Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Kontonaogrod 17:40, 03 lip 2026

Kontonaogrod 11:28, 04 lip 2026

Kontonaogrod 11:31, 04 lip 2026

Kontonaogrod 15:01, 04 lip 2026

Facelia dla pszczół

Kontonaogrod 15:02, 04 lip 2026

Serby

Kontonaogrod 18:27, 04 lip 2026

Trzy odmiany bobu, zielona najładniejsza

Groszek. Mam już se dwa kilo w zamrażarce

Polon 19:26, 04 lip 2026

Czasu na pisanie nie mam, ale zaglądam i zazdroszczę zbiorów
Liliowce też cudne, bardzo je lubię. Mam kilka i stwierdzam, że takie, które się same oczyszczają, wygodniejsze i chyba takie dokupię.

Czytam, że Bory już prawie - super
Muszę zebrać myśli co ja bym chciała i się zgłoszę na szkolenie z poszukiwań
Kontonaogrod 19:33, 04 lip 2026

Zapraszam

Bory już tuż tuż ale okazało się wczoraj że pani sprzedająca nie dostarczyła na czas jednego dokumentu i Kowr zostawił sprawę bez rozpoznania.
Jak urzędniczki nie ubłagam w poniedziałek żeby przywróciła termin to zabawa zaczyna się od początku. Tyle dobrze że ogłoszenie na e-rolnik już swoje powisiało więc może Kowr się zlituje i to popchnie. Jak nie to dopiero końcem sierpnia będzie zgoda na zakup i potem jeszcze lasy więc jak do końca roku to kupię to się ucieszę
Niemniej co się odwlecze to nie uciecze, myślę.

Zbiory są powoli nie nadążam co mi się całkiem podoba

Ogarnęliśmy trochę dzisiaj, ja chwasty a M koszenie trawy. Młoda zdała szkolenie na opiekuna wypoczynku, niedługo jedzie na obóz koński na tydzień do stajni a kolejny jako opiekun. Tym razem zamiast kosztować tą przyjemność kupe kasy, ona ma koszty pokryte i jeszcze chyba 1600 tygodniowo dostanie. W międzyczasie wyniki z matur i okaże się gdzie się dostanie na studia. A póki co pracuje na magazynie i przerzuca paczki InPostu mówi że nie rzuca paczkami z roślinkami przez wzgląd na mnie buahahahah

A potem lecą do Malagi i przez miesiąc będą wracać pociągami zwiedzając po drodze korzystając z darmowych przejazdów i 50proc zniżki na noclegi.i jeszcze tydzień na Kaszubach gdzieś wciśnie, pod namiotem na dziko na naszej działce nad jeziorem
Zazdro bo my tylko do Anglii na tydzień a potem dopiero zima 2027 i kolejny urlop heh
Polon 19:49, 04 lip 2026

No to dzieje się nieustająco. Trzymam kciuki za wyniki matur i pomyślny los

Plany wakacyjne Młodej zacne, niech korzysta, bo teraz to najdłuższe i najlepsze wakacje.

Fajny moment, jak dzieci zaczynają dorabiać. Wbrew pozorom to naprawdę jest odczuwalne w budżecie, nawet taka wakacyjna praca.

Jedziesz zobaczyć co kupujesz, czy ufasz Google earth?
Kontonaogrod 20:15, 04 lip 2026

Najwyżej sprzedam jeśli będzie coś nie tak

570km w jedną stronę. I tak dwa razy tam muszę jechać żeby kupić. A hektar z kawałkiem, z bezterminowymi WZ, w lesie, bez sąsiadów, z rzeką na działce za 145 tys to jak za darmo. Jak już jest podobna działka w okolicy to kosztuje 400 tys. Wiec najwyżej za 5 lat sprzedam i na tym nie stracę

Ale mam nadzieję że jest tam tak jak sobie wyobrażam i zbuduje tam czarny domek na emeryturę