Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku :)

Ogród Sylwii od początku :)

Syla 21:13, 20 mar 2012

anula_wn napisał(a)
ależ masz tych krokusów Syla ! a u mnie pojedyńcze.....
gdzie te łany całe ???

Na początku również pokazały się tylko dwa , a teraz cała ferajna .... Wszystko Aniu przed Tobą
Syla 21:14, 20 mar 2012

Karolina, Monitka - dzięki za odwiedzinki pozdrawiam wiosennie
Syla 21:16, 20 mar 2012

Krys napisał(a)

To nie dziura do zabawy w chowanego ale miejsce na ciurkadełko .....

Sylwia powiedz prosze czy ta rabata przed tujami i podwyższona ?

Ta rabata nie jest podwyższona

Dzieki to może takie wrażenie na zdjęciu

Tak , zdecydowanie.....
Syla 21:20, 20 mar 2012

Marzena2007 napisał(a)
Świetnie wyglądają te wrzosce. Nie wiem dlaczego ale połowa żurawek u mnie zgniła???? Nie został ani jeden listek, tak jaby przez zimię straciły korzenie. A u Ciebie już tak cudownie na rabacie żurawkowej.

Marzenko nie mogę narzekać ..... Przed mrozami przykrył je śnieg , może dlatego dobrze wyglądają ....
monteverde 21:24, 20 mar 2012

mnie się też bardzo podoba, nareszcie jakieś kwiatki widzę u Ciebie
Syla 21:26, 20 mar 2012

Marzena2007 napisał(a)

Sylwia a na lewo od żurawek co to za cudowne małe kępki????
Piękny Tówój ogród, już tak dojrzale wygląda. A ciurkadełko wybrane?

Na lewo od żurawek to wrzośce ...... Nie odpowiem jaka to odmiana ale miały być Golden Starlet
Co do ciurkadełka to wiem czego szukać lecz jeszcze nie znalazłam w sprzedaży ..... Jeszcze dużo pracy !

Powiedz w jakim stylu szukasz? granit, stal???

Jak znajdę to zdjęcie w swoim archiwum to wkleję .... To są trzy misy granitowe jedna na drugiej z przelewającą wodą ..... szukam
Syla 21:45, 20 mar 2012

monteverde napisał(a)
mnie się też bardzo podoba, nareszcie jakieś kwiatki widzę u Ciebie

Aniu , małymi kroczkami zamówiłam hortensje
Wieloszka 22:04, 20 mar 2012

Syla, przepiękny ten widok krokusików, taki optymistyczny! I jak oryginalnie - w żwirowej łączce !!!
hanka_andrus 22:20, 20 mar 2012

Wybacz Sylwio! Oryginalnie jest,i Wszystkim się podoba,ale mnie nie.Krokusy mi się kojarzą z trawiastym górskim zboczem,łąką,ale nie wśród kamieni.Żwirowych rabat nie robiłam i robić nie będę,choćby się i inni nimi zachwycali i je zachwalali.Jestem z innej bajki i dla mnie ogród -to ziemia,kora,i oczywiście rośliny w naturalnym siedlisku.Jest czyściutko,starannie wypucowane,ale jeszcze krokusowe listki trzeba będzie zebrać z tych kamyczków......
Nie jest to ,oczywiście krytyka.tylko moje zdanie z jednym kamyczkiem do pięknego ogrodu. Pozdrawiam.
Syla 22:28, 20 mar 2012

hanka_andrus napisał(a)
Wybacz Sylwio! Oryginalnie jest,i Wszystkim się podoba,ale mnie nie.Krokusy mi się kojarzą z trawiastym górskim zboczem,łąką,ale nie wśród kamieni.Żwirowych rabat nie robiłam i robić nie będę,choćby się i inni nimi zachwycali i je zachwalali.Jestem z innej bajki i dla mnie ogród -to ziemia,kora,i oczywiście rośliny w naturalnym siedlisku.Jest czyściutko,starannie wypucowane,ale jeszcze krokusowe listki trzeba będzie zebrać z tych kamyczków......
Nie jest to ,oczywiście krytyka.tylko moje zdanie z jednym kamyczkiem do pięknego ogrodu. Pozdrawiam.

Witaj Haniu No nie wszystkim się podoba , jak widać i to nie oznacza , że jesteś z innej bajki ..... Ja i tak jednak bardzo się cieszę , że wystawiły swoje łebki , bo to pierwsze cebulki posadzone przeze mnie osobiście a żwirek mi osobiśnie nie przeszkadza , liczę na więcej kwiatuchów .... Pozdrawiam wiosennie