Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Polon 13:36, 08 lip 2026

A same zalesienia?
Czy musi być coś, co da się sprzedać?
Kontonaogrod 13:56, 08 lip 2026

Projekt prowadzenia gospodarstwa. Rolnik ma mieć za co żyć. Nie interesuje ich że pracuję na etacie i płacę ZUS

Warunki zabudowy mam siedliskowe, zgodę na budowę siedliska mają wydać i trzeba zadeklarować jakąś uprawę albo hodowlę zwierząt. Lasu tam jest tylko 15 arów, musiałabym zadeklarować większe zalesienie ale nie chcę tego robić. Łatwiej posiać facelię i postawić ule które już mamy. Nikt tego potem nie sprawdza ale lepiej nie kusić losu oczywiście
Polon 13:59, 08 lip 2026

No tak, pszczoły w Waszej sytuacji idealne
Kontonaogrod 14:15, 08 lip 2026

Zastanawiałam się nad tym. Nie chcę deklarować jakichś cudów. Albo drogich albo kłopotliwych. Więcej lasu tam też nie chcę, sadzić drzewka i się zastanawiać czy sarny zjadły czy jeszcze nie uprawiać za bardzo się nie da bo piachy klasy 5 i 6 a traktora nie mam i kupować nie będę.

łatwiej chyba postawić te parę uli, graty do tego bałaganu mamy i tak więc jakby jakaś kontrola czy coś to nie ma problemu.