Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój przyszły ogród

Mój przyszły ogród

Iwcia 21:23, 03 sie 2015

Dubel
Iwcia 21:37, 03 sie 2015

Tak, tyle na ile można odpocząć z dwójką dzieciaków. W ogrodzie sucho okrutnie, na straty poszły pomidorki żółte z donicy i dwie skrzyneczki jednorocznych. Podlałam je ale chyba nic z tego nie będzie.
Dziś posadziłam dwa berberysy red pillow i dokupilam zrębków czerwonych i tyle. Jutro idę do lekarza bo zdowie szwankuje. Musialam wrócić dzień wcześniej. Chyba pora zadbać o siebie,
iwka 08:56, 05 sie 2015

Iwcia napisał(a)
Tak, tyle na ile można odpocząć z dwójką dzieciaków. W ogrodzie sucho okrutnie, na straty poszły pomidorki żółte z donicy i dwie skrzyneczki jednorocznych. Podlałam je ale chyba nic z tego nie będzie.
Dziś posadziłam dwa berberysy red pillow i dokupilam zrębków czerwonych i tyle. Jutro idę do lekarza bo zdowie szwankuje. Musialam wrócić dzień wcześniej. Chyba pora zadbać o siebie,

zdrówka życzę
Iwcia 21:32, 08 sie 2015

nie umiem robić takich artystycznych fotek, ale coś tam pstryknęłam
a na koniec powojnik - czy to grzyb, susza,słonko czy jesień?
iwka 21:17, 10 sie 2015

Obok limek jakiego masz klona? I zebrinusy jakie już ladne pasiaste a powojniki to chyba z suszy, moje tez takie
Iwcia 13:59, 11 sie 2015

Obok limek jakiego masz klona
jakiś najzwyklejszy, marketowy. Nie pamiętam nazwy bo to jedna z pierwszych moich roślinek
Iwcia 13:43, 12 sie 2015

To mój swieży nabytek, jeszcze nie wiem gdzie maria zamieszka. To był impuls inaczej zwany ccc (cena czyni cuda) - obniżka 20 %
I tak, w oczekiwaniu, aż minął upały i będę mogła wyruszyć po śliwę - myślę sobie, czym podsadzić miłorzęba? Opcje mam trzy:
1. Trzy czerwone kulki berberyski (chyba admiration) w trójkącie i miłorząb pośrodku
2. wersja jak wyzej plus red baron przy pniu rzeczonego
3. te same berberyski rosnące po łuku, wzdłuż trawnika.

AAA może trawy... tylko musiałyby być jakieś mikro.
Całość trójkąta wyspana widocznym kamykiem.

Na chwasty nie patrzymy
Astrantia 21:42, 15 sie 2015

Red Baron bym nie sadziła, bo osobiście zraziłam się do niej marniała mi i marniała aż całkiem wypadła i wooolno rośnie, ale możesz spróbować
Skoro chcesz berberysa Admiration, to wydaje mi się że 3 szt to za mało na ten kawałek i kamyk zdominuje rabatę, dałabym więcej sztuk w grupie, albo przemieszałabym go z trawą typu Carex - pomiędzy berberysami ta trawa
Iwcia 21:52, 15 sie 2015

Oo widzisz, a ja myślałam, że baron to trawka ok. Mówisz, że trzy mało... Jutro zmierze. Biorę pod uwagę, że bukszpany utworzą żywopłot i berberysy się rozrosną.no cóż dosadzic zawsze można byłe obrać jakiś kierunek.
iwka 11:24, 16 sie 2015

red baron chyba w tym miejscu nie bardzo z berberysami, chociaż ja nie mam z nim żadnego problemu, bardzo ładnie mi rośnie, miałam jednego i wiosną dokupiłam dziesięćjest ładną trawką.

Może właśnie berberysy z jakimiś mniejszymi trawkami wymieszać