Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku :)

Ogród Sylwii od początku :)

KasiaWB 23:54, 22 mar 2012

Eleganckie zakupy ładne okazy faaaaajnie
an_tre 11:47, 23 mar 2012

Syla wpadam czytam, podziwiam pozdrawiam biegnę dalej
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Joaska 13:13, 23 mar 2012

Syla napisał(a)
Anulka te kulki są ogromne mają 70cm średnicy w cenie 375,- . Z tych dużych dokupiłam dwie bo więcej już nie mieli .......

A tutaj dwie mniejsze ok 50cm średnicy w cenie 275,-

Zakupiłam 3szt cisa hilli z zamiarem połączenia i zrobienia stożka . Mam nadzieję że cięcie gięcie wyjdzie

Sylwia, Ty poprostu nie masz sumienia pokazując takie zakupy
przecież kto widzi jak szlejesz z zakupami, żeby nie bvyć gorszym to też leci do ogrodniczego i kupuje, na otarcie łez cokolwiek! - jak ja
... i jak ja mam jutro jechać do babci koło centrum ogrodniczego i się nie zatrzymać (zakaz od M) przecież nie dam rady
Carmel 14:04, 23 mar 2012

ładnie wygląda ogród po zimie jakby jej tu wogóle nie było!
zakupy hoho
ell 14:11, 23 mar 2012

No pięknie szalejesz Syla. Wszystkim oczy wyłażą i chcą takie same.
Pszczelarnia 14:15, 23 mar 2012

Ja też mam ...... ale nie kule cisowe tylko ........przechowalnię ale ...........w warzywniku!!!
Fajnie.
ewaglen 14:20, 23 mar 2012

Poszaleć można, tylko te ceny!!! Jak zaczęłam się orientować w kosztach to straciłam zapał. Pytałam swojego ogrodnika o cisy na pniu uformowane w kule. Cis na wysokim ponad metrowym pniu kosztuje ponad 700 zł. i taki może mi przywieźć. Jeden cis, ale to nadal nie rozwiązuje problemu. Takie kule jak Ty Sylwia kupiłaś, mniej więcej w tej samej cenie. Narazie więc będzie bez Fajnie, że można je pooglądać w cudzych ogrodach
noemi 19:11, 23 mar 2012

Jeszcze zajrzałam do Ciebie piękne okazy Ci się trafiły jutro sadzisz czy powędrują do przechowalni ? ... jeszcze chciałam Cię zapytać, czy pryskać tym promanalem bukszpany, tak zapobiegawczo?
Syla 19:14, 23 mar 2012

Marzenko - cisy duże ale i cena również , próbuję zapomnieć o tym drugim i cieszyć się roślinami . Nic już nie cofnę

Neska - ja również jakoś nie mogę swoich sił w 100% odpalić robię co muszę , mam tylko nadzieję , że się rozkręcę na nowo i to szybko .....

Joanka - dzięki , już nigdzie je jeżdżę . Potrzebuję jedynie zakupić hortensje do donic i może pelargonie, tak tradycyjnie

Monteverde Ania - jeszcze mi łapy nie drętwieją pewnie po posadzeniu tak będzie , bo są okrutnie ciężkie

Kasia WB - dzięki Kasiu za odwiedziny pozdrawiam

An_tre Aniu - dzięki bardzo

Joaska - już nie będę męczyć , obiecuję

Carmel - ucierpiały gdzie niegdzie bukszpany , choć po przycięciu mam nadzieję, że będą ładnie wyglądać . Obawy mam jeszcze co do trzmieliny szczepionej na pniu i żywopłociku z niej ale mam nadzieję ,że odbiją ładnie po przycięciu.

Ell - ładne, ładne , ciekawa jestem jak zareaguje mój M po powrocie z tygodniowej delegacji . Mam nadzieję , że zobaczę jedynie uśmiech na jego twarzy

Przczółko - ja cały czas dumam i wydumać nie mogę gdzie mogłabym taki mały warzywniczek u siebie wcisnąć .... A chciałabym taki mieć !

Ewaglen - zawsze można kupić małe cisy i je formować. U siebie mam już 9 szt takich które nadają się na kuleczki Czekałam jedynie dwa sezony od początku mocno je ciachając ...... a kosztowały 25zł o ile dobrze pamiętam ....
Syla 19:19, 23 mar 2012

noemi napisał(a)
Jeszcze zajrzałam do Ciebie piękne okazy Ci się trafiły jutro sadzisz czy powędrują do przechowalni ? ... jeszcze chciałam Cię zapytać, czy pryskać tym promanalem bukszpany, tak zapobiegawczo?

Powędrowały na tył budynku do cienia , podlałam , popryskałam promanalem (luty, marzec - na etykiecie) Tym preparatem popryskałam właściwie wszystkie rośliny u siebie w ogrodzie .....

Jak najbardziej tak - pryskać !

Program ochrony bukszpanów
•październik - kwiecień (czyli jesień-zima) PROMANAL ( jednokrotnie w tym okresie)
•maj - oprysk TALSTAR lub MOSPILAN
•czerwiec - na przemian oprysk MOSPILAN, podlewanie PREVICUR
•lipiec - na przemian oprysk CONFIDOR, podlewanie ALIETTE
•sierpień - na przemian oprysk BRAVO, oprysk MOSPILAN
•wrzesień - oprysk TOPSIN, oprysk CONFIDOR

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/5-uprawa-bukszpanow

pozdrawiam