Oferta już nieaktualna . Zaryzykowałam i kupiłam To były zakupy z prywatnego ogrodu pewnego starszego Pana Piękne okazy, oby się przyjęły. Są wykopane z dużą bryłą korzeniową i właśnie mi je syn wkopał na stałe miejsce, więc powinno być OK. Podlałam deszczówką, którą miałam w wiadrach.
Danusiu, mam pytanie do Ciebie, specjalistko ogrodowa - czy jest szansa na przeżycie cisów i bukszpanów wys.ok.70-90cm wykopanych i przeniesionych z bryłą ziemi teraz, o tej porze roku w inne miejsce? Mam szansę na zakup takich pięknych, gęściutkich, strzyżonych w kule i stożki okazów w niewiarygodnej cenie 30zł/szt., ale oferta możliwa do zrealizowania tylko teraz
Myślę, że tak - tylko muszą mieć ciągle wilgotno, fajnie by było, abyś mogła je także cieniować przed prażącym słońcem.
A powiedz, gdzie jest taka oferta - bo może też bym cosik kupił
Jasne, że jest, nastarsze przesadzałam 14- letnie w ogrodzie z zapożyczonym krajobrazem, uda się tylko podlej dobrze i kontroluj w czasie upalnej pogody (tylki czy będzie takowa?)
Nie patrzcie tylko na robinie, to pierwsze, potem były drugie i potem już przerzuciłam się na wiśnie kuliste.
Dziękuję, Danusiu Te okazały się nawet ciut większe niż pisałam. Są już ładnie przycięte i mają około 10-14 lat. Upały mamy drugi dzień, ale teraz już coraz niżej słoneczko, krótszy dzień i te upały krótkotrwałe, bo co raz to pada deszcz, więc jestem dobrej myśli.