Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Hirutkowy raj:))

Hirutkowy raj:))

Urszulla 10:21, 17 maj 2014

Krys napisał(a)

Ula dobry duszku ciesze się,że do mnie zaglądasz trawy sa tam wsadzone na przemian z hortensjami ale jakoś nie chca rosną nie wiem co zle robię .W zeszłym roku wsadziłam zebriniusa i ledwo startuje w tym gracilim-cos tam i stipy tez ledwo je widac a kupione w dobrej szkółce tylko chyba za wczesnie i pewnie tez byly zmrozone.Ale musze kupic ostatni raz ale to dopiero jak pojade do Arboretum w Trojanowie pozdrawiam

Trawy potrzebują dwóch lat, a startują późno bo dopiero w maju. Ja też mam problem z Gracimul-uskiem a od Alinki go dostałam i ona ma naprawdę okazy. Po prostu czekam, uzbrajam się w cierpliwość. Trawy lubią azot więc nawóz do warzyw, azofoskę, cokolwiek potrzebują Całuję i czekam na te trawy latem. Porównamy co mamy. U mnie Zebrinus też powinien w tym roku się pokazać, na razie szczątkowy wyrósł.
Mala_Mi 11:04, 17 maj 2014

wsadziłam zebriniusa i ledwo startuje w tym gracilim-cos tam

Ula dobrze pisze, daj im czas..2 lata, a w 3 roku będziesz dzielić. Ja swoich nie nawożę... w glinie maja dość składników U mnie też ledwo startują, bo trawy ruszają późno.. taka ich uroda. Za to jesienią dadzą popis.. teraz zachwycajmy sie czymś innym
popcorn 11:08, 17 maj 2014

Krysia, Dziewczyny dobrze piszą, moje trawy też marniutkie.. praktycznie wszystkie.
pozdrawiam!!
popcorn 11:09, 17 maj 2014

Krysia, hosty masz cudne!
Krys 12:47, 17 maj 2014

Ania_ogrodniczka napisał(a)
Dziękuję za info o targach i wystawie w Zduńskiej Woli, nie jest aż tak daleko z Łodzi, a jeszcze bardziej dziękuję za to, że dzięki temu odkryłam Twój wątek. Uwielbiam czytać o powstawaniu ogrodu od samego początku. Ja jestem od ogrodowisku od jesieni ( nabyłam działkę ROD niedaleko mojego miejsca zamieszkania i teraz tam spędzam każdą wolną chwilę i spacer), ale mam też dwie działki ok 28 km od mojego miejsca zamieszkania kupione w 2009 roku w celach budowy domu, niestety nastały troszkę gorsze czasy, jak ja to mówię "lata chude" i plany budowy odeszły daleko, daleko ;(. Działki przeznaczone są na sprzedaż, a że nikt ich nie chce kupić to coraz częściej zastanawiam się nad zakładaniem tam naszej osady, powoli, bez pośpiechu, w miarę możliwości, może do emerytury coś tam powstanie Tylko męża nie mogę do tego pomysłu przekonać, ale popracuję A w wolnej chwili wracam do lektury Twojego wątku teraz jestem na stronie 14
Pozdrawiam
Ania

Ania witaj u mnie,ee nie duzo masz czytania ja częściej bywam u innych budowa coż nam idzie jak krew z nosa,dużo robimy we własnych zakresie czyli moj M pracuje przy powstawaniu domu a ja w ogrodzie.Ale się ciesze,że juz nie mieszkam w bloku Sprzedaj jedna działkę i zacznijcie budować ,budowa jest tansza ja sie dobiera ludzi a nie zleca jeden firmie no chyba,że ktos ma duuzo kasy Pozdrawiam
Krys 12:49, 17 maj 2014

Ula,Ania,Karolina jesteście nieocenione dziękuję za rady oj przestało lać to zmykam do ogrodu buziaczki
Margarete 12:51, 17 maj 2014

Ale ci kwitna już rododndrony, u mnie dopiero zaczynaja, persy wisman pierwszy choc najmniejszy, a reszta jeszcze w pąkach. Może dlatego że ja je mam posadzone troche w pólcieniu pod lasem.
I host masz dużo odmian, ja tez juz kilka rodzajów zgromadziłam od ub roku, ale malutkie jeszcze są ..
Orliki masz sliczne - ja mam 1 szt z naciskiem na 1... Wszyscy mówią że sie same rosiewaja ale u mnie sie nie rozsiały, mam mate pod kora na fragmencie rabaty i pewnie to dlatego.
Leje od wczoraj, z ogródkowania nici, więc nie było mi żal że musiałam iść dzis do pracy.
Do zobaczenia u Bożenki za tydzien
Bogdzia 21:46, 17 maj 2014

U mnie trawy też ledwie startuja poza ta od Ciebie.Pozdrówka.
Krys 22:04, 18 maj 2014

Margarete napisał(a)
Ale ci kwitna już rododndrony, u mnie dopiero zaczynaja, persy wisman pierwszy choc najmniejszy, a reszta jeszcze w pąkach. Może dlatego że ja je mam posadzone troche w pólcieniu pod lasem.
I host masz dużo odmian, ja tez juz kilka rodzajów zgromadziłam od ub roku, ale malutkie jeszcze są ..
Orliki masz sliczne - ja mam 1 szt z naciskiem na 1... Wszyscy mówią że sie same rosiewaja ale u mnie sie nie rozsiały, mam mate pod kora na fragmencie rabaty i pewnie to dlatego.
Leje od wczoraj, z ogródkowania nici, więc nie było mi żal że musiałam iść dzis do pracy.
Do zobaczenia u Bożenki za tydzien

Małgosiu przywiozę dla Ciebie sadzonki orlików do Bożenki ,ale za kolory nie ręczę bo mam wszystkie razem,po nasionkach mozna je zbierac oddzielnie to pozniej.
Krys 22:06, 18 maj 2014

Bogdzia napisał(a)
U mnie trawy też ledwie startuja poza ta od Ciebie.Pozdrówka.

Bożenko a ta własnie trawa pod wpływem deszczy ulewy położyła się częsciowo musze ja podwiązać.Pozostałe ledwo stratuja,takie pojedyncze piórka no oprócz Barona troche więcej piórek