Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku :)

Ogród Sylwii od początku :)

ewaglen 10:00, 19 mar 2012

A gdzie zamawia takie okazy za taką cenę?
Joaska 10:02, 19 mar 2012

ja takie widzialam na allegro
i też się zstanawiałam czy sie nie skusić ale nie mam gdzie ich upchnąć
Wieloszka 10:04, 19 mar 2012

abiko napisał(a)

Jestem Sylwio pod wrażeniem . Pięknie zagrabione i posprzątane. A jak się trawka zazieleni ......
Mam pytanko - widziałem kulki bukszpanowe średnicy ok. 25 cm. po 32 zł. Czy to dobra cena ?

Hmmm to ja już nie wiem, bo moja sąsiadka własnie zamawia kule bukszpanowe w obwodzie niby 100 cm po 25 zł.

Abiko, ale obwód 100cm, a średnica 100cm to duuuża różnica Gdzieś 2 miesiące temu dziewczyny podawały namiar na aukcję na allegro -właśnie bukszpany 100cm obwód. Napaliłam się wtedy i zmierzyłam moje kulki przed domem: podobny obwód, a średnica 30-35cm...
Joaska 10:08, 19 mar 2012

nie no dokładnie te 100 cm to taka zmyłka ale średnica 35 za 25 zł to w sumie nie drogo, pod warunkiemże jest ładnie zagęszczona
abiko 10:13, 19 mar 2012

Wieloszka napisał(a)

Jestem Sylwio pod wrażeniem . Pięknie zagrabione i posprzątane. A jak się trawka zazieleni ......
Mam pytanko - widziałem kulki bukszpanowe średnicy ok. 25 cm. po 32 zł. Czy to dobra cena ?

Hmmm to ja już nie wiem, bo moja sąsiadka własnie zamawia kule bukszpanowe w obwodzie niby 100 cm po 25 zł.

Abiko, ale obwód 100cm, a średnica 100cm to duuuża różnica Gdzieś 2 miesiące temu dziewczyny podawały namiar na aukcję na allegro -właśnie bukszpany 100cm obwód. Napaliłam się wtedy i zmierzyłam moje kulki przed domem: podobny obwód, a średnica 30-35cm...

No zgadza się, dlatego się zastanawiam. Te z Ikea co mam mają obwód 80 cm mierzyłam i były po 40 zł.
Zresztą mówimy o tym: http://allegro.pl/bukszpan-formowany-100cm-buxus-dostawa-gratis-i2201373887.html
Syla 10:14, 19 mar 2012

Dziewczyny , jeśli nadarzy się okazja taka jak u Marzenki lub Agieszki to super sprawa ...... ale jeśli nie to napotkane kulki w takiej cenie jak wymienione powyżej w ilości paru sztuk to również żadna tragedia . W przypadku kiedy chcemy nabyć ilości 20-30 lub więcej należy szukać okazji tak jak wspomniałam o Marzenie i Agnieszce .....
Wieloszka 10:22, 19 mar 2012

Abiko, moje zdanie jest takie: jeśli te bukszpany są rzeczywiście uformowane w kulkę, to za cenę 25 zł warto je kupić. Tylko ze zdjęć to nie wynika (uformowanie), choć wyglądają na bardziej kuliste niż moje - ale moje kosztowały 8zł. Musisz rozważyć, czy przy ilości potrzebnych Ci sztuk bardziej Ci się opłaca kupić te za 25zł i transport gratis, czy kupić u nas + koszt transportu...
Wieloszka 10:24, 19 mar 2012

Sylwia, wsadzasz swoje ikeowe bukszpany do gruntu? Bo właśnie się zastanawiam, czy nie lepiej by było przeznaczyć je do donic - na etykiecie jest napisane, że temp.do -15 stopni, a u nas zimniej bywa. Boję się, że w gruncie mi przemarzną...
abiko 10:28, 19 mar 2012

Wieloszka napisał(a)
Abiko, moje zdanie jest takie: jeśli te bukszpany są rzeczywiście uformowane w kulkę, to za cenę 25 zł warto je kupić. Tylko ze zdjęć to nie wynika (uformowanie), choć wyglądają na bardziej kuliste niż moje - ale moje kosztowały 8zł. Musisz rozważyć, czy przy ilości potrzebnych Ci sztuk bardziej Ci się opłaca kupić te za 25zł i transport gratis, czy kupić u nas + koszt transportu...

A nie, nie Wieloszko, te u Ciebie to inna bajka Te to nie moje
mira68 13:28, 19 mar 2012

Witam cię Sylwio śledze twój ogród od początku jes poprostu piękny dopracowany w każdym calu inne ogrody też cudowne znam je wszystkie pozdrawiam wszystkich Panią Danusie Sebastiana i innych których pasją jest tworzenie pięknych ogrodów .Mam problem zaczynam tworzenie ogrodu od początku i potrzebowałabym pomocy w obecnej chwili mój ogród to pobojowisko po zakladanej kanalizacji .Czy wogóle moge liczyc na waszą pomoc .Pozdrawiam serdecznie