Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :)

Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :)

wiunia 01:39, 01 paź 2012

Andziulko, czy Twoje hosty rosną w miejscu nasłonecznionym? W jakimś momencie Twojego wątku wyczytałam, że jedne rosną lepiej inne nieco słabiej. Czy słabiej to te co w słońcu? Zrobiłam chyba błąd, ponieważ posadziłam hosty od zachodniej strony ogródka ale cienia to tam raczej nie ma no i żadnych większych roślin, które ten cień by dawały (narazie gdyż planuję coś posadzić tylko jeszcze nie mam pomysłu ) Te hosty posadziłam kilka dni temu, moja znajoma robiła prześwity na rabacie i obdarowała mnie roślinkami, tylko nie wiem czy o tej porze roku to się przyjmą, ponieważ są z podziału większej rośliny, a nie rosnące osobno kępki? Jeszcze raz pozdrawiam goraco!
wiunia 01:39, 01 paź 2012

Andziulko, czy Twoje hosty rosną w miejscu nasłonecznionym? W jakimś momencie Twojego wątku wyczytałam, że jedne rosną lepiej inne nieco słabiej. Czy słabiej to te co w słońcu? Zrobiłam chyba błąd, ponieważ posadziłam hosty od zachodniej strony ogródka ale cienia to tam raczej nie ma no i żadnych większych roślin, które ten cień by dawały (narazie gdyż planuję coś posadzić tylko jeszcze nie mam pomysłu ) Te hosty posadziłam kilka dni temu, moja znajoma robiła prześwity na rabacie i obdarowała mnie roślinkami, tylko nie wiem czy o tej porze roku to się przyjmą, ponieważ są z podziału większej rośliny, a nie rosnące osobno kępki? Jeszcze raz pozdrawiam goraco!
wiunia 01:41, 01 paź 2012

Ups...powtórzyło się....- to z powodu późnej pory- idę spać )
monteverde 02:22, 01 paź 2012

Andziulka, piękne róże same angielki a gdzie kupiłaś Polkę? pozdrawiam psiunki śliczne pogłaszcz ode mnie
Milka 13:52, 01 paź 2012

andziulka napisał(a)
Róże są cudowne, bo kwitną całe lato i jesień

i tymi się najbardziej zachwyciłąm, a róże kwitną ci niesamowicie, cuda!!!
andziulka 16:11, 01 paź 2012

Witaj Wiunia w moim ogrodzie Fajnie,że spodobał Ci się moj ogród Zaraz wpadnę do Ciebie
Hosty zawsze się przyjmują. Miałaś szczęście, że dostałaś je za darmo. Ja w tym roku kupowałam po 8 zł. To jak rosną zależy od rodzaju hosty, miejsca i podlewania. Te jasne dobrze rosną w słońcu, całe zielone lepiej radzą sobie w cieniu.Trzeba pamietać o podlewaniu, zwłaszcza te rosnące w słoncu.
Swoje jałowce sadzilam co 1,50 m. szybko się rozrastają. Już w tym roku zaczęłam je przycinać
andziulka 16:13, 01 paź 2012

monteverde napisał(a)
Andziulka, piękne róże same angielki a gdzie kupiłaś Polkę? pozdrawiam psiunki śliczne pogłaszcz ode mnie

Aniu, wszystkie róże kupowałam w rosarium, polkę też
agata_chrosc... 20:18, 01 paź 2012

Witaj Andziulka, i znowu u Ciebie festiwal różany Wspaniałe! Żeby moje w przyszłym roku tak chciały kwitnąć A jaki mas system nawożenia? Bo co ogród to inczej Pozdrawiam ciepło
wiunia 21:05, 01 paź 2012

Andziulko, dziękuję za inf. o hostach, z tego wynika, że moje mogą być tymi co tolerują słońce. Masz rację...fajnie, że dostałam je za darmo, wiem , że są dość drogie tym bardziej zależy mi żeby pięknie rosły
na tym zdjęciu stoi koło drzwi duża biała donica z sadzonkami, może dojrzysz czy te akurat tolerują słońce, nie mam innego zdjęcia, niestety nie zrobiłam po posadzeniu bo listki im tak bidulkom się powyginały, że żal no ale wiosną mam nadzieję odbiją )

brzegi liści ma białe a srodki zielone
z góry dziękuje za pomoc
Welka 21:31, 01 paź 2012

Witam!
Przeglądam teraz wszystkie ogrody, w których z roślinkami żyją psy, wiec u Ciebie będę często. Jak się uda to w przyszłym roku sprawimy sobie wilczura i muszę podpatrzeć jakie rozwiązania stosujecie, poczytałam od początku, trochę się dowiedziałam, ale aż się zalogowałam żeby napisać- jak wszystko pięknie się porozrastało, różnorodność kolorów przepiękna, bardzo mi się podoba u Ciebie
Pozdrawiam