Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Hirutkowy raj:))

Hirutkowy raj:))

Krys 23:13, 06 maj 2014

Prosze o porade jutro na rabate poniżej w miejsce doniczek zostaną wsadzone moje nowe rh.Jest to podwyższona rabata ale dalej jest jeszcze wyzsza i bedzie widac te szare betonowe bale nie wiem czym je obsadzic aby i zima ich nie było widac .Rabata ma szerokośc 1,80 długość ok 11m oj zdjęcia popołudniowe i z komórki ,Muszę pójśc na kurs fotografii

popcorn 08:05, 07 maj 2014

Krysiu, może bluszcz sobie pod i nad tym progiem posadź? Ładnie obrośnie i zasłoni, zimą też Sadzonkami służę, jakby co, pisz, podrzucę w sobotę do Teściów

buziam!
popcorn 08:06, 07 maj 2014

Papużkę macie? hihi Młodej by się spodobała
pozdrawiam!!
Bogdzia 08:45, 07 maj 2014

Krysiu dzieki za zdjecie papugi , fajna jest i klatka śliczna. Co do rh to sie przestraszyłam ze za nimi masz ładną rabate bo jak rh urosną to Ci ją zasłonią, nie bedzie jej widac, myślałaś o tym że tylko czybki wyzszych roslin bedą widoczne za 10 lat? A jesli chodzi o zasłonięcie to na razie bym posadziła tawuły zólte i czerwone (liscie) bo można je ciąc a potem i tak tego nie bedzie widac to je zabierzesz gdzie indziej Mogą byc też buksiki, lun byliny bo to tylko przejsciowo. Bluszczu bym nie sadziła choc pewnie dobry do tego celu ale mam we wsi jeden ogród w którym zarasta właścicielom wszystko i nie moga mu dac rady, wiec nie radzę.Miłego dnia.
Robertop 14:12, 07 maj 2014

Krysiu, rabata imponujących rozmiarów. Moja przy tym, to miniaturka Na murku mozesz posadzic rośliny na skalniaki: żagwin, ubiorek lub floksy. Przewieszą się i ładnie zasłonią murek
Krys 17:57, 07 maj 2014

Karolina,Bożenko,Robert dziękuję za rady dobra myśl ma sporo floksów i posadze wzdłuz górnej belki,którą tez pomalujemy na czarno jak ta dolna drewniana i nie bedzie tak się rzucała w oczy.

Bożenko słucham Twoich rad bardzo uważnie zwłaszcza po ponownym realnym obejrzeniu Twojego ogrodu.Poniewaz w tym momencie ma 4 szt.rh więc posadze ja bardzie po bokach gdzie rosna wieksze iglaki które będą ich tłem a pośrodku zobacze jak to wygląda i może posadzę Kiścień wawrzynowy 'Makijaż' jest wiecznie zielony i nie rośnie wysoko

przestało padac ide działać,bo w koncu nigdy nie wsadzę tych rh
Urszulla 18:19, 07 maj 2014

Krysiu, ostatnio zakochałam się w trzmielinie fortunei- w szkółce widziałam jak tworzy piękny jednolity dywan. Może na obrzeżu bym ją posadziła i będzie z czasem zwisać z murku Fajnie odbija po zimie i ma ładny kolor to taka jedna z wielu myśli
Bogdzia 18:57, 07 maj 2014

Krys napisał(a)
Karolina,Bożenko,Robert dziękuję za rady dobra myśl ma sporo floksów i posadze wzdłuz górnej belki,którą tez pomalujemy na czarno jak ta dolna drewniana i nie bedzie tak się rzucała w oczy.

Bożenko słucham Twoich rad bardzo uważnie zwłaszcza po ponownym realnym obejrzeniu Twojego ogrodu.Poniewaz w tym momencie ma 4 szt.rh więc posadze ja bardzie po bokach gdzie rosna wieksze iglaki które będą ich tłem a pośrodku zobacze jak to wygląda i może posadzę Kiścień wawrzynowy 'Makijaż' jest wiecznie zielony i nie rośnie wysoko

przestało padac ide działać,bo w koncu nigdy nie wsadzę tych rh

Sadz Krysiu i sie nie przejmuj zbytnio , zawsze można potem przesadzic Trochę zartuje ale wiem po sobie ze stale inne pomysły przychodza do głowy i robi sie zmiany , myśle ze i Ty tego nie unikniesz.
Krys 21:53, 07 maj 2014

Urszulla napisał(a)
Krysiu, ostatnio zakochałam się w trzmielinie fortunei- w szkółce widziałam jak tworzy piękny jednolity dywan. Może na obrzeżu bym ją posadziła i będzie z czasem zwisać z murku Fajnie odbija po zimie i ma ładny kolor to taka jedna z wielu myśli

Ula zaraz sprawdzę jak ta trzmielina wygląda,cieszę się z rady
Krys 21:55, 07 maj 2014

Bogdzia napisał(a)

Sadz Krysiu i sie nie przejmuj zbytnio , zawsze można potem przesadzic Trochę zartuje ale wiem po sobie ze stale inne pomysły przychodza do głowy i robi sie zmiany , myśle ze i Ty tego nie unikniesz.

Bożenko 4 szt.posadzone brakło 5 wsadziliśmy co 1,50m a najwyżej przesadzę za kilka lat jak dożyje a jak nie to na te wyższą rabate wsadzę jakieś kolumnowe i bedze wyższe tło,jeszcze zbacze tę trzmielinę o której Ula pisze a wzdłuż tej szarej belki na ten rok wsadzę pasek jednorocznych