Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Krystyna wraca z obczyzny

Krystyna wraca z obczyzny

Rojodziejowa 23:44, 31 lip 2024

Krystyna zmienną jest Raz mówi, że grudzień, raz, że jesień, ale wychodzi na to, że raczej bliżej niż dalej. Oprócz ogrodowych spraw, to szukam lamp i narożnika do salonu o wym. max. 230x230

Magara 00:18, 01 sie 2024

Ooo, to lekko nie masz Myślałam, że Krystyna tylko ogród ogarnia Twoimi ręcyma
A tu się okazuje, że masz pełen pakiet na głowie

Lampy to chyba luzik, a z narożnikiem polecam firmę Meblomak - solidne meble Tylko nie wiem, czy w wymiar trafisz

Patrycja_KG_Lu 10:57, 01 sie 2024

Za rok rabata zgęstnieje, więc dobrze że od razu odstępy prawidłowe dałaś. Nie będzie rozsadzania. Rozchodniki gigantyczne. Po ile złotych za sztukę tak z ciekawości? A może swoje rozmnażałaś? Silver charm akurat zamówiłam wczoraj online. Jestem ciekawa czy ładny egzemplarz przyjdzie. Nie zrozumiałam czym jest ta „dziurka”. Czyżby to była w szpalerze jakaś inna roślina? Jak się skończyła sprawa z płotem? Zdecydowaliście czym ograniczyć widok?
Wiolka5_7 12:33, 01 sie 2024

Posadziłaś na "gęsto"
Za rok będzie tutaj buszz Silver charm chyba pożre te byliny bo on dość szeroko rośnie.
Też go planuję
Rojodziejowa 13:37, 01 sie 2024

Magara napisał(a)
Ooo, to lekko nie masz Myślałam, że Krystyna tylko ogród ogarnia Twoimi ręcyma
A tu się okazuje, że masz pełen pakiet na głowie

Lampy to chyba luzik, a z narożnikiem polecam firmę Meblomak - solidne meble Tylko nie wiem, czy w wymiar trafisz

No nie… w zasadzie po wylewkach przejęliśmy temat i robimy trochę za projektantów (z wsparciem szwagierki i szwagra -bo w tym siedzą i pomogli sporo w rozplanowaniu niektórych rzeczy),zaopatrzeniowców, kierowników prac wykończeniowych, itd. Zabawy co nie miara, bo ja to z tych co z kawałkiem dechy biegam po sklepach, żeby materiał dobrać

Sprawdziłam Meblomak, ale wymiarami nie pasuje mi nic. Dobrze, żeby boki nie były bardzo rozbudowane, bo zajmują wtedy sporo miejsca, a mniej przypada na tyłkometry. I jakby oparcia przynajmniej w części były na każdym boku to byłoby super.
Rojodziejowa 14:05, 01 sie 2024

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Za rok rabata zgęstnieje, więc dobrze że od razu odstępy prawidłowe dałaś. Nie będzie rozsadzania. Rozchodniki gigantyczne. Po ile złotych za sztukę tak z ciekawości? A może swoje rozmnażałaś? Silver charm akurat zamówiłam wczoraj online. Jestem ciekawa czy ładny egzemplarz przyjdzie. Nie zrozumiałam czym jest ta „dziurka”. Czyżby to była w szpalerze jakaś inna roślina? Jak się skończyła sprawa z płotem? Zdecydowaliście czym ograniczyć widok?

Niestety nie wiem… ale powiem tak:
3 jeżówki Pow Wow Wild Berry, 5 rozchodników, 6 zawilców (te wiem, że po 15zł), 1 proso Northwind, 5 floksów i 1 lebiodkę okrągłolistną zapłaciłam 180zł.
To raczej nie mogły być dużo. Poniżej 10zł na pewno. Tylko odmiana niewiadoma. Sami już ją rozmnażają, a mieli kiedyś Autumn Joy, więc mogłoby to być to, ale nasza Justyna stanowczo zaprzecza
Rojodziejowa 14:08, 01 sie 2024

Wiolka5_7 napisał(a)
Posadziłaś na "gęsto"
Za rok będzie tutaj buszz Silver charm chyba pożre te byliny bo on dość szeroko rośnie.
Też go planuję

Bardzo ciekawa jestem tego miskanta. Na fotkach wygląda na taką sporą fontannę. Będę go obserwować. Najwyżej będzie zmuszony do przeprowadzki
Wiolka5_7 14:10, 01 sie 2024

Rojodziejowa napisał(a)

Bardzo ciekawa jestem tego miskanta. Na fotkach wygląda na taką sporą fontannę. Będę go obserwować. Najwyżej będzie zmuszony do przeprowadzki

Tak właśnie on rośnie fontannowo,od samego dołu. Myślę, że te 1,5m trzeba by mu dać. Wiadomo na początku będzie ok,ale z czasem może mieć za ciasno
Rojodziejowa 14:47, 01 sie 2024

Wiolka5_7 napisał(a)

Tak właśnie on rośnie fontannowo,od samego dołu. Myślę, że te 1,5m trzeba by mu dać. Wiadomo na początku będzie ok,ale z czasem może mieć za ciasno

Ten co mi przyszedł, wiadomo przycięty, na razie wąski. Nie wygląda, żeby się miał tak rozwalać jak na fotkach, ale to młodzinka. Będzie miał za ciasno będziemy działać. Albo eksmisja miskanta, albo bylin
Rojodziejowa 11:49, 17 kwi 2025