Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

iwona100na 15:48, 20 kwi 2012

Gardenarium napisał(a)
A może kulka z bukszpanu w reklamówce? i od razu nauka cięcia?

Jestem ZA
Gardenarium 15:55, 20 kwi 2012

haika napisał(a)
Danusiu,

A pamiętaasz jakie hortensje rosną u Kasi pod świerkiem? I jak Wam sie udało dołki wykopać ? Chciałabym pod moim świerkiem posadzić hortensje, ale jak myslę o wykopaniu tam dziury.....korzenie są gigantyczne

A jakie by mogły rosnąć? Oczywiście Limelight

Otóż moja łapy tam maczały swoje palce, bo doradziłam aby zrobić podwyższoną rabatę, poszedł tam cały kompost jaki Wiesia miała i dzięki temu horti mają jak w puchu Teraz podsadzone są narcyzami i pachysandrą Widzicie malutkie wzniesienie 25 cm?

Instagram Ogrodowiska
haika 16:03, 20 kwi 2012

To świetnie, bo właśnie wróciłam z pięcioma sztukami Limelight
Tez mam trochę kompostu i czekam na wywrotkę ziemi ogrodowej, więc będę podsypywała i próchnicę odkwaszoną też mam
Jola 16:13, 20 kwi 2012

Ja widziałam dzisiaj Limelight po 40 zł z kawałkiem. Miałam taką ochotę kupić choć jedną sztukę... Niestety nie wiem, gdzie ją posadzić. Muszę najpierw poczytać, żeby nie zmarnować.
Widziałam też Panią, która kupowała kulki bukszpanu
Ana 16:32, 20 kwi 2012

Danusiu, a ja mam pytanko o niebieskiego barwinka - chciałabym podsadzić nim mój zakątek z formowanymi kulkami na pniu, przed którymi rośnie pas lawendy, a z tyłu powojniki Mr. President. Jak posadzić go pod thujami (to one są formowane w kulki), które mają mocno rozrośnięte korzenie? Poradzi sobie?

Milka 16:34, 20 kwi 2012

Jola napisał(a)
Ja widziałam dzisiaj Limelight po 40 zł z kawałkiem. Miałam taką ochotę kupić choć jedną sztukę... Niestety nie wiem, gdzie ją posadzić. Muszę najpierw poczytać, żeby nie zmarnować.

Ta Pani, to też pewnie fanka ogrodu bukszpanowego
Pszczelarnia 16:34, 20 kwi 2012

Ale jak reklamówki to może nie z plastiku? Mam pomysła! Danusiu, uszyję (rękoma cudzymi, przyznam się) torbę lnianą materialną z aplikacją stożku cisa i kulki bukszpanowej! Co Wy na to?
Pszczelarnia 16:38, 20 kwi 2012

Ana napisał(a)
Danusiu, a ja mam pytanko o niebieskiego barwinka - chciałabym podsadzić nim mój zakątek z formowanymi kulkami na pniu, przed którymi rośnie pas lawendy, a z tyłu powojniki Mr. President. Jak posadzić go pod thujami (to one są formowane w kulki), które mają mocno rozrośnięte korzenie? Poradzi sobie?

Ana, barwinek sobie poradzi, że hej! Tylko czy Ty sobie z nim poradzisz?
kaisog1 16:39, 20 kwi 2012

Jola napisał(a)

jak mam być szczerza to cena z kosmosu jak za limelighty...
haika 17:03, 20 kwi 2012

moje po 16pln, takiej średniej wielkości są, duże były po 49pln. W ubiegłym roku też kupowałam takie mniejsze i pięknie podrosły i kwitły