Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Gardenarium 14:13, 10 gru 2013

MartynaW napisał(a)
Witam serdecznie -podziwiam Pani ogród juz od dawna -jest bajeczny jak z bajki .Mam jedną uwagę odnośnie lustra - troszeczkę przeszkadza mi jego oprawa-rama, czy nie można go inaczej wkomponować by bylo naturalniej ,np. by zachodzily na nie gałązki itd .To tylko moje zdanie .Pozdrawiam Martyna

To świeża instalacja Dopiero co zrobiona. Niebawem, jak tylko można będzie nabyć rośliny, "ubiorę" ramę w nie na pewno jeszcze, podwiążę gałązki świerków, jednak ponieważ mam już w ogrodzie tyle luster, które są zamaskowane i doskonale oszukują przestrzeń, to umieszczenie w ten właśnie sposób było trochę "celowe" to ma być takie przejście w inny wymiar. Jakby wysokie drzwi.

To lustro jest także dla przechodniów, bo obserwują w nim ogród nieco Pozdrawiam.

Sławko słusznie napisał o kolorze, to spolerowana surowa stal i tak ma być, nie będę go malować niczym. Celowo chcę go wyeksponować, a nie ukryć Celowo jest wysunięte do przodu.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 14:17, 10 gru 2013

Pszczelarnia napisał(a)
Ja do Hani- LEJDY, czy pamięta, że prosimy o przepis na szarlotkę?

Haniu, wklejaj szybciutko przepis na kruche, muszę zagnieść

Instagram Ogrodowiska
Milka 16:10, 10 gru 2013

Ale wam fajnie i te pogaduchy i na pewno wyborna szarlotka
MartynaW 16:21, 10 gru 2013

Gardenarium napisał(a)

To świeża instalacja Dopiero co zrobiona. Niebawem, jak tylko można będzie nabyć rośliny, "ubiorę" ramę w nie na pewno jeszcze, podwiążę gałązki świerków, jednak ponieważ mam już w ogrodzie tyle luster, które są zamaskowane i doskonale oszukują przestrzeń, to umieszczenie w ten właśnie sposób było trochę "celowe" to ma być takie przejście w inny wymiar. Jakby wysokie drzwi.

To lustro jest także dla przechodniów, bo obserwują w nim ogród nieco Pozdrawiam.

Sławko słusznie napisał o kolorze, to spolerowana surowa stal i tak ma być, nie będę go malować niczym. Celowo chcę go wyeksponować, a nie ukryć Celowo jest wysunięte do przodu.

Pani Danusiu - lokalizacja lustra ,wielkość idt itd super ,cudnie -słów brak a rama - no właśnie-inne od pozostałych może dlatego się tej ramy czepiłam Przechodnie maja co podziwiac -a nawet -chcieliby jeszcze więcej
Podziwiam z zapartym tchem Pani ogród-ogród moich marzeń.
Pozdrawiam serdecznie
Gardenarium 16:24, 10 gru 2013

Pozostałe lustra nie mają wcale ram

A ta akurat rama to nasz osobisty patent na umieszczenie lustra, gdzie tylko się chce Na siatce ani w powietrzu wszak powiesić się nie da
Cieszę się, że stoi i ani drgnie, a wichura taka była

Instagram Ogrodowiska
aga_szsz 17:05, 10 gru 2013

Danusiu, a czy sama tafla lustra jest jakos z tylu zabezpieczona, tzn., czy lustro jest na cos naklejone, czy tylko w ramie? Ciekawa jestem, czy nic sie z nim nie stanie, pod wplywem deszczu, sniegu?
Gardenarium 17:34, 10 gru 2013

Nie bój się, jest zabezpieczona super, Witek o to zadbał. Podwójnie

Instagram Ogrodowiska
aga_szsz 21:09, 10 gru 2013

O Twoje lustro się nie boję, bo wiem, że działasz perfekcyjnie w sferze ogrodowej
Pytam jako laik, coś mi tam w głowie świta, a technicznie nie wiem jak rozwiązać. Więc jednak musi być jakoś zabezpieczone jakby miało sobie tak stać "samopas" ?!
monteverde 21:15, 10 gru 2013

Gardenarium napisał(a)
Witajcie dzisiaj, cisza oznaczała spotkanie z Pszczółką i Hanią w Warszawie i nocne pogaduszki do północy Bez wina, ale za to z szarlotką po mistrzowsku upieczoną, przez Hanię - no i z lodami waniliowymi

Ale Wam fajnie a szarlotka zapewne na gorąco jak z lodami? pozdrawiam trzy Panie
Joku 21:18, 10 gru 2013

Bardzo bym się cieszyła gdyby właściciele pięknych ogrodów w moim rejonie ustawiali tak lustra żebym mogła co nieco podejrzeć przechodząc ulicą.