Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Kasipod

Ogródek Kasipod

Kasiapod 22:24, 25 lut 2023

sylwia_slomczewska napisał(a)
Nie Out. Przesadź ją troszkę dalej tak jakby wzdłuż rabaty, ale w jednej linii z kulką. Jak ją wykopiesz, w zimie będzie na rabacie pustka. A tak coś się dzieje przez cały sezon.
Zdecydowanie trzeba by tą rabatę wzbogacić jeszcze w inne rośliny.

Sylwia teraz mi dałaś do myślenia To znaczy że przesadzić w lini prostej z kulką na prawo lub lewo? Ale czy kosodrzewina przyjmie się? bo to nie jest młody, ale dość duży krzaczor
Alija 22:17, 27 lut 2023

Fajne zakupy, szczególnie podobają mi się mieczyki, bardzo lubię.
Kosodrzewinki szkoda, taki duży krzaczek, mam nadzieję, że da się przesadzić.
Kasiapod 11:24, 28 lut 2023

Alija napisał(a)
Fajne zakupy, szczególnie podobają mi się mieczyki, bardzo lubię.
Kosodrzewinki szkoda, taki duży krzaczek, mam nadzieję, że da się przesadzić.

Alicja tak jak Sylwia radzi, kosodrzewinę spróbuję przesadzić w linii prostej z kulką, tylko czekam na odpowiednią pogodę. Zimno jak diabli, aż się wyjść nie chce.
malgorzataka... 15:05, 12 mar 2023

Czytam dyskusję na tema przesadzanek--ze swojego doświadczenia Ci napiszę że kosodrzewia raczej przesadzania nie przeżyje,a szkoda jej bo ładna jest--z koniecznosci przesadzałam u siebie o wiele mniejszą,koparką ładnie wyjętą z ziemi z dużą bryłą korzeniową niestety mimo moich czułości do niej nie przeżyła.Kosodrzewiny to sosny a one przesadzania nie lubią.
Kasiapod 15:39, 12 mar 2023

malgorzatakarpacz napisał(a)
Czytam dyskusję na tema przesadzanek--ze swojego doświadczenia Ci napiszę że kosodrzewia raczej przesadzania nie przeżyje,a szkoda jej bo ładna jest--z koniecznosci przesadzałam u siebie o wiele mniejszą,koparką ładnie wyjętą z ziemi z dużą bryłą korzeniową niestety mimo moich czułości do niej nie przeżyła.Kosodrzewiny to sosny a one przesadzania nie lubią.

Dzięki Małgosiu za informację na temat kosodrzewiny Też pomyślałam, że może nie przeżyć, jest to duży krzaczor i nie dam rady jej nawet odkopać nie uszkadzając korzeni. Na razie myślę żeby ja przyciąć i zmniejszyć objętościowo.
Kasiapod 20:43, 24 mar 2023

U mnie ogrodowo, dzieje się bardzo mało, jak jestem w pracy to pogoda piękna i słoneczna, a jak wracam to deszcz Popołudnie jeszcze za krótkie , ale popołudniami dałam radę przyciąć rozplenice i trochę porządków zrobiłam na rabatach. W planach jest jutro robota z samego rana
A tak mi fiołek zakwitł w pracy.

A na rabatach ogrodowych pokazały się hiacynty i tulipany

Agatorek 21:27, 24 mar 2023

Śliczny kolor ma ten fiołek

Pamietam o werbenie, ale to za „chwilę”, na razie widzę, ze przezimowała
Kasiapod 21:37, 24 mar 2023

Agatorek napisał(a)
Śliczny kolor ma ten fiołek

Pamietam o werbenie, ale to za „chwilę”, na razie widzę, ze przezimowała

Dzięki Agnieszka
Kasiapod 16:09, 25 mar 2023

Rano pogoda zapowiadała się pięknie, wyszło słoneczko, ruszyłam od razu do roboty na długą rabatę, troszeczkę podgoniłam prace na rabacie, a w miedzy czasie deszcz i grad

Kasiapod 16:11, 25 mar 2023

Pokazują się piwonie

i tulipanki