Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Hirutkowy raj:))

Hirutkowy raj:))

AgnieszkaBK 15:44, 19 mar 2012

Kazimierz odwiedziłam już kilkakrotnie...to uroczy zakątek, zarówno miasto jak i okolica
Pozdrawiam Krysiu
Krys 17:36, 19 mar 2012

justi napisał(a)
Super wycieczka. Ja latem byłam ostatnio, jak się zazieleni to te tereny są pikne Ode mnie to rzut beretem, ale M nie chce jeżdzić bo latem w weekendy to tam jest tłoczno, nie ma gdzie parkować, i ściąga pół Warszawy.
To mówisz Krysiu, że te największe szkółki z Końskowoli jeszcze nie ruszyły? Ceny to też uważam , że u nich nie są szałowe. A widziałaś, że tam co drugi dom to jakieś gospodarstwo szkółkarskie. Mi się wydaje, że u takich małych producentów może jest taniej, ale i sadzonki pewnie mniejsze, a nie takie wypasione jak u najwiekszych gigantów na rynku.
A jeszcze napiszę o bukszpanach, poodrywaj sobie 100 czy 200 sadzonek, jeśli potrzebujesz dużo, jak skończy się budowa domu akurat będziesz miała dorodne małe krzaczki. Najlepiej w ukorzeniacz i do gruntu, nawet teraz dobrze bo mokro jest.
.....ale się opisałam..

Justynka dzieki za namiary szkółek Okolica prześliczna ,Kazimierz,Nałęczów też odwiedziliśmy Rzeczywiście w okolicy Końskowoli to co drugi dom to szkółka ,ale dopiero ruszają
Z bukszpanami tak zrobie ,kupiłam kilka w tym roku ,trochę już mam na działce i zacznę rozmnażać
Krys 17:37, 19 mar 2012

AgnieszkaBK napisał(a)
Kazimierz odwiedziłam już kilkakrotnie...to uroczy zakątek, zarówno miasto jak i okolica
Pozdrawiam Krysiu

Agnieszka polecam Kazimierz Byłam tam 5 lat temu w maju pięknie też była,ale jeszcze pojadę tam jesienią
Krys 17:39, 19 mar 2012

justi napisał(a)
Super wycieczka. Ja latem byłam ostatnio, jak się zazieleni to te tereny są pikne Ode mnie to rzut beretem, ale M nie chce jeżdzić bo latem w weekendy to tam jest tłoczno, nie ma gdzie parkować, i ściąga pół Warszawy.

Rzeczywiście Warszawki tam dużo ,ale to dobrze ,widać życie wtedy w mieście a ogrody i domy mają tam piękne
Milka 17:41, 19 mar 2012

ale fajne formy jest w czym wybierać a ceny jakie?
Krys 18:01, 19 mar 2012

Cen jeszcze nie było Trwały prace porządkowe ,a w sąsiedniej szkółce drogo ,małe bukszpany po 9 zł,cisy u siebie kupiłam po 12 u nich po 15 ,serby po 12 u mnie po 9
Milka 18:09, 19 mar 2012

to rozbieżnośc jest; te wielkie pewnie już dużo droższe; ja i tak ze swoich robię sadzonki i w ziemie, może się przyjmą, bo te 50 to znikło
Krys 18:30, 19 mar 2012

Czy na zdjęciu poniżej jest świerk serbski ?

Krys 18:32, 19 mar 2012

Mam nasionka Hibiskusa kolor nieznany ,chętnych prosze na priv adres wyślę
Bogdzia 18:46, 19 mar 2012

Tak to świerk serbski.