Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Grzebiuszka ziemna » Edycja postu

Grzebiuszka ziemna

Basieksp 23:24, 12 cze 2023

Ale prace, no super maki piękne, a grafika z makówkowym miasteczkiem baaardzo ciekawa jedno i drugie bardzo mi się podoba
anabuko1 11:49, 14 cze 2023

No brawo piękna akwarela.
Pięknie namalowane mączki i ciekawe miasteczko.
Wielkie brawa.
A teraz malujesz jeszcze ?
Owadzie zdjęcia też bardzo ładne

Anda 13:09, 14 cze 2023

Kobieto, Ty masz talent Piękna akwarelka i grafika. Możesz pokazać więcej?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Judith 20:52, 14 cze 2023

O cię florek, ta grafika jest wspaniała!
I ławeczkę zbijesz i akwarelkę subtelną pykniesz, chylę czoła .
Magara 22:33, 14 cze 2023

sylwia_slomczewska napisał(a)
Zdolna kobieta ma wielu frontach z Ciebie inaczej: bogata w talenty

Dokładnie tak
Gruszka_na_w... 22:35, 14 cze 2023

Piękne te obrazy. Gratuluję talentów. Sporo ich dostałaś i potrafisz je pielęgnować.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
gogo 22:58, 15 cze 2023

Ja też gratuluję talentów, pokaż więcej swoich obrazów.
Kordina 01:17, 17 cze 2023

sylwia_slomczewska napisał(a)
Piękne fotki przyrodnicze. Mój młodszy pająkami jest zajarany, ja w naturze lubię w domu nie toleruję, a już po mnie samej żaden owad nie ma prawa spacerować. Ale w naturze i ogrodzie wspieram to ich dom

Sylwio mam tak samo, dom należy do mnie, nie do robalków a zewnątrz już nie Dzięki

Ryska - dziękuję a świat przyrody ciekawy jest niezmiernie i rządzi się swoją, czasami dla człowieka niepojętą inteligencją gatunkową

Mirko i Magdo - dzięki

Alija napisał(a)
WOW, piękne prace, podziwiam, ależ jesteś zdolna.
Przekwitłe róże obcinam z kawałkiem łodyżki, gdzieś czytałam, że powinno się obcinać nad pierwszym liściem
złożonym z pięciu listków (te poniżej kwiatu są potrójne). Strasznie chyba namieszałam.

Alu - dziękuję, a z różami zrobiłam jak napisałaś

Basiu - miło mi, ze podobają ci się moje prace

anabuko1 napisał(a)
No brawo piękna akwarela.
Pięknie namalowane mączki i ciekawe miasteczko.
Wielkie brawa.
A teraz malujesz jeszcze ?
Owadzie zdjęcia też bardzo ładne

Aniu dziękuję jak Picasso miał okres różowy i błękitny tak ja mam okres akwarelkowy, na szkle, decoupage, ołówkowy, graficzny, szyciowy, a aktualnie mam okres ogrodowy i ten też jest twórczy Aktualnie ryję w ziemi jak przystało na grzebiuszkę, bo przygotowuje nowe miejsce, które jest zroślichem i chwaściskiem, ale pomału przestaje

Jako początkująca nowicjuszka różo maniaczka:
nowe różyczki, kwitnące pierwszy raz, Piruette podobna do Rose de Tolbiac i druga kupiona jako róża czerwona, chociaż w rzeczywistości jest o wiele ładniejsza, bardziej pąsowa niż krwisto-czerwona:

Kordina 01:43, 17 cze 2023

Anda - dziękuję zajrzyj do wątku "Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje" tam też wrzuciłam wcześniej maczki, a prace innych powalają, spędziłam dużo czasu oglądając i czytając cały wątek po kolei

Judith napisał(a)
O cię florek, ta grafika jest wspaniała!
I ławeczkę zbijesz i akwarelkę subtelną pykniesz, chylę czoła .

Judith - ha, ha, ano zbiję i pyknę w mojej rodzinie też funkcjonuje "o cię florek"

Maga Haniu
dzięki

gogo napisał(a)
Ja też gratuluję talentów, pokaż więcej swoich obrazów.

Grażynko postaram się czasami coś wrzucić dziękuję

Miałyście rację co do supertunii (chyba Durotka pisała że dawać po jednej do skrzynki, bo sie ładnie rozrastają) skrzynka okienna 50 cm i się zagęszcza nadal, oj co to będzie dalej

Pokazały się pierwsze herbaciane lilie, one tak co roku zajmują pierwsze miejsce

i pierwszy liliowiec z ferajny liliowców:

hankaandrus_44 08:11, 17 cze 2023

Likwidacja miejsc zaniedbanych -to lubię. Bo po pracy od razu widać efekt. Nie tak jak wyrywanie pojedynczych chwaścików. Gratuluję decyzji.

U mnie pierwszym liliowcem były żółte pachnące, teraz kolej na d'Oro. A potem już cała kolejka różnych. Ja je lubię bardzo.