasty rzeczywiście mniej rosną? Zaczynam właśnie bankrutować z powodu kory (drobnomielona po 15 zł worek ale że wzięłam na razie 20 worków dostałam po 12 - to dobra cena? Kora w porządku, zawsze używałam grubej ale teraz mam fazę na drobnomieloną). Po ile swoją kupujesz?
Syla 14:37, 27 wrz 2011

Geniu , Limka, Karolina, Lena , Pszczółka Ewa - dziękuję za miłe wpisy i proszę o jeszcze To mnie dopinguje mocno Dlatego jeszcze nie padłam a taczka już tak . Wytarta dziura i pomarszczona blacha .... może słaby materiał .... dwa sezony wytrzymała

Pszczółko Ewo , kupuję korę dla wyglądu również a co do chwastów , łatwiej się wyrywa bo kora trzyma wilgoć i nie rosną tak szybko . Ja u siebie za 80l worek kory płacę 11,50 ale wiem , że jeśli potrzebujesz większą ilość to mogą przytachać do domu w lepszej cenie ... pozdrawiam dziewczyny cieplutko i uciekam sadzić krokusy .... znalazłam w miarę przyzwoite miejsce dla nich ale najpierw przygotowuję grunt pod nasadzenia

buziaki
popcorn 14:50, 27 wrz 2011

Hmm drogo płacicie za te kore... wiem ze sporo taniej można kupić na metry sześcienne, przywożą przyczepka wprost z tartaku. Trudniej sie ja rozkłada bo taczka trzeba wozic...
Ja swoja drobna kupiłam przez Allegro, firma z 2giej strony Lodzi niz ta z ktorej ja mieszkam, worki 80-litrowe po 5 zl plus transport (25 zl zapłaciłam za przywiezienie 40 worków)
A ostatnio wyzbierałam wszystkie szyszki z rowu, bo nad nim wielka sosna rośnie i wyłożyłam pod borówki - gratis, tylko pol godzinki zbierania
pozdrawiam!
Karolina
Syla 15:06, 27 wrz 2011

popcarol napisał(a)
Hmm drogo płacicie za te kore... wiem ze sporo taniej można kupić na metry sześcienne, przywożą przyczepka wprost z tartaku. Trudniej sie ja rozkłada bo taczka trzeba wozic...
Ja swoja drobna kupiłam przez Allegro, firma z 2giej strony Lodzi niz ta z ktorej ja mieszkam, worki 80-litrowe po 5 zl plus transport (25 zl zapłaciłam za przywiezienie 40 worków)
A ostatnio wyzbierałam wszystkie szyszki z rowu, bo nad nim wielka sosna rośnie i wyłożyłam pod borówki - gratis, tylko pol godzinki zbierania
pozdrawiam!
Karolina

Wiem , że drogo ale nie mam gdzie tego składować jeśli chodzi o korę kupowaną luzem. Z drugiej strony nie przypuszczałam , że tyle uda mi się w tym roku zrealizować nasadzeń . Facet początkiem sezonu proponował mi tę samą korę za 6 zł z przywozem na miejsce za zamówienie w ilości min 200 worków ..... no ale .....Plan nasadzeń początkiem sezonu dotyczył tylko jednej rabaty , a tu ....
Ewa 15:09, 27 wrz 2011

A tu....... powstał piękny ogród no i 400 wybiło .
Sylwia dużo radości z tego powodu i dużo gości