Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jeszcze hobby czy już uzależnienie..?

Jeszcze hobby czy już uzależnienie..?

ewa004 21:28, 25 kwi 2013

Aga a gdzieś ty jesteś jak Cię tu nie ma ??
nieszka 22:36, 25 kwi 2013

Monitka, wystartowałam niby, ale czasu mi na nie brak. Wracam z pracy ok 18-tej i wybiegam do ogródka. Tylko przez godzinę, dwie to za wiele nie zrobię...

Ewa, mój warzywniak też w tym roku ciągnikiem ogarnięty wstępnie dziś. Ale tak naprawdę wstępnie ba tam mam tyle perzu że przez 2 tygodnie będę to wybierała. Jak kopciuszk groch z popiołu
Też nigdy mnie do warzyw nie ciągnęło, w tym roku mnie tak jakoś dziwnie naszło...

Bociek, właśnie, tylko troszkę ziemi którą użyje ze ścieżek, Bo ścieżki będą z kamieni i M. będzie musiał trochę ziemi pod nie wybrać.

Madzia, no tak mój - warzywniak na Powązkach Jak go zrobię to zmieni zdanie.

Gosia, chciałabym niewychodzić ale do pracy na 10 godzin muszę wychodzić...

Betka, a owszem owszem, pozazdrościłam Ci

Ewa, wiem, zwariowałam całkiem ale może jakoś sam radę

Lenka, dobrze że zaglądasz bo już miałam iść na poszukiwania do Ciebie. Kostkę narazie zostawiłam w spokoju, tam na tyłach pilniejsze sprawy jak widzisz...

Ania, kawał za mną, a jeszcze większy kawał przede mną

Debra, bo ja mam i taki plan co do warzywniaka, żeby były różnej wielkości prostokąty i jeden większy kwadrat. W prostokątach będą porzeczki, truskawki, maliny i zioła. A w większym kwadracie sam warzywniak. Może to narysuje.

Magda70 22:43, 25 kwi 2013

Rysuj...
nieszka 22:46, 25 kwi 2013

A ja w tygodniu zrobiłam drobną rewolucję w rabacie południowej obok tarasu. Usunęłam zniszczone przez śnieg tuje i wsadziłam bukszpany z donic przed domem. I dosadziłam tawuły japońskie z innej części ogródka, bardziej rozrośnięte. Zdjęć rabaty niestety nie mam bo jak kończę to już jest ciemno
Ale mam zdjęcia tuj które wsadziłam zamiast bukszpanów do donic. Wydaje mi się że jest już lepiej niż było.
Przed:

Po:

Zdjęcie drugie wieczorne dlatego trochę nieostre ale widać że jeszcze muszę tuje troszkę przyciąć, zwłaszcza tą w głębi.
Magda70 22:53, 25 kwi 2013

Kurcze...właśnie się zastanawiam nad tymi donicami...mam biale i załapałam pomysła na szare...
nieszka 23:01, 25 kwi 2013

Magda70 napisał(a)
Kurcze...właśnie się zastanawiam nad tymi donicami...mam biale i załapałam pomysła na szare...

Pomalowane są. W oryginale wyglądają tak

nieszka 23:03, 25 kwi 2013

Magda70 napisał(a)
Rysuj...

Mój pomysł na warzywniak. A w zasadzie to maliniak z jagodnikiem
Magda70 23:04, 25 kwi 2013

A ty spryciulo...
Magda70 23:05, 25 kwi 2013

a ta skrzynia nr 2 to jakich rozmiarów??
Debra 23:06, 25 kwi 2013

Z tujami ładniej, chociaż z bukszpanami też nie było źle.
A pomysł na warzywnik bardzo fajny.