Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Kontonaogrod 18:15, 01 cze 2024

sylwia_slomc... 18:35, 01 cze 2024

Ja nie mogę do Ciebie zaglądać bo wpadam w doła i potem się wygrzebać nie mogę. Macie takie tempo działań wszelakich, że zwala z nóg. Już więźba już sadzenie, już gabiony w między czasie słoiki i różne inne cuda. Mułu nie zazdroszczę mam własny, ale energii i apetytu na życie to bardzo. Ja dopiero dzisiaj drugi raz w tym sezonie szarpałam chwast w podwórku. Już mijał mnie samą wzrostem. Na dużym ogrodzie nadal czeka teraz z powodu mułu, którego nie ma jak przeskoczyć. Remontowo coś tam dłubiemy, ale to na razie przygotówka materiału bardziej niż konkrety.
Kontonaogrod 19:00, 01 cze 2024

Sylwia szalenstwo jest, doba moglaby miec 48h I nadal mialabym co robic

Budowa idzie, place za wykonana prace. Jeszcze sciany szczytowe, dzialowe, kominy, dach I krycie dachu. Na poczatku lipca wchodzi hydraulik potem okna, elektryk, tynki, wylewki I kasa mi sie skonczy. Wiec zwolnimy I bedziemy powoli sami dłubać. Pomalujemy sciany, polozymy podłogi. Zobaczymy czy na plytki I lazienki mi wystarczy czy ogladanie YouTube bede testowac w praktyce. Zaczelabym od kotłowni bo w garazu podloge bedziemy malowac taka specjalna farba o konsystencji gumy.

Duzo sie dzieje bo dwa ogrody a niestety nie wyrosla mi dodatkowa para rak. A chciałabym buahaha

Czekajac az M skonczy kosic dzialke 7k wokol borowek rozwiozlam 5 taczek wiórkow. Przynajmniej borówki juz prawie wszystkie maja sciolke

Glowa do góry, dacie rade. Leze ogladajac film bo padalo, skocze na przystanek po Mloda I prawie po sobocie. Jutro tez cos zrobimy albo I nie, zobaczymy
Muł w garażu nadal jest, wrócimy posprzatac jak chlopaki zdemontuja stemple. Na koniec Karcherem wypadaloby to wymyc...

Buziam
Urszulla 20:30, 01 cze 2024

Kontonaogrod napisał(a)
Haha

Wiesz ile kalorii ma cały camembert? Haha

Sporo jem zwlaszcza ze M czesto gotuje. Gdybym to ja miala dbac o codziennie posilki jedlibysmy to samo 3 dni z rzedu a w międzyczasie chrupki

Nic mi nie wiadomo o byciu robotem

Wstaje, zawioze Mloda do pracy w szkolce, chyba z zzmknietymi oczyma zeby znowu nic tam nie kupic buahaha

M kosi dzis trawe, ja bede gabionowac. Jeszcze ze 40 nam ich zostalo lepiej nie liczyc

Camembert to raptem 300 kcal, daleko do 3000kcal. Ha.ha

Fajnie, że masz plan na drzewa. Przy dużym areale można szaleć. Ja żałuję, że na początku nie sadziłam drzew, oczywiście z rozmysłem.
Kontonaogrod 20:35, 01 cze 2024

Czlowiek sie uczy caly czas. Teraz mam areal zeby sie wyzyc hehe tyle ze miejsca dużo I do ogarnięcia tez duzo sadzic chce madrzej.

Na wlasna obrone: kupuje tylko drzewa I krzewy. Bylin bedzie malo w tym ogrodzie. Przeniose piwonie, irysy, brunnery, runianke, rodgersje I hosty stad. I raczej dokupowac nie bede. Pod drzewa I krzewy wjezdzie sie kosiarka lub kosa I gotowe. Pielenie to nie jest moja ulubiona czesc ogrodkowania a warzywa wysieje w rzedy odsuniete od siebie zeby wejsc motyka. I bedzie git

Fajnie ze jeszcze jutro niedziela. Dlugi weekend to dlugi weekend
sylwia_slomc... 21:02, 01 cze 2024

My w niedzielę "leżymy" - bo ja w garach i do kur, a Em z synem w górach jutro. Często też mamy w ten dzień gości, albo sami innych odwiedzamy. czasem obiad na mieście, albo jakieś muzeum. czy koncert. Ale jak zakładaliśmy ogród i wszystko było młode niedziela nam mijała na podlewaniu i konewkowaniu
Kontonaogrod 21:13, 01 cze 2024

Super

Jakos malo mi sie chce gdziekolwiek jechac cokolwiek robic chyba ze za granice I to daleko najlepiej zeby bylo inaczej niz u nas I cieplo podczas naszej zimy

Po kilku godzinach w Krakowie czy zalatwiajac cos czy sie odchamiajac potrzebuje pol roku odpoczynku z dwojga wole sie utyrac w ogrodzie. Przynajmniej mam wrazenie ze cos pozytywnego zrobilam. A nie usilowalsm przetrwac w tlumie. Tylko plecy bola

Ciesze sie bo dzis Mloda spedzila pare godzin w galerii krakowskiej kupujac sukienke z kolezanka nie ze mna. Ostatnim razem chyba bardzo narzekalam
sylwia_slomc... 21:19, 01 cze 2024

Z moim zdrowiem zagraniczne wyjazdy raczej odpadają. Z głodu bym padła nim bym wróciła
Kontonaogrod 21:28, 01 cze 2024

O nie. Ja moge jesc wszystko. Moge tez nie jesc. A przynajmniej jesc bardzo niewiele zwykle jemy w przydroznych czy ulicznych knajpkach tam gdzie mieszkancy. A w hotelach jest szwedzki stol wiec zawsze mozna cos wybrac, wybredna nie jestem. Ktos ugotuje za mnie I mi poda pod nos? Alleluja W Azji moze byc ostro, ostatnio poddalam sie - talerz okry, mojego ulubionego warzywa, ale podany z chilli. Taka iloscia która ja zuzywam pewnie przez rok. Zjadlam to co nie dotykalo papryczek. Reszte zostawilam - probowalam ale nie dalam rady a wystarczylo poprosic zeby nie bylo ostre

W Birmie pamietam bylam glodna probowalam ale większosc ich jedzenia byla tragiczna procz owocow morza I frytek jadlam banany, mandarynki I ryż. Wszelkie dodatki do ryzu byly paskudne haha zwlaszcza w glebi kraju

W zimie kolejny wyjazd, szkoda ze tylko 2 tygodnie, nie moge sie doczekac
Kontonaogrod 11:23, 02 cze 2024

Wkopalismy slupki - ostatnie 4 szt. - jako podpory dla winorosli. Dokonczylismy wczorajszy gabion. Do skonczenia tej warstwy zostalo jeszcze 14 metrow biezacych. Dzis jak tam wrocimy zrobimy jeszcze jeden lub dwa. Pierwsze cukinie tamze:

Wczorajsze truskawki

Milej niedzieli!