Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Kontonaogrod 21:35, 30 maj 2026

Oglądamy horrory żeby czegoś bać się bardziej
Buahaha
Basiap 06:30, 31 maj 2026

Witaj! Odbicie lustrzane ech. Na początku mojej drogi wdowa sprzedała bardzo zadbane siedlisko trzydziestolatkom i się zaczęło tak jak u Ciebie. A to fundament nie ocieplony a to komin nie wyczyszczony itd. Pani mecenas powiedziała aby na te pisemne zaczepki nie reagować, a najlepiej zgłosić do prokuratury nękanie. Może to jest droga dla Ciebie?
Kontonaogrod 07:45, 31 maj 2026

Odpisałam na główne pismo że wszystko działało jak przekazywaliśmy im dom. Mieli możliwość oglądania wielokrotna co czynili osobiście i z osobami trzecimi.
Od umowy przedwstępnej do przyrzeczonej minęło 5,5 miesiąca więc mieli mnóstwo czasu.
Mieli możliwość zatrudnienia rzeczoznawcy co zrobili ale tydzień po zakupie a nie przed. I od tamtej pory mnie nękają.
Budynek jest parterowy wszystko widać. Ubytki tynku wada ukryta - jaka ukryta skoro o tym rozmawialiśmy i dałam im wiaderko tynku? I jeszcze kilka rzeczy w takim tonie.
Opinia rzeczoznawcy bla bla trzeba to i tamto uszczelnić
Ale wycena od jakiejś firmy krzak na 230 tys za całościowe ocieplenie se zrywaniem wszystkiego najpierw, Wywoz śmieci 40 tysięcy, najlepszy styropian nietypowej grubości zamiast standard 20cm, odcinanie kolorów na elewacji, dopłaty za barwienie choć dom biały, itp itd. A rzeczoznawca wcale nic nie pisze o wymianie Ocieplenia
Dwa że to ma być biegły sądowy a nie koleżanka ze studiów.

Powinnam się nie przejmować bo to nieuczciwi naciągacze są ale przekonaj mój mózg że to nic takiego….

Jedyne co wiem to że sobie poradzę i że to się kiedyś skończy. Ale…

Dziękuję Ci. Domy sprzedawać jedynie zabieganym starszym ludziom z dziećmi albo wyłączać rękojmię…
Kontonaogrod 09:32, 31 maj 2026

Kontonaogrod 09:33, 31 maj 2026

Kontonaogrod 09:35, 31 maj 2026

Narsilia 10:07, 31 maj 2026

Ja też jestem osoba która bardzo się przejmuje , też kiedyś dostałam wezwanie do sądu z takiego naciągania na swoją korzyść tej drugiej strony, najgorsze były pierwsze 3-4 miesiące potem trochę przywykłam i miałam dobra panią mecenas która poza reprezentacja była też dobra psycholożka i dobrze mi mówiła że dane rady a szkoda zdrowia i nerwów
kami 10:08, 31 maj 2026

żółciutka piwonia wpada mi w oko
Kontonaogrod 11:17, 31 maj 2026

Żółta to Bartzella

Nie chce prawnika bo nigdy nie brałam - flaki mi się wykręcają jak mam komuś to wszystko opowiadać. Mój ex miał zawsze prawników brali kupe kasy a po każdym pytaniu sądu pytali się jego - na sali sądowej - co mają odpowiedzieć. Jeden chyba jakiś na zastępstwo czytał z kartki. Masakra jakaś.

Jak sprawa dojdzie do sądu to się wtedy będę zastanawiać - bo może akurat teraz warto, żeby jakiejś głupoty nie popełnić. Póki co jestem niewinna i nękana i wszystko działało jak sprzedawałam a oni widzieli co brali a jak nie wiedzieli na co patrzą to mieli 5,5 miesiąca na zatrudnienie kogoś kto by im powiedział na co patrzą.

Dwie taczki chwastów. Jedna kolczasta w rowie druga u kur. Posadziłam też wczoraj kupione sosny i kaliny. Jeszcze miejsce dla lilaka znajdę - miał być za płotem - ale szkoda by było żeby sarny się poczęstowały więc jednak gdzieś go wcisnę
Staram się zachowywać odstępy bo wiem jak duże rośliny potrafią urosnąć więc drzewa i krzewy sadzę rzadko - raczej - choć pewnie i tak zbyt blisko siebie.
Juzia 11:56, 31 maj 2026

Kontonaogrod napisał(a)