Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Hirutkowy raj:))

Hirutkowy raj:))

Anita1978 09:49, 15 maj 2014

Krys napisał(a)

Bożenko zainstolowaliśmy około miesiąc temu z M wielki pojemnik pod dachem na deszczówke i od tego czasu codzienni prawie pada chyba go schowamy aby przestało padać dobrze ,że moje nowe rh na podwyższonej rabacie to moją się dobrze i juz zaczynaja pekać pąki Bożenko miałaś rację ten Catawbiense Grandiflorum jest ślczny i chyba zrobiłam błąd wsadzając Haage pomiędzy fiolety ale najwyżej jesienią przesadzę jak rzeczywiście nie bedzie dobrze wygladał

No w zasadzie to tak podlało ostatnio, że na jakiś czas ten pojemnik na deszczówkę możesz schować
Nikita 20:47, 15 maj 2014

Jak tam Krysiu dzisiaj u ciebie z deszczem...w "szmaragdowym" ani kropli.....
Pozdrawiam słoneczka życząc
popcorn 21:29, 15 maj 2014

Krys napisał(a)

Karolina będę u Bożenki,a pada codziennie.Dzisiaj tez mły deszczyk był ale na szczęście po pracy juz nie wiec dokonczyłam pryskać na przędziorka ,dwa popołudnia mia na tym zeszło a pozniej troche poprzesadzałam rózności

Fajnie, to się zobaczymy!!!
U nas dzisiaj bez opadów. Zobaczymy jak jutro. Buziam!
Krys 22:34, 15 maj 2014

Anita1978 napisał(a)

No w zasadzie to tak podlało ostatnio, że na jakiś czas ten pojemnik na deszczówkę możesz schować

Anitko ,Magda,Karolina dzisiaj u nas nie padało ale było strasznie zimno ,pojemnik na wode i tak juz oprózniony Rh mam na podwyższonej rabacie to i tak troche muszę podlac i bez przerwy cos rozmnażam to tez podlewa napełnimy woda ze stawu,pozdrawiam
Ivvvona 22:46, 15 maj 2014

Witaj Krysiu, dziękuję za wizytę u mnie. Ja też się cieszę, że się spotkamy i że poznam grupę łódzką, ja też z łódzkiego, co prawda trochę na peryferiach, ale zawsze. Twój ogród obejrzę w wolniejszej chwili, choć przyznam się, że bywałam tu dawniej, ale po cichu. Pozdrawiam
Krys 22:50, 15 maj 2014

Moje hosty

Urszulla 19:26, 16 maj 2014

Krys napisał(a)
Moje hosty

Hosty masz bardzo dorodne, a na tej rabacie którą pokazujesz brakuje mi tylko większych traw typu miskant dla wypełnienia przestrzeni
ja ostatio zakochałam się w Variegatus, bo tak rozjaśnia i błyszczy
Krys 08:28, 17 maj 2014

Urszulla napisał(a)

Hosty masz bardzo dorodne, a na tej rabacie którą pokazujesz brakuje mi tylko większych traw typu miskant dla wypełnienia przestrzeni
ja ostatio zakochałam się w Variegatus, bo tak rozjaśnia i błyszczy

Ula dobry duszku ciesze się,że do mnie zaglądasz trawy sa tam wsadzone na przemian z hortensjami ale jakoś nie chca rosną nie wiem co zle robię .W zeszłym roku wsadziłam zebriniusa i ledwo startuje w tym gracilim-cos tam i stipy tez ledwo je widac a kupione w dobrej szkółce tylko chyba za wczesnie i pewnie tez byly zmrozone.Ale musze kupic ostatni raz ale to dopiero jak pojade do Arboretum w Trojanowie pozdrawiam
Krys 08:43, 17 maj 2014

Juz drugi dzien non stop pada,az się boje o moje roslinki na tej glinie całe szczęście,że nowe rh na podwyższonej rabacie tylko wiatr je wczoraj targał okrutnie jeden mało sie nie złamał deszczowi mówię nie!!!!!
Ania_ogrodni... 10:20, 17 maj 2014

Dziękuję za info o targach i wystawie w Zduńskiej Woli, nie jest aż tak daleko z Łodzi, a jeszcze bardziej dziękuję za to, że dzięki temu odkryłam Twój wątek. Uwielbiam czytać o powstawaniu ogrodu od samego początku. Ja jestem od ogrodowisku od jesieni ( nabyłam działkę ROD niedaleko mojego miejsca zamieszkania i teraz tam spędzam każdą wolną chwilę i spacer), ale mam też dwie działki ok 28 km od mojego miejsca zamieszkania kupione w 2009 roku w celach budowy domu, niestety nastały troszkę gorsze czasy, jak ja to mówię "lata chude" i plany budowy odeszły daleko, daleko ;(. Działki przeznaczone są na sprzedaż, a że nikt ich nie chce kupić to coraz częściej zastanawiam się nad zakładaniem tam naszej osady, powoli, bez pośpiechu, w miarę możliwości, może do emerytury coś tam powstanie Tylko męża nie mogę do tego pomysłu przekonać, ale popracuję A w wolnej chwili wracam do lektury Twojego wątku teraz jestem na stronie 14
Pozdrawiam
Ania