Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

monteverde 09:54, 05 sie 2011

Sebek 10:00, 05 sie 2011

Danusiu - a co tam słychać w ogrodzie - bo wczoraj mało Cię tu było
Lena 10:39, 05 sie 2011

Pewnie realizuje jakiś nowy ,ciekawy projekt-a my czekamy na relację
Monic 11:04, 05 sie 2011

Sebek napisał(a)

Danusiu, mam pytanie do Ciebie, specjalistko ogrodowa - czy jest szansa na przeżycie cisów i bukszpanów wys.ok.70-90cm wykopanych i przeniesionych z bryłą ziemi teraz, o tej porze roku w inne miejsce? Mam szansę na zakup takich pięknych, gęściutkich, strzyżonych w kule i stożki okazów w niewiarygodnej cenie 30zł/szt., ale oferta możliwa do zrealizowania tylko teraz

Myślę, że tak - tylko muszą mieć ciągle wilgotno, fajnie by było, abyś mogła je także cieniować przed prażącym słońcem.

A powiedz, gdzie jest taka oferta - bo może też bym cosik kupił

Oferta już nieaktualna . Zaryzykowałam i kupiłam To były zakupy z prywatnego ogrodu pewnego starszego Pana Piękne okazy, oby się przyjęły. Są wykopane z dużą bryłą korzeniową i właśnie mi je syn wkopał na stałe miejsce, więc powinno być OK. Podlałam deszczówką, którą miałam w wiadrach.
Gardenarium 11:08, 05 sie 2011

Sebek napisał(a)

Danusiu, mam pytanie do Ciebie, specjalistko ogrodowa - czy jest szansa na przeżycie cisów i bukszpanów wys.ok.70-90cm wykopanych i przeniesionych z bryłą ziemi teraz, o tej porze roku w inne miejsce? Mam szansę na zakup takich pięknych, gęściutkich, strzyżonych w kule i stożki okazów w niewiarygodnej cenie 30zł/szt., ale oferta możliwa do zrealizowania tylko teraz

Myślę, że tak - tylko muszą mieć ciągle wilgotno, fajnie by było, abyś mogła je także cieniować przed prażącym słońcem.

A powiedz, gdzie jest taka oferta - bo może też bym cosik kupił

Jasne, że jest, nastarsze przesadzałam 14- letnie w ogrodzie z zapożyczonym krajobrazem, uda się tylko podlej dobrze i kontroluj w czasie upalnej pogody (tylki czy będzie takowa?)

Nie patrzcie tylko na robinie, to pierwsze, potem były drugie i potem już przerzuciłam się na wiśnie kuliste.

O Matko, namów Pana, żeby Ci więcej nasprzedawał

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 11:10, 05 sie 2011

Sebek napisał(a)
Danusiu - a co tam słychać w ogrodzie - bo wczoraj mało Cię tu było

Byłam w rozjazdach do wieczora
Dziś może wsadzę wreszcie te ostróżki, robimy staw... ale kiepsko nam szło przez te deszcze

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 11:12, 05 sie 2011

Ana napisał(a)
Danusia leje miód na moje serce, to znaczy że za 3 lata mam szanse zobaczyć taki hortensjowy gąszcz u siebie??

Nawet wcześniej. W zeszłym roku dzielnie pdlewałam nawozami do hortensji, w tym roku wcale, przez te deszcze nie chciałom się nic

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 11:14, 05 sie 2011

justi napisał(a)
Te hortensje tak szybko rosną? To ja chyba za blisko swoje posadziłam. Ale będę miała krzaczoraaa nawet dwa krzaczoryy

Przy stawie mam dwa okazy w jeden dołek posadzone. Im nie szkodzi tak gęsto, będzie gąszcz czy las, jak kto woli

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 11:19, 05 sie 2011

Po prostu piękna hortensja i już
Hydrangea paniculata "Limelight" - hortensja bukietowa

Instagram Ogrodowiska
Monic 11:24, 05 sie 2011

Dziękuję, Danusiu Te okazały się nawet ciut większe niż pisałam. Są już ładnie przycięte i mają około 10-14 lat. Upały mamy drugi dzień, ale teraz już coraz niżej słoneczko, krótszy dzień i te upały krótkotrwałe, bo co raz to pada deszcz, więc jestem dobrej myśli.