Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :)

Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :)

Milka 09:23, 07 paź 2012

Ta roślinka troszkę podobna do zielonego ligustra, ale do końca nie jestem pewna
miłego dzionka
Agacia 12:31, 07 paź 2012

Znam jedną osobę, która ma przepiękny ogród, z wieloma ciekawymi roślinami, które od lat są w doskonałej kondycji. Jestem przekonana, że to zasługa dobrej ręki i dobrej energii właścicielki, ale nie omieszkam dodać, że ona używa tylko i wyłącznie azofoski właśnie. Do wszystkiego.

O nawozy jesienne pytałam ostatnio Szefową - Danusia napisała, bardzo przytomnie zresztą, że nie ma dowodów w literaturze specjalistycznej, że nawozy jesienne mają taki wpływ na rośliny jak to przedstawiają producenci na opakowaniach. Czyli, że to trochę taki lobbing Danusia sypie jesienne tylko na trawnik na przykład.

Co do taniej pielęgnacji, w tym roku mszyce zlikwidowałam wyciągiem z czosnku, a przez jakiś czas nawoziłam gnojówką z pokrzywy. Koszt: zero, skuteczność dobra.

Pozdrawiam Andziu
elf 21:14, 07 paź 2012

wiesz Andziulka chyba mam podobną roślinkę - dostałam ja od koleżanki, kóra przywiozła ją z chorwacji. tylko u mnie jakby większe liście ???
AniaDS 21:29, 07 paź 2012

Do mnie nawozy jesienne też jak na razie nie przemawiają, myślę, że to kolejna próba wyciągnięcia od nas kasy. Przecież do tej pory dało się obyc bez tego i źle nie było .
andziulka 16:23, 08 paź 2012

Jesienny widok z mojego okna w kuchni

z okna w sypialni

andziulka 16:37, 08 paź 2012

Agaciu, ja nigdy nie sypię nawozów jesienią. Tylko raz azofoską na wiosnę Mój ogród ma 3 lata i widzę, że moje nawożenie wystarcza Pamiętam tylko o podlewaniu, gdy jest sucho Mszyce pryskałam wodą z ludwikiem i octem - działa Często też je zrzucałam silnym strumieniem wody
wiunia 16:52, 08 paź 2012

Jak u Ciebie Aniu ładnie, kolorowo ....
eliza3 17:20, 08 paź 2012

Ładnie u Ciebie, jak się ma taki widok z okna w kuchni, to aż się chce gotować. Ja też kiedyś miałam z kuchni cudny widok na kwietną łąkę i cudowne świerki sąsiada, niestety między nami powstaje nowy dom i teraz widzę tylko mury i robotników, którzy pewnie myślą, że ich podglądam... a ja tylko kroję, siekam, mieszam...jak to w kuchni...
ka1sia 18:26, 08 paź 2012

Jak tu pięknie, kolorowo! Mogę podpisać się pod Twoim tytulem, mialam takie samo marzenie i też się spełniło Pozdrawiam cieplutko, Kasia
AniaDS 21:06, 08 paź 2012

Taki widok z okna w kuchni to ja też chcę