An jednego ci zazdroszczę .Jak ci się w polu nie chce nic robić to na pewno sąsiedzi cię zmobilizują ,a druga Kaśka i Wiesia .Także dobrze mieć jakieś wspólne ,sąsiedzkie hobby
Po iglakach nie raz przejechałem taką wodą pod ciśnieniem i nic - a przecież odległość jest dobra - to tak jakby deszcz na nie spadł Raz wycelowalem przez przypadek w różę to tylko płatki wylądowały kilka metrów dalej - pęd został
U Danusi to działa - także wystarczy dokładne umycie i będą służyć długie lata
Ano - jeśli są zaimpregnowane ( a mebli z sosny nie wyobrażam sobie innych ) to wystarczy je spłukać z kurzu po zimie - na pewno mchu na sobie nie mają. I niech woda nie będzie pod dużym ciśnieniem, bo czasem nawet farba schodzi
I ja ponawiam pytanie o meble ogrodowe. Czy niczym ich nie impregunesz, nawet olejem bezbarwnym?
A jak tak Witek pryska myjką to roślinom nie szkodzi? Zawsze mam obawy, że nadamiar wody zaszkodzi roślinom jak szaleję z myjką na tarasie.
Myjka ciśnieniowa tym się różni od mycia z normalnego węża, że pobiera bardzo mało wody ale daje ją pod bardzo dużym ciśnieniem Dzięki temu bardzo łatwo się myje.
Nie mam mebli niczym zaimpregnowanych, nawet olejem, Kasia ma olejem i złazi jej teraz. Dlatego ja nie chciałam impregnować. Weźcie pod uwagę, że to meble tekowe czyli mogą stać na zewnatrz nawet 50 lat. Wykonuje się z nich okręty. Drewno nie przyjmuje wody, jest wysoko samoistnie nasycone tym olejem tekowym , po jakimś czasie drewno jak jest suche, ma srebrzysty kolor i o to mi chodzi właśnie.
Meble sosnowe dla przykładu rozpadną się po kilku latach, a jakby stały na deszczu to kaput po 2-3 latach. I muszą być zaimpregnowane.
Iglakom czysta woda nie szkodzi, przecież ta myjka myje tylko wodą, nic tam nie dolewałam. Dolewa się jak się myje samochód. Do mebli - czysta woda więc zaszkodzić żywopłotowi z tui nie mogła.
Iglakom czysta woda nie szkodzi, przecież ta myjka myje tylko wodą, nic tam nie dolewałam. Dolewa się jak się myje samochód. Do mebli - czysta woda więc zaszkodzić żywopłotowi z tui nie mogła.[/quote
Danusiu miałam obawy, że wysokie ciśnienie może zaszkodzić roślinom. Ale teraz z mniejszymi obawami będę czyścić taras.
Iglakom czysta woda nie szkodzi, przecież ta myjka myje tylko wodą, nic tam nie dolewałam. Dolewa się jak się myje samochód. Do mebli - czysta woda więc zaszkodzić żywopłotowi z tui nie mogła.
Ja też tuje myję takim sprzętem ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))