Świetnie wyglądają te wrzosce. Nie wiem dlaczego ale połowa żurawek u mnie zgniła???? Nie został ani jeden listek, tak jaby przez zimię straciły korzenie. A u Ciebie już tak cudownie na rabacie żurawkowej.
Marzenko nie mogę narzekać ..... Przed mrozami przykrył je śnieg , może dlatego dobrze wyglądają ....
Sylwia a na lewo od żurawek co to za cudowne małe kępki????
Piękny Tówój ogród, już tak dojrzale wygląda. A ciurkadełko wybrane?
Na lewo od żurawek to wrzośce ...... Nie odpowiem jaka to odmiana ale miały być Golden Starlet
Co do ciurkadełka to wiem czego szukać lecz jeszcze nie znalazłam w sprzedaży ..... Jeszcze dużo pracy !
Powiedz w jakim stylu szukasz? granit, stal???
Jak znajdę to zdjęcie w swoim archiwum to wkleję .... To są trzy misy granitowe jedna na drugiej z przelewającą wodą ..... szukam
Wybacz Sylwio! Oryginalnie jest,i Wszystkim się podoba,ale mnie nie.Krokusy mi się kojarzą z trawiastym górskim zboczem,łąką,ale nie wśród kamieni.Żwirowych rabat nie robiłam i robić nie będę,choćby się i inni nimi zachwycali i je zachwalali.Jestem z innej bajki i dla mnie ogród -to ziemia,kora,i oczywiście rośliny w naturalnym siedlisku.Jest czyściutko,starannie wypucowane,ale jeszcze krokusowe listki trzeba będzie zebrać z tych kamyczków......
Nie jest to ,oczywiście krytyka.tylko moje zdanie z jednym kamyczkiem do pięknego ogrodu. Pozdrawiam.
Wybacz Sylwio! Oryginalnie jest,i Wszystkim się podoba,ale mnie nie.Krokusy mi się kojarzą z trawiastym górskim zboczem,łąką,ale nie wśród kamieni.Żwirowych rabat nie robiłam i robić nie będę,choćby się i inni nimi zachwycali i je zachwalali.Jestem z innej bajki i dla mnie ogród -to ziemia,kora,i oczywiście rośliny w naturalnym siedlisku.Jest czyściutko,starannie wypucowane,ale jeszcze krokusowe listki trzeba będzie zebrać z tych kamyczków......
Nie jest to ,oczywiście krytyka.tylko moje zdanie z jednym kamyczkiem do pięknego ogrodu. Pozdrawiam.
Witaj Haniu No nie wszystkim się podoba , jak widać i to nie oznacza , że jesteś z innej bajki ..... Ja i tak jednak bardzo się cieszę , że wystawiły swoje łebki , bo to pierwsze cebulki posadzone przeze mnie osobiście a żwirek mi osobiśnie nie przeszkadza , liczę na więcej kwiatuchów .... Pozdrawiam wiosennie