To prawda, te małe bylinki wymagają dużo pracy i ogólnie ich nie lubię, podobnie jednorocznych.
A co lubię najbardziej?, to bardzo trudne pytanie bo bardzo lubię rośliny i trudno o te naj, a dodatkowo co jakiś czas moje priorytety się zmnieniają, były, lilie OT, liliowce, irysy, ale również babcine floksy i piwonie, czy też nowości żurawkowe i hosty, bardzo lubię hortensje wiechowate, był czas róż, traw ciagle przybywa, główny plan ogrodu stanowią drzewa i krzewy iglaste i liściaste te zawsze były i są mi bliskie. Lubię też trochę poeksperymentować, gunnera, trawa pampasowa, bambusy, palmy uprawiane od nasionka.
Przez to wszystko mam taki ogrodowy bałagan, jedynie te kamienie jakoś próbują łączyć wszystko,brakuje widocznego stylu w ogrodzie

, ale i tak bardzo lubię ten mój mętlik z czasem może coś jeszcze się wyklaruje, bo to przecież nie kończąca się historia

Na zbliżający się rok mam już wybrany kierunek

i główny cel, choć te rośliny może nieszczególnie pasują do mojego ogrodu, ale wiosną bedę robił zupełnie nową rabatę i dlatego rok 2012 będzie u mnie rokiem karłowych iglaków

Pierwszy krok zrobiłem juz tej jesieni a wiosną następne, będą to maluszki ciekawych i rzadkich odmian
Abies koreana K.Icebreaker
Abies koreana Cis
Abies lasiocarpa Logon Poss
Picea omorica Peve Tijn
Picea omorica Profesor Langer
Picea omorica Pimoko
Pinus mugo Varella
Pinus strobus Green Twist
Pinus uncinata Litomyśl
Thuja occidentalis Jantar