Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II » Edycja postu

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Gardenarium 19:00, 20 lis 2013

Lustro istniejące jest we wnęce na końcu ogrodu

Instagram Ogrodowiska
UlaB 19:43, 20 lis 2013

Gardenarium napisał(a)

To cyprys wielkoowocowy 'Goldcrest', nie zimuję go, ale stoi do wiosny i przemarza u mnie. We Wrocławiu zimuje.

Dziękuję za odpowiedź.
ach, czyli mogę co najwyżej kupić wiosną i traktować jako roślinę sezonową (drugi koniec PL od Wrocławia) albo zapomnieć. Serce mnie boli, gdy rośliny umierają... w domu pewnie go nie przezimuję? Nie mam werandy niestety, garaż, piwnica, kotłownia ciemne....
Joku 20:22, 20 lis 2013

Gardenarium napisał(a)
Lustro istniejące jest we wnęce na końcu ogrodu

Gdyby to miejsce nie było mi dobrze znajome, to przez myśl by mi nie przeszło że tydzień temu był tu "przemarsz wojsk". Wszystkie rośliny wyglądają tak jakby rosły tutaj od dawna.
Patrzę na murek od jakiegoś czasu i się zastanawiam: był pokryty bluszczem czy nie był? czy coś go przesłaniało?
mira 20:31, 20 lis 2013

Danusiu ja sadziłam kiedyś o tej porze tulipany i zakwitły urokliwie - te papuzie śliczne
a mój ulubieniec paw widzę ma się coraz lepiej i jak lustro stanie będzie miał kumpla - ja już ciekawa jestem
jak to miejsce świątecznie ozdobisz
Gardenarium 20:56, 20 lis 2013

UlaB napisał(a)

Dziękuję za odpowiedź.
ach, czyli mogę co najwyżej kupić wiosną i traktować jako roślinę sezonową (drugi koniec PL od Wrocławia) albo zapomnieć. Serce mnie boli, gdy rośliny umierają... w domu pewnie go nie przezimuję? Nie mam werandy niestety, garaż, piwnica, kotłownia ciemne....

Irence zimują w donicach. W garażu zbrzydnie na pewno, ja go kupuję od jakiegoś czasu, ponawiam jego obecność, bo mi się podoba jego wesoły kolor. I to, że przestoi zimę w miarę w ładnej formie

Instagram Ogrodowiska
danuta_g 21:07, 20 lis 2013

Witaj Danusiu cudownie urzadzony ogrodeczek
Magda_ 21:11, 20 lis 2013

Danusiu ja już kiedyś powiedziałam, że jesteś naszym "guru" i teraz mogę to jeszcze powtórzyć
Ja już mniej więcej wiedziałam, co bym chciała mieć w swoim ogrodzie, jednak po obejrzeniu ostatnich zdjęć sama już nie wiem - i jak tu być konsekwentnym Kochana ty jesteś wielka
limonka 21:44, 20 lis 2013

zieloniutkie cyprysy świetnie rozjaśniają to miejsce w ogrodzie...
Madzenka 23:07, 20 lis 2013

Kasiek napisał(a)
Danus ja tez jeszcze dzisiaj sadzilam cebulowe-prezentowe Dadza rade, zobaczysz. U kogos na watku czytalam, ze jedna pani sadzila kilka cebulek w Sylwestra. Zamarznieta ziemie potraktowala ...chyba kilofem i...cebulowe na wiosne urosly Rany, u kogo to bylo...przyznawac sie tu, ale szybko

Moja przyjaciólka i zakwitły
baraga1904 09:22, 21 lis 2013

...Danuś, czy można jeszcze sadzić trawy, np. Hakonechloa ...czy może już za duże ryzyko i lepiej poczekać do wiosny?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies