Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bajkowy ogród Weroniki

Bajkowy ogród Weroniki

weronika77 23:20, 15 maj 2013

barbara_krajewska napisał(a)
Acha, za kwiaty dziękuję[/ quote]
Basiu, kwiatki podziękują nam jak zakwitną. Ważne że się przyjęły. Twój pomysł dla rozczochrańca, dobry.
Pozdrawiam w czasie kwitnienia floksów i skalnic.

weronika77 23:30, 15 maj 2013

Kasiek napisał(a)
Weroniko,pieknie u Cibie,kolorowo...Coz wiecej mozna dodac,gdy widac,ze ogrod jest zadbany i kochanyPozdrawiam serdecznie i zycze milego wieczoru

Kasiu
, Tobie też miłych wieczorów na Ogrodowisku i takich dzionków w ogrodzie.
U mnie teraz odsłona floksowa, którą lubię.

weronika77 23:39, 15 maj 2013

Dla Zuzy i Agnieszki pozdrowienia i dołączam tulipanki w towarzystwie floksów.

weronika77 23:52, 15 maj 2013

Irenko przepraszam, że się ociągam, ale myślę jakby się zmieścić w terminie do 20-go. Może się uda, dam znać. Nie chciałabym przegapić kwitnienia azalii i rododendronów w Japońskim i w Wojsławicach. U mnie już pokazują kolor w pąkach, a przecież u Was zakwitają wcześniej.

barbara_kraj... 23:58, 15 maj 2013

Weroniko, wciaż się zastanawiam skąd w oczku taka 'szmaragdowa' woda? Zaraz przypomina mi się pewne jezioro na Mazurach, szmaragdowym zwane
szczypiorek 13:47, 16 maj 2013

Witam serdecznie i pozdrawiam właścicielkę tego pieknego ogrodu. Jest kolorowy i bajkowy! Jestem od niedawna na Ogrodowisku i powoli ogladam prezentowane ogrody. Mój ogródeczek dopiero w powijakach i ciagle sie tworzy, ale ciesze się , że mogę tak wiele ciekawych wzorów i inspiracji czerpać z Waszych ogrodów. Brawo Weroniko! Zagosciłam w Twoim ogrodzie bo jestesmy krajankami. Mieszkam w Bełchatowie. Czytałam w jednym zTwoich postów o tulupanach ze Skierniewic. Ja też w tym roku zaskoczona byłam, ze tulipany który miały być róznokolorowe okazały się żólte. Podobnie moja koleżanka, która również zakupiła takowe, stwierdziła, ze u niej w ogródku żółto na maxa.
Posiadacze żółtych tulipanów, które miały być innego koloru łączcie się!
Pozdrawiam majowo.
Aga
barbara_kraj... 00:31, 19 maj 2013

Weroniko, zobacz swoje-moje marcinki, fotki na str. 580
Milka 12:02, 20 maj 2013

Weroniko, dziękuję wam za sympatyczne spotkanie, wklejam fotki i czekam na twoje z Wojsławic i ogrodu japońskiego
roślinki posadzone, dziękuję ci za nie twoje będą do odbioru

trenujemy kancikowanie
Milka 12:11, 20 maj 2013

i Kajtuś był u nas, cudny psiak

szalał ze swoim legowiskiem
weronika77 10:42, 23 maj 2013

Irenko, dziękujemy za niezapomniane wspomnienie ze spotkania z Wami u Was. Myślę, że będzie okazja dokończyć nasze ciekawe rozmowy u nas. Zapraszamy.
Dzięki za zdjęcia. Powinnam to powiedzieć na dzień dobry naszego spotkania, we fiolecie wyglądasz pięknie. Domyślam się, że każdy kolor jest dla Ciebie twarzowy. Z Twojego wątku wynika, że rola M w ogrodzie jest cenna, a z naszych spostrzeżeń w realu jest odbiciem prawdy, że mężczyzna jest głową a kobieta jego koroną, klejnotem o który Twój Zygmunt dba. A jak zna się na roślinkach, wie gdzie rosną, jak się nazywają, no i te remonty, i złote rączki.Ogród pełen niespodzianek i dobrej energii, pachnący tamaryszkiem, wisterią, i nie tylko.

Rozpieszczanie Kajtka. Karmiony przy stole i z ręki tak mu się spodobało, że ogłosił strajk głodowy na czas wycieczki. bałam się, że chory, ale po powrocie zjadł 3 porcje ryżowo kurczakowej sałatki bez wygrzebywania rodzynek i ananasa.

Od razu mieliśmy sobie wiele do powiedzenia...
W słońcu nie widać kolorowych koleusów, których pełne skrzynki.

Miała być tylko niekłopotliwa herbatka i krótkie rzucenie okiem na ciekawy ogród, przy gościnności Irenki i Zygmunta musiało być inaczej.

Pachnące tamaryszki, kwitnąca wisteria, piękne hosty, no i okazy, które nie wszędzie chcą rosnąć.
Było bardzo miło. Dziękujemy.