Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Hirutkowy raj:))

Hirutkowy raj:))

Bogdzia 22:32, 21 mar 2014

Krys napisał(a)
Przed wczoraj podsypałam mu nawóz do Rh a dzisiaj podlałam florovitem.W mojej wsi nie ma nigdzie pinivitu muszę pojechac do większego miasta

Krysiu nie trzeba już więcej nawozu ale jeśli go teraz wsadziłas do ziemii to wogóle nawozu nie powinnas dawac.
Krys 22:38, 21 mar 2014

Bogdzia napisał(a)

Krysiu nie trzeba już więcej nawozu ale jeśli go teraz wsadziłas do ziemii to wogóle nawozu nie powinnas dawac.

Bożenko sadziłam go w ubiegłym roku pod koniec maja,długo stał w doniczce .bo nie mogłam się zdecydować gdzie go posadzic.Ma dobrą ziemię i nie jet posadzony za nisko
Krys 11:19, 22 mar 2014

Wpadłam na chwilkę się posilić i wracam jak to mówi Pszczółka przepaść w ogrodzie
Krys 20:53, 22 mar 2014

Teraz przepadłam na innych wątkach.Tez dałam czadu dzisiaj w ogrodzie i rak nie czuje jeszcze mi zostało sporo do wertykulacji oj może jutro ,mieszkam w polu to nikt nie usłyszy warczenia
barbara_kraj... 21:00, 22 mar 2014

Krys napisał(a)
Bożenko oceń prosze mojego Rh czy da radę i czy ja mu mogę jakoś pomóc

Mnie nie podobają się te białe plamy na liściach, jakby mączniak? Ale czy rh atakowane są przez mączniak? Bogdzia będzie wiedzieć
Nikita 21:08, 22 mar 2014

Krysiu, jutro jest dobry moment na wertykulację, bo popołudniu ma padać...rano sobie "przeorzesz" trawniczek, potem rozsypiesz nawóz, a deszczyk to wszystko podleje.
Buziaki ślę.
luiza_jakubo... 21:54, 22 mar 2014

Krysiu! Zdjęć nie będzie, ale mam nadzieję na następne spotkanie u mnie !
Margarete 22:02, 22 mar 2014

Krysiu odpowiem ci na pytanie twoje postawione u Anity :

Krys napisał(a)
Anitka zobacz czy już są trawy w sprzedaży MISCANT GRACILLIMUS,MISCANT MORNING LIGHT

Ja też byłam zainteresowana i kupiłam u Tracza 4 szt miscanta gracillimusa, ładne, duże egzeplarze po
16 ,50 zł szt, ale juz z odbijającym nowymi zielonymi źdźbłami, duże sa - ja w ubiegłym roku kupowałam internetowo po 12 zł + przesyłka ale duzo mniejsze. Jak nie bedzie padac jutro to u siebie wstawie fotki.
Morning Light nie widziałam, a tez byłam zainteresowana, były rozplenice, miskanty gigantusy i kilka odmian carexów.
A' propos carrexów - masz dla mnie te carexy któr mi proponowałaś w ub roku ?
Pozdrawiam !
Krys 09:37, 23 mar 2014

barbara_krajewska napisał(a)

Mnie nie podobają się te białe plamy na liściach, jakby mączniak? Ale czy rh atakowane są przez mączniak? Bogdzia będzie wiedzieć

Basiu tez rh za długo stał w doniczce nie przesadzony do gruntu i może miał tez wtedy za sucho,Bożenka mówi ,że bedzie dobrze pozdrawiam niedzielnie
Krys 09:39, 23 mar 2014

Nikita napisał(a)
Krysiu, jutro jest dobry moment na wertykulację, bo popołudniu ma padać...rano sobie "przeorzesz" trawniczek, potem rozsypiesz nawóz, a deszczyk to wszystko podleje.
Buziaki ślę.

Magda ogarne troche dom i poczekam na M na skypie i zmykam do ogrodu.Od wczorajszej tyrki mam mrowienie w prawej dłoni ,ale widok kwitnących rabat i porządku niweczy wszelkie bóle.Pozdrawiam niedzielnie