Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Polon 13:36, 08 lip 2026

A same zalesienia?
Czy musi być coś, co da się sprzedać?
Kontonaogrod 13:56, 08 lip 2026

Projekt prowadzenia gospodarstwa. Rolnik ma mieć za co żyć. Nie interesuje ich że pracuję na etacie i płacę ZUS

Warunki zabudowy mam siedliskowe, zgodę na budowę siedliska mają wydać i trzeba zadeklarować jakąś uprawę albo hodowlę zwierząt. Lasu tam jest tylko 15 arów, musiałabym zadeklarować większe zalesienie ale nie chcę tego robić. Łatwiej posiać facelię i postawić ule które już mamy. Nikt tego potem nie sprawdza ale lepiej nie kusić losu oczywiście
Polon 13:59, 08 lip 2026

No tak, pszczoły w Waszej sytuacji idealne
Kontonaogrod 14:15, 08 lip 2026

Zastanawiałam się nad tym. Nie chcę deklarować jakichś cudów. Albo drogich albo kłopotliwych. Więcej lasu tam też nie chcę, sadzić drzewka i się zastanawiać czy sarny zjadły czy jeszcze nie uprawiać za bardzo się nie da bo piachy klasy 5 i 6 a traktora nie mam i kupować nie będę.

Łatwiej chyba postawić te parę uli, graty do tego bałaganu mamy i tak, więc jakby jakaś kontrola czy coś to nie ma problemu.

Wzdłuż rzeki jest klasa 4 ale to może z 15 arów, może 20 nie więcej - wyżyć się z tego nie da. I nie wiem jeszcze w jakim stopniu to miejsce jest zacienione. Google maps nie robi aż tak dokładnych zdjęć z satelity (jeszcze
chcę tam jechać, ale żywcem nie mam kiedy, no i jak jechać to z noclegiem, a tu podlewanie, pies, kury, Młoda z wynikami itp. itd. więc poczekam aż kowr klepnie zakup i wtedy pojadę do notariusza i zobaczyć co kupiłam (pewnie w tej kolejności) buahahahaha
Kontonaogrod 17:57, 08 lip 2026

Ja trochę chwastów, M skończył kosić Działke

Kontonaogrod 17:59, 08 lip 2026

Kontonaogrod 18:00, 08 lip 2026

Judith 19:09, 08 lip 2026

Kontonaogrod napisał(a)
Chwasty nas jedzą ale co tam są ważniejsze zmartwienia
Ponad miesiąc bez korespondencji od nowych właścicieli chałupki więc po cichu liczę że sobie darowali?

97% angielski rozszerzony, biologia 78%, chemia 60% więc 50/50

Mam nadzieję na Białystok wystarczy bo na Wrocław chyba nie (płakać nie będę)

94% dzieciaków miało taki sam lub gorszy wynik z biologii więc nadzieja na miejsce na studiach jest z chemii 70%

więc wygląda na to że fajnie dzieciakom nie poszło....

Ania, na stronie otouczelnie jest fajny kalkulator, który - poza wyliczeniem punktów na dany kierunek i uczelnię - wskazuje jaki był próg w zeszłym roku.
Kontonaogrod 19:10, 08 lip 2026

Dzięki!!

Z matmy dostała 94 procent a z rozszerzonego angielskiego 97 i to jej się nigdzie nie przyda. Heh
veva 11:13, 09 lip 2026

Gratulacje dla córki, masz bardzo zdolne i pracowite dziecko Ciekawe po kim taka jest?

Ależ u Ciebie kwiecia i jedzenia- ja na razie miałam u siebie dopiero kilka sztuk świdośliwy.
Trzymam kciuki za nową działkę, projekt działalności rolniczej bardzo fajny. Podziwiam Cię, że kupujesz działkę bez oglądania jej nawet, idziesz przez życie jak burza
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies