Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Kontonaogrod 13:58, 18 sie 2024

Juz z powrotem. Zbieram

Kontonaogrod 17:23, 18 sie 2024

Kontonaogrod 21:11, 18 sie 2024

Hehe

sylwia_slomc... 10:13, 19 sie 2024

Dawno się w Twoich odmianach i ilościach pogubiłam ale ogrodu Beth Chatto zazdraszczam
Kontonaogrod 12:48, 19 sie 2024

Za dużo trombocino I żółtych letnich dyń posadziłam. I nikt ich nie chce dobrze że kury nie wybrzydzają

sylwia_slomczewska napisał(a)
Pięknie Dla mnie ciut za dużo topiarów, ale cała reszta zachwycająca, a sklep wypasiony, zazdraszczam możliwości zakupów. Ja w tym roku posadziłam znikoma ilość nowych roślin... ale na razie inne priorytety muszę mieć

Ogród Beth Chatto jest całkiem współczesny, te pozostałe to 19to wieczne rezydencje. Prócz starych drzew I topiarów właśnie niewiele z nich by zostało. Reszta to współczesne dodatki. Fajnie było. 9 dni ale na miejscu tylko 5. 2 dni jazdy tam z noclegiem w Belgii I 2 dni z powrotem z noclegiem w Niemczech. Tanio tam nie jest, jedzenie bardzo drogie moze nie jest ale hotele poniżej 80 funtów plus 20 za 2 śniadania trudno znaleźć. Ale obejrzeliśmy trochę, pomoglismy nie-tesciom, nakupilismy nasion, bedzie sie działo
Kontonaogrod 12:53, 19 sie 2024

A póki co mam jeszcze 2 tygodnie urlopu

Na jutro Pan Mirek, ziemia I kamien. Bede pracowac od rana, psn Mirek bedzie na 7mą.

Wyrywac chwasty, dyrygować panem M, grabić, równać ziemię. Potem wozić rośliny, kopać tutaj I sadzić tam (na razid liliowce I piwonie tylko, hosty, bo one przeżyją wykopki o tej porze roku. Włóknina pójdzie w ruch - bo potem chwastów noe ogarnę więc na początku chociaż sobie pomogę czarną szmatą.

Dzis podlalismy doniczki, brzozy tamże. Wnerwilam sie na Mateusza bo misl byc w międzyczasie, nie bylo - ok jestem na urlopie. Ale dzis tez go nie ma. Heh

Robie powidla sliwkowe. I reszte malin dzis zbiore I przerobie. Porzadki w domu I ogrodzie. Koszenie trawy. Nie lubie urlopu marnowac w domu ale chce podgonic z zaniedbaniami na które na co dzień brakuje czasu.
Kontonaogrod 17:03, 19 sie 2024

Na chwilę obecną wszystko z ogrodu pozbierane jupi

Czekam na 1wszy transport humusu. Siana ziemia wierzchnia. W ten sposób Pan Mirek bedzie mial co robić jutro od rana zanim dojedzie kolejny transport.

Spakowałam kilkanaście doniczek liliowców I piwonii do auta. Nadal nie wiem z czym łączyć piwonie? Chyba będą same, mix kolorów, nad nimi judaszowce. A z boku obwódka z bodziszków. Powinno być ok

Liliowce z werbeną, jeżówką I stipą na środkowym tarasie. I zobaczymy jak to wyjdzie
Kontonaogrod 19:41, 19 sie 2024

Kontonaogrod 19:43, 19 sie 2024

sylwia_slomc... 20:21, 19 sie 2024

U nas orzechy jeszcze nie dojrzałe. Podziwiam obfitość wszystkiego u Was. Co to za jabłoneczka pod garnkiem z mainami?