Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Pszczelarnia 08:17, 10 cze 2011

Danusiu, dom w nazwie z Hortensjami brzmi pięknie. Bardzo staromodnie, stylowo. Villa Hortensja? Bukszpanowy Dom - bardzo nowocześnie. Zdjęcia Twojego ogrodu mnie uskrzydlają. Danusiu, czy czytałaś książkę Elisabeth Buchan "Pomyśl o lilii?" Tam jest o (zapomnianym) ogrodzie i ogrodniczce, rzecz się dzieje w klimatach angielskich. Czyta się dobrze.
Gardenarium 08:19, 10 cze 2011

Czytam co prawda czysto ogrodniczą literaturę, ale chętnie poczytam o ogrodniczce Jak znajdę chwilkę czasu oczywiście Dziękuję Wam za ogrodniczą otuchę i zachętę do dalszej pracy

Instagram Ogrodowiska
Danusza 09:35, 10 cze 2011

u Danusi łapie sie wenę! jest inspiracja do zmian i lepszego zagospodarowania swojego ogrodu i za to jej dziękuję
ana_art 09:43, 10 cze 2011

Danusiu jak powinno się sadzić bukszpany w donicach by przezimowały na dworze?
Gardenarium 15:51, 10 cze 2011

Jak 20 lat uprawiam bukszpany, to nie ma sposobu na ich przezimowanie w donicach.
Te w czarnych donicach zakopywałam co roku do ziemi, donice były tymczasowe - brzydkie, więc nic im się nie stało
Ładne popękają, albo zniszczą się

Sprawę zimowania opisałam w wątku

Zimowanie bukszpanów w donicach

Instagram Ogrodowiska
Syla 18:24, 10 cze 2011

gardenarium napisał(a)
Ja mam całe kombinacje z tym koszeniem, Trapez brzegiem koszę na 3, środkiem na 4, brzeg znowu na 3.
Pod stawem na 3 ale dołożony pasek na 4. Jakby trafiło na chłopaków-rzuciliby robotę. Dlatego wolę sama kosić

Wiem Sebku, że mnie rozumiesz

Sorki ale z tym koszeniem to mi się skojarzyło strzyżenie maszynką moich trzech facetów. Tu 3 a tam 4 a gdzie indziej głowy 2 - fryzjerzy wymiękali to robiłam to ja
justi 20:54, 10 cze 2011

Dziękuję Danusiu, że zajrzałaś do mojego wątku. Czy masz może więcej zdjęć z tej realizacji ( chodzi mi o pierwsze zdjęcie). https://www.ogrodowisko.pl/watek/273-przedogrodek
justi 21:12, 10 cze 2011

Ach zapomniałam jeszcze. Wiem już, że jesteś przeciwna agrowłókninie na rabatach, ale czy pod te kamyczki coś się kładzie?
Sebek 22:04, 10 cze 2011

gardenarium napisał(a)

Przypomina mi się komedia amerykańska jak do półmetrowwego paska odpalał traktor

A w jakim filmie.
Mi zielony trawnik kojarzy się też z kilkoma komediami

"Przeprowadzka"

Ja pamiętam chyba tylko Historię Kopciuszka i kilka scenek, ale tytułów null
Gardenarium 22:43, 10 cze 2011

justi napisał(a)
Dziękuję Danusiu, że zajrzałaś do mojego wątku. Czy masz może więcej zdjęć z tej realizacji ( chodzi mi o pierwsze zdjęcie). https://www.ogrodowisko.pl/watek/273-przedogrodek

Dodałam zdjęcia https://www.ogrodowisko.pl/watek/273-przedogrodek?page=4#post_31

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies