Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie)

Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie)

Margerytka40 21:33, 18 sie 2022

Mirka napisał(a)

Asia nasiałam sobie tych brązowych trawek ot tak i teraz mam kłopot bo nie wiem gdzie i z czym je połączyć.
U ciebie na tej rabacie fajnie się komponują
Będę dumać

Też się z nimi barowałam. Najpierw było ich na tej różance za dużo i dawały wrażenie ciemnicy. Teraz po ograniczeniu jest lepiej. Pasują do nich żywsze kolorki. Biel, limonka, pomarańcz.
Margerytka40 21:35, 18 sie 2022

Judith napisał(a)
Piękne widoki!
A niebieskie hortensje cudnie wybarwione .

Ogrodówki po przesadzeniu w nowe miejsce bardzo fajnie rosną. W końcu im pasuje
Margerytka40 21:42, 18 sie 2022

sylwia_slomczewska napisał(a)
Bałam się, że przegapię, ale udało się, że nie, cudna altana, wyjątkowaA rabaty sukces w pełni, Francja Elegancja

Cieszy mnie, że altana budzi uznanie. M się spisał. Doczekałam się wreszcie, po tylu latach. Posiedzieć w niej to wielka przyjemność. Nie często mam ku temu obecnie okazję ale jak tylko mogę to korzystam.
Margerytka40 21:51, 18 sie 2022

Judith napisał(a)
Dzięki wpisowi Sylwii odszukałam zdjęcia altany. Teraz muszę odszukać szczękę .
Przecudowna miejscówka, takaż altana, a nocne zdjęcie przypomina mi klimat właśnie zakończonego wyjazdu wakacyjnego .

Altana w trawach to był strzał w 10. Niestety już w tym roku nie dam rady dokończyć wejścia do niej i trawnika. Miejmy nadzieję, że w przyszłym roku powstaną. W każdym bądź razie do wiosny powinnam mieć już luzik, koniec z doszkalaniem. Zamierzam osiąść na laurach i spijać śmietankę
Margerytka40 21:56, 18 sie 2022

antracyt napisał(a)

Cudnie
Powtórzę się po raz kolejny... świetnie skomponowałaś tą rabatę, niezależnie od miesiąca prezentuje się rewelacyjnie.

Może z bliska nie jest aż tak rewelacyjnie bo róże troszkę złapały plam, nie przyłożyłam się w tym roku. Nic to, z daleka jakoś ujdzie. Mam tam jeszcze fioletowe floksy do wsadzenia. Myślę, że się sprawdzą
Margerytka40 21:59, 18 sie 2022

Pszczelarnia napisał(a)
Wyszło świetnie. Bardzo pasuje. I ta bujność na rabatach, dużo wszystkiego, pięknie. Trawce hacone też się podoba.

Ewunia hakonki chyba za chwilę zacznę traktować jak perz. Już je trochę okroiłam a te jakby z podwójną mocą nadrobiły. Chyba kilka wykopię stamtąd. Wszystko zżerają
Mirka 22:25, 18 sie 2022

Margerytka40 napisał(a)

Ewunia hakonki chyba za chwilę zacznę traktować jak perz. Już je trochę okroiłam a te jakby z podwójną mocą nadrobiły. Chyba kilka wykopię stamtąd. Wszystko zżerają

Hehe Asia jak będziesz ten perz wyrywać to do wora spakój
Margerytka40 22:26, 18 sie 2022

Pszczelarnia napisał(a)
Czyli już ogród zrobiony od a do z?

Do tego "z" to jeszcze brakuje sporo Ewunia
Margerytka40 22:31, 18 sie 2022

Kasya napisał(a)

Bardzo ładne te rozanki taka kwintesencja lata

Róże mają moc. To chyba najbardziej kolorowe u mnie miejsce. Takie trochę nie moje choć zaczynam je lubić nawet
Margerytka40 22:32, 18 sie 2022

Kasya napisał(a)

Mi się same powysiewaly w trawie na ścieżce i co tu robic….

Też mi się bardzo sieją